reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Dora Twoja wiedza nieoceniona jest. A powiedz mi, Ignacy próbuje siadać u mnie na kolanach bądź w bujaku. Powinno się niby powstrzymywać dziecko. Ale przecież go nie przywiaze. Masz jakieś zdanie?

atdctrd8ammce1aq.png

reklama
Dora Twoja wiedza nieoceniona jest. A powiedz mi, Ignacy próbuje siadać u mnie na kolanach bądź w bujaku. Powinno się niby powstrzymywać dziecko. Ale przecież go nie przywiaze. Masz jakieś zdanie?

atdctrd8ammce1aq.png
Nie powstrzymuj, bo on sobie ćwiczy:) moja też w leżaczku się podciągała sama, ale na obecną chwilę jej przeszło.

Nuśkaaa współczuje Ci kochana:( dobrze że chociaż masz wyjście awaryjne w postaci 2 windy.

Magda mi dziś tak płakała, piszczała że ja nie wiem o co chodzi... Wczesniej kupke zrobiła sama, gorączki nie miała więc chyba nie zęby...

atdctrd8ammce1aq.png

Hm no z tym siadaniem to tak czasem jest, nie przywiązuj go ;) po prostu nie zachęcaj go do tego i w miarę możliwości ogranicz mu to. Najbardziej szkodzi jak rodzice na silę sadzają dziecko, podpierają poduszkami itd. Do prawidłowego siadu dziecko powinno przechodzić z czworaków, a nie z leżenia na plecach. Jak sam próbuje to nic nie poradzisz. Można np poutudniać mu fajnie ta pozycje. Jak siedzi na twoich kolanach oparty o ciebie to możesz mu taki balans robić, np podnosisz jedną nogę (swoją) do góry, to lekko wychylasz go w bok, trzeba go podtrzymywać za tułów, niech ćwiczy równowagę. I tak raz na jedną raz na drugą stronę. Albo robisz taką kołyskę i wychylasz się do tyłu i do przodu.
Najlepiej jak dziecko jak najwięcej czasu spędza na macie, bo ma możliwość obracać się ćwiczyć podpory, pełzanie i tak po kolei.
Ale wiadomo, że trzeba go wtedy pilnować, a chyba nikt nie ma takiego komfortu że cały czas spędza z dzieckiem, bo trzeba przygotować jedzenie, posprzątać i po prostu żyć.

Dziewczyny, a w czym i pod czym spia Wasze dzieci i przy jakiej temperaturze (w nocy)?

Nadziejka, bedziesz sie farbowala? Masz rozjasniane wlosy?

3jvz8ribeqwvt6ck.png

Filip z tych chodzikowych. Co prawda nie siedzial w nim nie wiadomo ile czasu ale byla to chwila wytchnienia jak sie czyms zajął na chwilę dłużej.
Teraz koleżanka która nam chodzik pozyczala tez urodziła wiec na ta chwilę nawet nie mam skad pożyczyć a kupować na pewno nie będę.

Na macie w ogóle nie lubil leżeć.

India, moja spi jeszcze w rozku i przykrywam ja kocykiem. Temp 21-22st bo to nasz wspólny pokój. Ale juz widze ze poloze ją na boczku a ona budzi się na plecach z glowka w druga stronę :-)

Amelka już z Nami :-*
ur. 8.11

India - mi Milena śpi w łóżeczku pod kołderką , ma ubraną piżamkę pajacyk i body z krótkimi rękawami pod spodem i w pokoju temperatura tak jak u violi 20-22• .

KulCia - u mniej mileny to juz wogole masakra , podnosi głowę siadać chce wścieka sie , na macie juz nie chce tak leżeć , jeszcze Bujak ujdzie albo w wózku , na brzuchu za długo tez nie pasuje [emoji30]
Jeśli chodzi o tego jumpera to w dzisiejszych czasach to produkty takie to sa chyba juz dobrze sprawdzone przez ludzi którzy to stworzyli i przez pediatrów wiec trzeba troche zaufać , pisze ze od 5 miesiąca to chyba tak jest , on ma 3 pozycje jest nawet taka gdzie dziecko wcale nie dotyka podłogi , zapytam jeszcze mojego pediatrę , mamy wizytę 17 stycznia . A jeśli chodzi o chodzik to mam takie zdanie jak wy , sporadycznie i nie przed 9 miesiącem życia .

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
MILENA[emoji173]️12/09/2016, 3,9kg
3i49df9hh1q9sbo3.png

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny doradzcie coś. Chcialam pracowac minimum do marca ale nie mam sily. Ciagle ktos jest chory i łapie katar i bol gardła. Do tego lapia mnie umiarkowane mdlosci. Tylko jest jedno ale... Dopiero skonczylam umowę próbną i zaczęłam nowa i mi głupio iść na l4. Ale i tak pewnie nikt nie doceni ze zostane. Co tu zrobić zeby bylo dobrze. I od czego zalezy czy lekarz da w ciąży na 80 czy ba sto procent l4

Do góry