reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Nadziejka nie buja sie sam. Magda go buja gdy kopie nozkami.
Tu juz Ci chyba dziewczyny pisaly zebys go odkladala do lozeczka, to nic nie daje? Sluchaj wiesz co mi pomoglo? Najzwyklejszy rytual. Magda sobie spi czasem tak ok 16-17 a potem jest zabawa. Na lezaco, w bujaczku, czasem ja nosi tata albo P. Ok 20-20.30 jest kapiel, czasem ja rozbieram wczesniej zeby sobie nago polezala i pupke wietrzyla. P szykuje wode i razem ja kapiemy, mowimy do niej, ja jej myje wloski ,a on ja zagaduje. Po wyjeciu osuszam ja jedym recznikem potem drugim. I zaczelam robic jej masaz, podobny do masazu shantala. Masuje nozki, brzuszek, raczki. Ubieram i karmie. Zje sobie, nosze żeby odbila i lulam do snu. Zasypia ok 22.30 i spi ostatnio do 6

[emoji179]Madzia 07.09.2016[emoji188]

reklama
hej ;)

nadziejka szkoda ze nie mieliście wcześniej bujaczka albo huśtawki. ..
a jak z mata? macie? mojego juz ciekawia wiszace zabawki i probuje je łapkami dosięgac :) zawsze te 20-30min polezy i pokwęka do tych zabawek ;)

jak mi sie nie chce wstwac... misio maly spi jeszcze a Marysia z dugoej strony sie wpakowała do łóżka haha

1478937768301.jpg

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1478937768301.jpg
    1478937768301.jpg
    39,8 KB · Wyświetleń: 159
Marysiu nie wiem na jakiej podstawie tak sadze... a co ile wasze maluchy budzily sie na karmienia jak byly takie malutkie?? U nas w ciągu dnia wczoraj to bylo co godz-poltora. Ale wieczor to byla masakra.jakas. myślałem ze po kapaniu i najedzeniu pospi dłużej. A tu dupa blada.

Teraz spi od 6 juz no ale to na mm chociaz jadla ostatnia porcyjke ok 5. Nie duzo wypijala. Ale dobre 3h spi, czemu nie w nocy?? :-[ bo ja noc nie przespana a o 7 wstal zfilip.

I jeszcze jedno pytanie- jak z kupkami?? Bo u nss byla tylko ta smolka w szpitalu i wczoraj (to 3doby po porodzie) jedna rano. I narazie nic

Amelka :* 39tc
cc 8.11

Violu moja malo kupek robi od urodzenia. Dziewczyny na wrzesniowkach pisaly ze ich dzieci robia kupy co karmienie np.a moja robila 2-3 dziennie.
Moze trafil Ci sie cycoholik. Indi Ada tez wisiala na cycu pamietasz?

viola jeśli jesteś zdecydowana ze chcesz karmic piersią to niestety ale przygotuj się na to ze będzie na tobie mala wisieć żeby odpowiednoo dopasowac sobie ilosc mleka. pamieyaj ze żołądek takiego maluszka jest maly a mleko mamy szybko sie trawi (czasami całkowicie dlatego moze nie być kupy dlugo).

chyba ze na noc bedziesz dawala mm jesli chcesz po prostu odpocząć i mala bedzie dluzej spala troszke ;)

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Kupy na kp moze nie byc i tydzien aleee obserwuj czy mala nie jest placzliwa, czy sie nie prezy czy baczki puszcza.

On prawie wcale mi nie śpi w dzień za to w nocy chociaż ładnie śpi ;) co prawda wstaje 2 razy zjeść .
My mieliśmy od początku bujaczek ale on się nudzi tam siedzieć . A huśtawka tez mu nie pasuje za bardzo czasami posiedzi spokojnie 10 min . A odłożyć do łóżeczka to on tak spał nie będzie bo juz go odkładalam nie raz. Jego trzeba dotykać non stop glaskac i mówić do niego to wtedy jest git ale jak chce na ręce to musimy go brać bo
nic nie pomoże i tyle[emoji14]

Myrysiu to ja też go codziennie kapie czasami różnie wychodzi zależy czy pospi na wieczór chwile czy nie a kapac się lubi całe szczęście wiec kapie go z 15 min potem wycieram smaruje oliwka to tez go przy tym trochę pomasuje ubieram pogadamy z nim on się posmieje zje i śpi. Ja na noc nie mam problemu ja mam problem w dzień bo mi nic nie da zrobić ;p
Ale tak jak to mama moja mówi wszystko minie jak podrosnie i trzeba cierpliwosci;)
Chociaż już jest coraz fajniejszy dłużej leży i gada sobie ze mna;p

Życiowa jak jego nie interesuje bujaczek i huśtawka z dyndajacymi zabawkami to mata tym bardziej nie będzie go interesowała[emoji14]

Zamówię mu jeszcze karuzele taka b-kids na pilota żeby nie latać i nie nakręcac to może się przyzwyczai do łóżeczka ale wątpię no zobaczymy ;p

[emoji177][emoji173]Filipek 7.09.2016 godz. 13.55[emoji173][emoji177]

reklama
Życiowa no tak myślałam nad tym chociaż chce jeszcze zobaczyc. To sa nasze pierwsze noce ja wiem...

Ale chyba przez to ze filip nie kp to mi sie to wszystko takie latwe wydawalo...

Marysia narazie prezenia i baczkow.nie zauważyłam.
Sprobuje jeszcze przez nakladki tylko mala zbytnio nie chce ich chwycic. Polozna mowila zeby mlekiem polac i powinna zalapac.

Ooo maluda sie obudzila :-)

Amelka :* 39tc
cc 8.11

Do góry