reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Nadziejka super faceci :) a Ty jaka chudzinka :)

Co do snu to moja póki co, i oby tak dalej o 5 pobudka :) kocham ją też za to, cała ją kocham. A dziś mamy cichy dzień z powodu dziecka i sprzątania. Eh

reklama
Nadziejka do nas też Filip czasem w nocy przychodzi, np dziś dwa razy i trzeba go odprowadzać i usypiać [emoji16] ale Amelka gdy nic jej nie dolega to kochana w spaniu od 20.30 do 6-7 [emoji6]

Wiki uuu czyżby małe spięcie??

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

dopiero zobaczylam ze wstawilam swoje zdjecie. wyglupy na snapie hehe musialam zaznaczyc przypadkiem. Wiki ten efekt wyszczupla twarz haha bo ja mam gebe gruba [emoji14]

ale ja mam juz tak pol roku co noc jest to samo budzi sie po 20 razy z placzem i to nawet jak z nami spi i pozniej jest taki niewyspany w dzien spi w dzien troche i na noc znowu jest problem z zasnieciem i ze spaniem . no masakra .

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Oj tak Viola małe spięcie, mój mąż czasem uważa się za eksperta w dziedzinie dziecięcej, jak mu coś mówię to wie lepiej. Dziś sprzątał, nie powinnam narzekać ale chciałam mu dać Mała do odbicia i posprzątać co tam zaczął. To nie i spięcie gotowe. Serio ja nie wiem co robię źle mnie zawsze obrzyga tak że do majtek mi leci a jemu ładnie beknie i często zaśnie nawet. Dziś po tym karmieniu 4 razy przebierałam ją i siebie, a jego to jeszcze bawiło.

Nadziejka a jak byś w dzień go przetrzymała dłużej, albo wcześniej uspila za dnia żeby potem wieczorem był bardziej zmęczony? Zs starszymi dziećmi działa ale czy z roczniakiem tak się da?

wlasnie chodzi o to Wiki ze wstaje praktycznie 6-7 i zaraz kolo 10-11 idzie spac wstaje po 2 godzinach to juz nie spi wcale pozniej i lata tak do 22 i widac ze jest zmeczony ale nie moze zasnac jak zasnie to pierwsze 2 godziny snu sa super a pozniej sie tak tlucze i budzi do rana.

Wiki ja mialam to samo z Filipem i z moim Pawłem u niego tez wszystko jakby lepiej wychodzilo z nim niz ze mna ,ale dziecko podroslo i juz soe nie klocimy o nic z nim zwiazanego . to minie ;)

wlasnie chodzi o to Wiki ze wstaje praktycznie 6-7 i zaraz kolo 10-11 idzie spac wstaje po 2 godzinach to juz nie spi wcale pozniej i lata tak do 22 i widac ze jest zmeczony ale nie moze zasnac jak zasnie to pierwsze 2 godziny snu sa super a pozniej sie tak tlucze i budzi do rana.

Wiki ja mialam to samo z Filipem i z moim Pawłem u niego tez wszystko jakby lepiej wychodzilo z nim niz ze mna ,ale dziecko podroslo i juz soe nie klocimy o nic z nim zwiazanego . to minie ;)

Nadziejka a jakbyś go kładła tak o tej 10 ale na pół godziny?? I budziła. A potem druga drzemka ok 14? U nas tak jest że mała dziś wstała o 6.40 ale dziś jakoś wcześnie o 9 już poszła spać. Teraz jak sama nie wstanie to przed 10 ja obudzę i potem śpi drugi raz od ok 14 do ok 15.30. no i potem wieczorem max 20.30

Ooo właśnie gada, więc wstaje [emoji4]

Wiki ale mam nadzieję że już dziś nie cichy dzień? [emoji4] My też czasem mamy odmienne zdanie co do opieki nad mała ale już bardziej nad małym.

reklama
juz probowalam go budzic ale jak go obudze ze spania to z nim sie pozniej wytrzymac nie da wcale bez przerwy placze i jeczy.

juz codziennie wlasnie o to chodzi jest tak samo codziennie kapiel o 19 zje kolacje zero tv gasze swiatlo zapalam lampke i kladziemy sie spac kolo 20 i zanim on zasnie to o jeju . ostatnio w tamtym tygodniu juz chodzil w miare ladnie spac 21 to byla max a tak po 20.30 juz spal i od tego tygodnia znowu mu sie cos poprzestawialo. dzisiaj obudzil sie tylko dwa razy w nocy raz w lozeczku plakal mocno wzielam go do siebie i pozniej sie obudzil jeszcze raz bo pic mu sie chcialo i wstal o 5 . ;p teraz zasnal o 9.30 mysle ze pospi troche bo byl zmeczony i zobacze pozniej jak bedzie mocno jeczal to go poloze spac jeszcze raz i najwyzej bede sie tlukla po godzinie zeby wstal i zobacze . no kurde spac mu sie chce okropnie a tak sie broni ze szok . ten pierwszy raz co idzie spac z rana to pieknie zasypia idzie po kocyk tuli sie do niego ja go biore na lozko klade sie z nim zasypia ze mna w 5 min i tak spi sobie spokojnie bez zadnego budzenia sie i wiercenia. moja mama mowi ze miala ze mna to samo ze spaniem w nocy nie moglam zasnac a jak zasnelam to sie budzilam w nocy i sie bawilam ale nie plakalam ale mowi ze po 2 urodzinach mi orzeszlo. o booze to oby mu sie to pozmienialo szybciej [emoji14] ja juz chyba wszystkiego probowalam z tym jego spaniem przetrzymywalam go zle nie przetrzymywalam zle nie budzilam zle budzilam tez zle . to sie zaczelo odkad wrocilismy ze szpitala z nim co byl taki chory i trwa do teraz no nie bylo ani jednej nocy zeby sie wyspal normalnie

Do góry