reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

My też długo myśleliśmy czy iść czy może jeszcze ten rok w domu, ale byliśmy 3 tygodnie temu na Andrzejkach i się przypomniało jak to jest wyjść do ludzi i trochę się rozerwać :) w sumie w każdej chwili możemy wrocic jak by się coś działo.

Wiecie ze nie wiedziałam że rodzeństwo może się tak różnić Zuzia jest przeciwieństwem Lili. Lila jest i byla dość grzeczna jak się powiedziało raz że nie wolno to nie wolno, bała się ludzi których nie znała lekarz to było wyzwanie a Zuzia można sobie gardło zetrzeć mówiąc nie wolno a ona i tak swoje zrobi nikogo obcego się nie boi idzie do ludzi co pierwszy raz widzi no mówię wam pod każdym względem się tak różnią :)

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Viola zdrówka dla dzieci. U mnie też ostatnio dała antybiotyk ale ja nie dalam. Amelka nie lubi inhalacji?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ostatni raz miała chyba latem. Ale nie wiem jakby to teraz wyglądało jak ona taka ruchliwa i w miejscu nie usiedzi.
Cześć dziewczyny przepraszam że ja tylko z do skoku :( ale przyznaję ze czytam regularnie :)
Również gratuluję dla nowej mamusi dwóch kreseczek !
Violu życzę zdrówka dla dzieciaczkow ! U nas też choroby się ciągną dwa tygodnie dziewczyny kaszlaly, Lila miała antybiotyk a u Zuzi na szczęście wystarczyły inhalacje a teraz znów katary się zaczynają, ach oszalec idzie :(
My też w tamtym roku na wigilii byliśmy u mojej rodziny a w tym u teściowej.
Na sylwestra się gdzieś wybieracie ?

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

My na sylwestra chyba raczej się nie wybieramy nigdzie. Chyba że pojedziemy do znajomych z dziećmi i wtedy u nich na noc zostaniemy.

A moją ciocia robi takie pyszne kluski z makiem że mogłabym je jeść non stop [emoji2]

Ola zależy od labo jak normy podają.

Dzowneczku hehee witaj w moim świecie, Lili istna Madga. Aż się boję żeby jej ktoś kiedyś nie porwał, bo taka ufna.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Marysiu to Zuzia taka odważna do Lili to nikt nie mógł się zbliżyć i zawsze bałam się jak to będzie jak do szkoły trzeba będzie iść ale jakoś poszło wyrosła z tego

Dzięki [emoji3]

U nas tradycyjnie karp, pierogi, barszcz, uszka, kluski z makiem, ryby po grecku czy w pomidorach, śledź w śmietanie... ja znów karpia nie jem [emoji6] moja mama zawsze dla mojego brata robi jakas inną rybę smażoną i to wtedy jem.
A co to za sałatka india?? Z ananasem- tylko te 3 składniki?? Może być dobra, no ja lubię ananasa

Wersja pierwsza:
Ser żółty w kostkę
Kukurydza z puszki
Ananas w kostkę
Czosnek
Majonez
Sól
Pieprz

Wersja druga:
Ser żółty w kostkę
Kukurydza z puszki
Ananas w kostkę
Wędzony kurczak w kostkę
Majonez
Sól
Pieprz
I można dodać rodzynki lub orzechy włoskie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wersja pierwsza:
Ser żółty w kostkę
Kukurydza z puszki
Ananas w kostkę
Czosnek
Majonez
Sól
Pieprz

Wersja druga:
Ser żółty w kostkę
Kukurydza z puszki
Ananas w kostkę
Wędzony kurczak w kostkę
Majonez
Sól
Pieprz
I można dodać rodzynki lub orzechy włoskie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja robię podobną.
Ryż ugotowany.
Kurczak usmażony z przyprawą kebab gyros
Ananas w kostkę
Kukurydza
Curry dość sporo
Sól
Pieprz
Majonez :)

ckaiyx8d63pd6voi.png

My właśnie coś jak Kasia Marysia robimy ale bez sera, tylko coś jeszcze jest nie pamiętam co i natka ale takie jak piszecie muszę spróbować. Aż zglodnialam, tylko moja córeczka wyczuwa że mama idzie jeść i się budzi.

reklama
Ja lubię najbardziej tą wesję z wędzonym kurczakiem i rodzynkami. Moja teściowa np sera nie daje i też smaczna [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry