reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

My też długo myśleliśmy czy iść czy może jeszcze ten rok w domu, ale byliśmy 3 tygodnie temu na Andrzejkach i się przypomniało jak to jest wyjść do ludzi i trochę się rozerwać :) w sumie w każdej chwili możemy wrocic jak by się coś działo.

Wiecie ze nie wiedziałam że rodzeństwo może się tak różnić Zuzia jest przeciwieństwem Lili. Lila jest i byla dość grzeczna jak się powiedziało raz że nie wolno to nie wolno, bała się ludzi których nie znała lekarz to było wyzwanie a Zuzia można sobie gardło zetrzeć mówiąc nie wolno a ona i tak swoje zrobi nikogo obcego się nie boi idzie do ludzi co pierwszy raz widzi no mówię wam pod każdym względem się tak różnią :)

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Viola zdrówka dla dzieci. U mnie też ostatnio dała antybiotyk ale ja nie dalam. Amelka nie lubi inhalacji?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ostatni raz miała chyba latem. Ale nie wiem jakby to teraz wyglądało jak ona taka ruchliwa i w miejscu nie usiedzi.
Cześć dziewczyny przepraszam że ja tylko z do skoku :( ale przyznaję ze czytam regularnie :)
Również gratuluję dla nowej mamusi dwóch kreseczek !
Violu życzę zdrówka dla dzieciaczkow ! U nas też choroby się ciągną dwa tygodnie dziewczyny kaszlaly, Lila miała antybiotyk a u Zuzi na szczęście wystarczyły inhalacje a teraz znów katary się zaczynają, ach oszalec idzie :(
My też w tamtym roku na wigilii byliśmy u mojej rodziny a w tym u teściowej.
Na sylwestra się gdzieś wybieracie ?

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

My na sylwestra chyba raczej się nie wybieramy nigdzie. Chyba że pojedziemy do znajomych z dziećmi i wtedy u nich na noc zostaniemy.

A moją ciocia robi takie pyszne kluski z makiem że mogłabym je jeść non stop [emoji2]

Ola zależy od labo jak normy podają.

Dzowneczku hehee witaj w moim świecie, Lili istna Madga. Aż się boję żeby jej ktoś kiedyś nie porwał, bo taka ufna.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Marysiu to Zuzia taka odważna do Lili to nikt nie mógł się zbliżyć i zawsze bałam się jak to będzie jak do szkoły trzeba będzie iść ale jakoś poszło wyrosła z tego

Dzięki [emoji3]

U nas tradycyjnie karp, pierogi, barszcz, uszka, kluski z makiem, ryby po grecku czy w pomidorach, śledź w śmietanie... ja znów karpia nie jem [emoji6] moja mama zawsze dla mojego brata robi jakas inną rybę smażoną i to wtedy jem.
A co to za sałatka india?? Z ananasem- tylko te 3 składniki?? Może być dobra, no ja lubię ananasa

Wersja pierwsza:
Ser żółty w kostkę
Kukurydza z puszki
Ananas w kostkę
Czosnek
Majonez
Sól
Pieprz

Wersja druga:
Ser żółty w kostkę
Kukurydza z puszki
Ananas w kostkę
Wędzony kurczak w kostkę
Majonez
Sól
Pieprz
I można dodać rodzynki lub orzechy włoskie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wersja pierwsza:
Ser żółty w kostkę
Kukurydza z puszki
Ananas w kostkę
Czosnek
Majonez
Sól
Pieprz

Wersja druga:
Ser żółty w kostkę
Kukurydza z puszki
Ananas w kostkę
Wędzony kurczak w kostkę
Majonez
Sól
Pieprz
I można dodać rodzynki lub orzechy włoskie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja robię podobną.
Ryż ugotowany.
Kurczak usmażony z przyprawą kebab gyros
Ananas w kostkę
Kukurydza
Curry dość sporo
Sól
Pieprz
Majonez :)

ckaiyx8d63pd6voi.png

My właśnie coś jak Kasia Marysia robimy ale bez sera, tylko coś jeszcze jest nie pamiętam co i natka ale takie jak piszecie muszę spróbować. Aż zglodnialam, tylko moja córeczka wyczuwa że mama idzie jeść i się budzi.

reklama
Ja lubię najbardziej tą wesję z wędzonym kurczakiem i rodzynkami. Moja teściowa np sera nie daje i też smaczna [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry