reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Dora a na jakiej podstawie ? Cos sie dzieje?
Sezam i zurawina przenikaja do krwi ? Chyba nie bo to nie sa alergeny
Kazde dziecko jest inne i inaczej reaguje. Dla jednego alergenem jest sezam dla drugiego jabłko.
Jesli Dora widzi różnicę to coś jest na rzeczy.

My nosimy 80 , rzadko 86.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kazde dziecko jest inne i inaczej reaguje. Dla jednego alergenem jest sezam dla drugiego jabłko.
Jesli Dora widzi różnicę to coś jest na rzeczy.

My nosimy 80 , rzadko 86.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Kasia nie napisalam nic takiego ze Dora wymyśla
Poprostu dla mnie jablko nie jest zadnym alergenem :-)
No bo jak?

To chyba mi się duża córka szykuje jak Twoja Kasia nosi 68 a już ile ma a moja jeszcze 2 miesięcy nie ma :)
Viki Kulka ma racje zacznie pelzac raczkowac chodzić to waga stanie w miejscu:-)
Moj sie urodzil 3870 58 np .na 4 miesiace wazyl.7500 a teraz moze z 9 kg wazy :)
Nosi 74/80 i 86 ale to dlatego ze ja nie kupuje rzeczy na styk tylko zawsze wieksze rozmiar :)

Ola sorry ale widze ze guzik wiesz o alergii i o alergenach. Jestem alergiczka na wszystko co pyli, nie pyli. Wszystkie rodzaje roztoczy itd. Uwierz mi nawet zwykla glupia.woda moze uczulic! Aaa i istnieje jeszcze takie cos jak alergia krzyżowa. Dla przykladu jesli ktos jest uczulony na latex to banan tez go uczuli i odwrotnie. Jesli ktos jest uczulony na pylki drzew i traw to w okresie pylenia nie powinie spożywać produktów które maja powiazania krzyzowe z danym alergenem aby zminimalizowac dolegliwosci.
P.S. szkoda ze czasem soe nie da nie jeść tych rzeczy bo musialabym przetrwac bez jedzenia i picia od wiosny do konca lata.

Ola sorry ale widze ze guzik wiesz o alergii i o alergenach. Jestem alergiczka na wszystko co pyli, nie pyli. Wszystkie rodzaje roztoczy itd. Uwierz mi nawet zwykla glupia.woda moze uczulic! Aaa i istnieje jeszcze takie cos jak alergia krzyżowa. Dla przykladu jesli ktos jest uczulony na latex to banan tez go uczuli i odwrotnie. Jesli ktos jest uczulony na pylki drzew i traw to w okresie pylenia nie powinie spożywać produktów które maja powiazania krzyzowe z danym alergenem aby zminimalizowac dolegliwosci.
P.S. szkoda ze czasem soe nie da nie jeść tych rzeczy bo musialabym przetrwac bez jedzenia i picia od wiosny do konca lata.
Chodziło mi przy KP ze tak trabia ze to nie przenika to nie uczula..
Jestem alergiczka na kurz roztocze i pylki i jak cos kwitnie ale teraz juz mniej bo dawno mi nic nie dolegalo. Juz nie pamiętam kiedy. I wiem co to jest alergia krzyzowa.

reklama
Hejka :)
Dziewczyny Wy też miałyście stresuj przed szczepieniami? Ja troszkę mam, i nadal się nie możemy zdecydować która szczepić.

Ja mam. Straszny stres. Mimo, że to nie pierwsze dziecko ani szczepienie.
Ja biore 5w1, tak wczesniej chłopaków szczepilam i na Rota chyba zaszczepie. Resztę chyba odpuszczę

Hej. Dziewczyny ze snapa juz wiedzą od wczoraj ale was tez proszę o kciuki dzis. Tymek bedzie miał zabieg na uszka i potrzeba mi dużo dobrych myśli :/

Trzymam mocno! [emoji1307][emoji1307][emoji1307]
A co to za zabieg?

U nas dwa już sie szykują w tym roku u Mikołaja. Usunięcie migdałka w listopadzie i korekta zeza jeszcze termin nie umówiony.
I zaraz w październiku pobyt w szpitalu na diagnostyce [emoji53]

Kasiu dziewczynce tez bym nie kupila czarnej kurtki bo taka za powazna by byla dla mnie hehe ale dla chlopczyka to chyba najlepszy kolor Filip sie mocno slini i w ogole to bedzie zaraz widac. ale Pawlowi sie czerwona podoba i mowi zebym czerwona zamawiala a ja juz sama nie wiem. chyba poczekam co jeszcze bedzie ciekawego.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja lubię ciemne kolory dla moi h chłopaków w tym czarny. Oni wszyscy ciemnowłosi i z jasna cera wiec pięknie wyglądają. A na czarnym tak brudu nie widać, jak z podwórka wracają [emoji23][emoji23][emoji23]

Życiowa trzymamy kciuki:) bedzie dobrze.
1507098592-aaaaaa.jpeg

Ja w wolnych chwilach szyje na maszynie

Piękne! Podziwiam, że umiesz wygospodarować wolne chwile [emoji23][emoji6]

To chyba mi się duża córka szykuje jak Twoja Kasia nosi 68 a już ile ma a moja jeszcze 2 miesięcy nie ma :)

Mój ma miesiąc i tez już 68 nosi. Dzisiaj od wyjścia ze szpitala pierwszy raz Emila ważyłam i przytył dwa kilo. 5280g waży.

atdc9vvjktz16vlw.png

Do góry