reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Ja tez mam skoczek w planie ale nie od 5 miesiąca bo uważam, że to za wcześnie. Igi ma 5 msc i w życiu by się nie nadawał [emoji4]

Nuska ja pierdykam masakra z ta winda. Moja siostra kupiła mieszkanie na 10 I tez nie ogarniam jak wejdzie jak będzie zepsuta a ma dwoje maluchów.

Ja mam bujak fisher price małpe i jest fajny bardzo.

atdctrd8ammce1aq.png

reklama
W ogóle zalecane jest codzienne nawilżanie pomieszczeń w trakcie trwania okresu grzewczego. Ja mam taki jak na zdjęciu. Kupiłam w Mili za 100 zł :)
1483386688103.jpg

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1483386688103.jpg
    1483386688103.jpg
    12,9 KB · Wyświetleń: 175
Anka haha nie trzeba tego i tego- ja tez mam tylko bujaczek :-) ale narazie moja mala srednio zainteresowana lezeniem w nim :-)

Takiego skoczka ale co sie mocuje do futryny i jest takie miekkie krzeselko miala moja koleżanka. Jej synek uwielbial w nim skakac.

My jutro mamy wizyte na bioderka. Mam nadzieje ze malutka nie da koncertu bo cały dzisiejszy dzień to byl placz na zmiane z drzemkami i chwilami usmiechu [emoji20] to chyba jednak nie skok... obawiam sie ze wzdecia i ból brzuszka. Bo tak sie spinala raz na jakis czas. Kupiłam bobotic forte i dwa razy podalam. Teraz zasypia w łóżeczku ale w dzień za wiele nie pospala.

MalaMi jestem ciekawa kiedy bedzie to cc, ale juz na pewno w tym miesiącu?? Kurde, niedawno urodziła sie Amelka i myślałam ze jeszcze tyle czasu do kolejnej dzidzi [emoji3]

Amelka już z Nami :-*
ur. 8.11

OlaMagda dałam radę, już chyba ktoś z sąsiadów zadzwonił i jak na ten moment winda działa ;p tylko jak wcześniej nic się nie działo tak się zaczynam martwić, czy to nie będzie się za często powtarzać, bo teraz się jeszcze wturlam, a tak z Małym to bym nie weszła i z wózkiem ;/
Kulcia mieszkanie na takim piętrze ma swoje plusy, np piękne widoki, ale w razie awarii windy to masakra ;/ teoretycznie można wjechać windą w klatce obok i przejść przez strych, ale najpierw do tej klatki trzeba się jakoś dostać ;p
viola150 no ja też jak Ty urodziłaś myślałam sobie, że to jeszcze tyle czasu, aż kolejny Maluch się pojawi, a to już chwila moment :D

Ja mam jakiś leżaczek bujaczek 3w1 tiny love i jakiś jeszcze z fisher price, ale nie mam jak teraz zrobić zdjęcia ;p

Miłego wieczorku ;)

Ja sie naczytałam o tym jumperze , najpierw sie bałam ze to takie jak chodzik , a to wcale nie nie jest ustawienie bioder stóp itd .. chodzik jest od 9 miesiąca a jumper od 5 .

Moja Milena to ostatnio tak sie wydziera nie ze płacze tylko drze sie tak piszczy masakra uszy pękają !

Milego wieczoru dziewczynki [emoji4][emoji4][emoji4]

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
MILENA[emoji173]️12/09/2016, 3,9kg
3i49df9hh1q9sbo3.png

Ola ale nie obciąża kręgosłupa? Bo to raczej dla dzieci siedzących bym powiedziała?

Ja właśnie się rozglądam za nawilżaczem jakimś bo mamy gorąco jak w dupie na jamie. No sorry :D

atdctrd8ammce1aq.png

Dziewczyny miałyście kiedyś taką sytuację, że test owulacyjny był ujemny a mimo to czułyście owulacyjny ból jajników i lekko obolałe piersi? Czy to możliwe, że test się pomylił?

reklama
W kwestii chodzików i skoczków niestety moje zdanie jest bardzo krytyczne :/
Choćby dlatego, że skakanie to umiejętność, którą osiągają dzieci około drugiego roku życia i to też nie do końca wszystkie bo jak wiadomo każde dziecko rozwija się inaczej. Proponowanie im nawet niewinnego skakania dla zabawy wcześniej to, podobnie jak w przypadku chodzika, nadmierne obciążanie kręgosłupa i stawów biodrowych, kolanowych i skokowych. Bo nawet stopa pięciomiesięcznego dziecka nie jest przygotowana do przyjmowania obciążenia.
W 5 miesiącu u dzieci pojawia się tzw sprężynowanie którego nie należy mylić ze skakaniem.
Rozwój układu kostnego dziecka i rozwój ruchowy muszą iść ze sobą w parze. Zdrowe dziecko wstaje, kiedy gotowe do tego są jego nóżki i kręgosłup. Chodzik i skoczki zaburzą również rozwój zmysłu równowagi, ponieważ w nim nie da się upaść.
Chodziki jak również skoczki powodują, że dziecko nabiera bardzo złych nawyków, jeśli chodzi o postawę i właściwe ustawianie stóp. Dziecko wsadzone do chodzika nieprawidłowo ustawia miednicę przez co wypina brzuszek i jednocześnie odgina plecy.
No ja swojego dziecka bym do czegoś takiego nie wsadziła chyba, że jak skończy te dwa lata, na kilka minut, ale wtedy to ono raczej nie będzie zainteresowane taką rozrywką :)

Ale oczywiście każdy ma prawo sam podejmować decyzje dotyczące wychowania i rozwoju swoich dzieci.

Są oczywiście dzieci wychowane w chodzikach, którym teoretycznie nic nie dolega bo były na tyle mocne i dobrze rozwinięte, że dały sobie radę.
Ja podobno brałam chodzik w ręce i sama szłam i go niosłam. Widać mama dostatecznie późno mnie do niego wsadziła. Chociaż np mam skośne ustawienie miednicy i piorun wie, czy nie od niego.

Do góry