reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Viola no juz na pierwszym usg tak sugerowala ginka. .. a teraz tak dobitnie powiedziała ze nie jest pewna... ze podejrzewa pojedynczą ale ze coś tam jest za zarodkiem. .. i że może to być cień. ale że na następnej wizycie będzie lepiej widać. ...

reklama
Ola21 no dlugo- nie długo :) ciężkiej pracy nie mam to wiesz a nasiedziec w domu sie jeszcze potem nasiedze ;)
Ja to narazie oprócz bolu piersi i czasem zaklucia jajnika nic nie odczuwam :) i oby tak zostalo bo nie lubię mdłościiiii...
Życiowa ohoho druga fasolka moze byc??? Hehe :) super zdjęcia :)

U mnie dzis 4t i 5d :D
Ja się zawsze zastanawialam dlaczego oni liczą ciążę od tygodnia w którym jeszcze dziecka nie było :-D

bo zapłodnienie jest w jajowodzie a gin liczy od zapłodnienia a nie.od zagniezdzenia się zarodka...
rozwój zaczyna się w momencie zapłodnienia i dlatego tak się. liczy.

No tak u nas w Polsce licza ale tez duzo zalezy od tego jakiej wielkosci jest dzidzius bo wtedy juz tam mowia ze ciaza mlodsza o tyle albo starsza o tyle . ;p bo ciaza to 10 miesiecy po 28 dni i licza od om i wtedy wychodzi 40 tygodni.

a ja wyliczył amen podstawie dzisiejszego usg z którego zbliżenia powstała fasolka :D 3.02 :D
czyli owu miałam później niż wyliczył mi kalendarzyk :p

reklama
Do góry