reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Dora a na jakiej podstawie ? Cos sie dzieje?
Sezam i zurawina przenikaja do krwi ? Chyba nie bo to nie sa alergeny
Kazde dziecko jest inne i inaczej reaguje. Dla jednego alergenem jest sezam dla drugiego jabłko.
Jesli Dora widzi różnicę to coś jest na rzeczy.

My nosimy 80 , rzadko 86.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kazde dziecko jest inne i inaczej reaguje. Dla jednego alergenem jest sezam dla drugiego jabłko.
Jesli Dora widzi różnicę to coś jest na rzeczy.

My nosimy 80 , rzadko 86.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Kasia nie napisalam nic takiego ze Dora wymyśla
Poprostu dla mnie jablko nie jest zadnym alergenem :-)
No bo jak?

To chyba mi się duża córka szykuje jak Twoja Kasia nosi 68 a już ile ma a moja jeszcze 2 miesięcy nie ma :)
Viki Kulka ma racje zacznie pelzac raczkowac chodzić to waga stanie w miejscu:-)
Moj sie urodzil 3870 58 np .na 4 miesiace wazyl.7500 a teraz moze z 9 kg wazy :)
Nosi 74/80 i 86 ale to dlatego ze ja nie kupuje rzeczy na styk tylko zawsze wieksze rozmiar :)

Ola sorry ale widze ze guzik wiesz o alergii i o alergenach. Jestem alergiczka na wszystko co pyli, nie pyli. Wszystkie rodzaje roztoczy itd. Uwierz mi nawet zwykla glupia.woda moze uczulic! Aaa i istnieje jeszcze takie cos jak alergia krzyżowa. Dla przykladu jesli ktos jest uczulony na latex to banan tez go uczuli i odwrotnie. Jesli ktos jest uczulony na pylki drzew i traw to w okresie pylenia nie powinie spożywać produktów które maja powiazania krzyzowe z danym alergenem aby zminimalizowac dolegliwosci.
P.S. szkoda ze czasem soe nie da nie jeść tych rzeczy bo musialabym przetrwac bez jedzenia i picia od wiosny do konca lata.

Ola sorry ale widze ze guzik wiesz o alergii i o alergenach. Jestem alergiczka na wszystko co pyli, nie pyli. Wszystkie rodzaje roztoczy itd. Uwierz mi nawet zwykla glupia.woda moze uczulic! Aaa i istnieje jeszcze takie cos jak alergia krzyżowa. Dla przykladu jesli ktos jest uczulony na latex to banan tez go uczuli i odwrotnie. Jesli ktos jest uczulony na pylki drzew i traw to w okresie pylenia nie powinie spożywać produktów które maja powiazania krzyzowe z danym alergenem aby zminimalizowac dolegliwosci.
P.S. szkoda ze czasem soe nie da nie jeść tych rzeczy bo musialabym przetrwac bez jedzenia i picia od wiosny do konca lata.
Chodziło mi przy KP ze tak trabia ze to nie przenika to nie uczula..
Jestem alergiczka na kurz roztocze i pylki i jak cos kwitnie ale teraz juz mniej bo dawno mi nic nie dolegalo. Juz nie pamiętam kiedy. I wiem co to jest alergia krzyzowa.

reklama
Hejka :)
Dziewczyny Wy też miałyście stresuj przed szczepieniami? Ja troszkę mam, i nadal się nie możemy zdecydować która szczepić.

Ja mam. Straszny stres. Mimo, że to nie pierwsze dziecko ani szczepienie.
Ja biore 5w1, tak wczesniej chłopaków szczepilam i na Rota chyba zaszczepie. Resztę chyba odpuszczę

Hej. Dziewczyny ze snapa juz wiedzą od wczoraj ale was tez proszę o kciuki dzis. Tymek bedzie miał zabieg na uszka i potrzeba mi dużo dobrych myśli :/

Trzymam mocno! [emoji1307][emoji1307][emoji1307]
A co to za zabieg?

U nas dwa już sie szykują w tym roku u Mikołaja. Usunięcie migdałka w listopadzie i korekta zeza jeszcze termin nie umówiony.
I zaraz w październiku pobyt w szpitalu na diagnostyce [emoji53]

Kasiu dziewczynce tez bym nie kupila czarnej kurtki bo taka za powazna by byla dla mnie hehe ale dla chlopczyka to chyba najlepszy kolor Filip sie mocno slini i w ogole to bedzie zaraz widac. ale Pawlowi sie czerwona podoba i mowi zebym czerwona zamawiala a ja juz sama nie wiem. chyba poczekam co jeszcze bedzie ciekawego.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja lubię ciemne kolory dla moi h chłopaków w tym czarny. Oni wszyscy ciemnowłosi i z jasna cera wiec pięknie wyglądają. A na czarnym tak brudu nie widać, jak z podwórka wracają [emoji23][emoji23][emoji23]

Życiowa trzymamy kciuki:) bedzie dobrze.
1507098592-aaaaaa.jpeg

Ja w wolnych chwilach szyje na maszynie

Piękne! Podziwiam, że umiesz wygospodarować wolne chwile [emoji23][emoji6]

To chyba mi się duża córka szykuje jak Twoja Kasia nosi 68 a już ile ma a moja jeszcze 2 miesięcy nie ma :)

Mój ma miesiąc i tez już 68 nosi. Dzisiaj od wyjścia ze szpitala pierwszy raz Emila ważyłam i przytył dwa kilo. 5280g waży.

atdc9vvjktz16vlw.png

Do góry