reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Viola ale to pewnie nie reguła bo co osoba to inaczej mówi :) dla mnie kp było nie wygodne mimo że zdrowsze tańsze i bliskość z dzieckiem cudowna. Mm mam 3-4 h czasu na to żeby z nim iść na spacer na zakupy pogadać pobawić się. Ignaś uwielbia zabawki i rozmowy a przede wszystkim lusterka [emoji23]także bliskość mam w pewnym sensie z synem. Bardzo jest gadatliwy i ogarnięty.

U nas tez jest rytuał z tym , że inne mamy pory snu Marys :) Ignacy śpi od 19.30 - 20 do 6. Ale to jest dziecku potrzebne , Igi juz wie , że jak fo wymasuje to będzie kolacja :)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
viola tylko ze liczyc sie z tym musisz ze jak sie przyzwyczai do nakladek i moze nie chciec piersi samej pozniej... Marysia moja tak miala. Tymon w ogole nakladek chwycić nie chciał (wydawały mi sie za duze). ala jakmmasz nałożona nakladke to mozesz recznie wycisnac mleko zeby poczuła. .. ewentualnie kup glukozę i strzykawka troszke na nakladke roztworu polej mala powinna zassac bo to słodkie ;)

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Violu moja malo kupek robi od urodzenia. Dziewczyny na wrzesniowkach pisaly ze ich dzieci robia kupy co karmienie np.a moja robila 2-3 dziennie.
Moze trafil Ci sie cycoholik. Indi Ada tez wisiala na cycu pamietasz?

[emoji179]Madzia 07.09.2016[emoji188]
Ona nadal wisiec potrafi chociaz juz mniej, ale tak! U mnie tez bylo karminie co godzine- poltorej, ostatnio jest ciutke lepiej.

Adrianka [emoji173] 24.09.2016
godz. 10:20
2870 g, 53 cm

Dziewczyny przypomnijcie sobie aktywność maluchów w brzuchu i tak do miesiąca dziecko zachowuje się jak w brzuchu mamy. U nas się to pokrylo w 90%.
Moja wisiała na cycku non stop. Do 9 mca w nocy wstawania co 1,5-2 godziny na cycka. Dla mnie kp było ważniejsze niż moja wygoda i czystość w domu.

Nikt nie mówił że będzie łatwo :)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka :)
Tak piszecie o tym karmieniu piersią i mm i jestem coraz bardziej przerażona ;p hehe tak na dobrą sprawę nie boję się porodu aż tak, jak tego, że nie będę mogła/umiała/Mały nie będzie chciał jeść z piersi/nie będzie się najadał albo coś i mi kp nie pójdzie, a póki co baaaardzo bym chciała tak karmić ;)
Ale zobaczymy, w sumie jeszcze 3 miesiące, ale tak mi ostatnio czas leci, że to masakra ;p
Anka_32 jeśli faktycznie dziecko jest tak aktywne po porodzie jak w brzuchu, to dnie będę miała spokojne, za to noce mogą być ciężkie ;p Mały w dzień delikatnie smyra, a w nocy od 22 potrafi do 1-2 wojować ;p

Wczoraj cały dzień się leniłam z mężuchem, bo puścili ich w czwartek w nocy, ale jutro rano już go muszę odwieźć ;/
Za chwilę lecę na zakupy, będę piec tacie karpatkę, bo sobie zażyczył i tort niespodziankę będę robiła, bo jutro tata ma 60 urodziny ;) więc większość dnia zaplanowane mam ;)
I jak znajdę czas to chcę ciuszki dla Małego posegregować, żeby przygotować sobie do prania i wiedzieć ile czego mam i czy ewentualnie coś muszę dokupić ;p

Tak więc miłego dzionka wam życzę ;D

Anka, moja najpierw byla w brzuchu grzeczna, a pod koniec wiercila sie niesamowicie i do tej pory jest wiercipieta! :-)
Nie pocieszylas z tym wstawaniem co 1,5-2 godz. do 9 miesiaca, ale ja zamierzam karmic do 6 ms, wiec do kwietnia dotrwam :-)
Nuska, kp nie jest ciezkie bardzo, na poczatku brodawki bola, bo sie musza zahartowac, a pozniej to kwestia silnej woli i cierpliwosci. Jedym przychodzi latwiej, drugim trudniej. Na pewno wymaga to poswiecenia, ale nie jest niemozliwe.
A z drugiej strony to nie sposob karmienia swiadczy o tym jak sie sprawdzamy jako matki, wiec jesli ktos ma sie meczyc to raczej nie jest to tego warte. Przeciez jest mm, ktore nie jest trucizna

Adrianka [emoji173] 24.09.2016
godz. 10:20
2870 g, 53 cm

reklama
Nie no jego się da odłożyć i w ogóle polezy sobie trochę już więcej pogada ale jak mu nie pasuje to niestety na rękach zadowolony najbardziej a jak go nic nie boli to polezy długo ale musimy gadać do niego tulic glaskac taki pieszczoch trochę z niego jest[emoji14]oj nie będę narzekała wiecznie na niego chciałam dziecko to mam a ze nie jest z nim łatwo to tez jakoś przeboleje juz[emoji14]no taki już jest ze trzeba mu całą uwagę poświęcić;p teraz mi zasypia sam na płaskim to będę go odkładać do łóżeczka wtedy i może się w końcu nauczy miejmy nadzieje. Kocham tego cudaka to będę się męczyć; )

A w ciazy to on się tlukl non stop bo się nawet ginekologa pytałam czy to tak może być ze on się non stop wierci ;p

[emoji177][emoji173]Filipek 7.09.2016 godz. 13.55[emoji173][emoji177]

Do góry