reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
u mnie jest rozbieżność 2tygodnie wg om powinnam być w 8tygodniu ale ze mam nieregularne cykle to będzie brany wiek usg pod uwagę czyli 6tydzien ciąży i dwa dni...
nie zawsze wiek się. określa na podstawie om bo każda ma inne cykle i nie zawsze owu jest w połowie cyklu...

z tym ze dwa tygodnie to jest taki rozrzut w normie bym powiedziala. .. w pierwszej ciąży miałam rozrzut dochodzący do miesiąca i był problem... dlatego przenosilam ciążę trzy tygodnie...

Noo tak tak wlasnie dlatego napisalam wczesniej ze roznie jest i ze patrza na usg a nie na OM bo czasami ciaza wyglada na starsza lub mlodsza bo zalezy to od owulacji . A ja mam brany pod uwage termin OM bo dzidzia wyglada na pare dni wieksza . ;)

Ola ale pierwszy dzień ostatniej miesiączki jest podstawą do określenia cyklu w którym nastąpiło poczęcie. .. poczytaj w necie o wyliczaniu tygodnia ciąży. jest pełno art na ten temat.

Nadziejka tylko mi zatrzymali akcje porodowa bo sądzili ze to za wcześnie. .. i czekałam miesiąc aż coś ruszy... aż dostałam krwotoku. ..

reklama
teraz jestem bogatsza w doświadczenia i nie dopuszczenie do tak ryzykownej sytuacji i do doprowadzenia mojego dziecka do takiego stanu w którym urodziła się mała :)
także musi być dobrze ;)

Do góry