reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Nadziejka super faceci :) a Ty jaka chudzinka :)

Co do snu to moja póki co, i oby tak dalej o 5 pobudka :) kocham ją też za to, cała ją kocham. A dziś mamy cichy dzień z powodu dziecka i sprzątania. Eh

reklama
Nadziejka do nas też Filip czasem w nocy przychodzi, np dziś dwa razy i trzeba go odprowadzać i usypiać [emoji16] ale Amelka gdy nic jej nie dolega to kochana w spaniu od 20.30 do 6-7 [emoji6]

Wiki uuu czyżby małe spięcie??

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

dopiero zobaczylam ze wstawilam swoje zdjecie. wyglupy na snapie hehe musialam zaznaczyc przypadkiem. Wiki ten efekt wyszczupla twarz haha bo ja mam gebe gruba [emoji14]

ale ja mam juz tak pol roku co noc jest to samo budzi sie po 20 razy z placzem i to nawet jak z nami spi i pozniej jest taki niewyspany w dzien spi w dzien troche i na noc znowu jest problem z zasnieciem i ze spaniem . no masakra .

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Oj tak Viola małe spięcie, mój mąż czasem uważa się za eksperta w dziedzinie dziecięcej, jak mu coś mówię to wie lepiej. Dziś sprzątał, nie powinnam narzekać ale chciałam mu dać Mała do odbicia i posprzątać co tam zaczął. To nie i spięcie gotowe. Serio ja nie wiem co robię źle mnie zawsze obrzyga tak że do majtek mi leci a jemu ładnie beknie i często zaśnie nawet. Dziś po tym karmieniu 4 razy przebierałam ją i siebie, a jego to jeszcze bawiło.

Nadziejka a jak byś w dzień go przetrzymała dłużej, albo wcześniej uspila za dnia żeby potem wieczorem był bardziej zmęczony? Zs starszymi dziećmi działa ale czy z roczniakiem tak się da?

wlasnie chodzi o to Wiki ze wstaje praktycznie 6-7 i zaraz kolo 10-11 idzie spac wstaje po 2 godzinach to juz nie spi wcale pozniej i lata tak do 22 i widac ze jest zmeczony ale nie moze zasnac jak zasnie to pierwsze 2 godziny snu sa super a pozniej sie tak tlucze i budzi do rana.

Wiki ja mialam to samo z Filipem i z moim Pawłem u niego tez wszystko jakby lepiej wychodzilo z nim niz ze mna ,ale dziecko podroslo i juz soe nie klocimy o nic z nim zwiazanego . to minie ;)

wlasnie chodzi o to Wiki ze wstaje praktycznie 6-7 i zaraz kolo 10-11 idzie spac wstaje po 2 godzinach to juz nie spi wcale pozniej i lata tak do 22 i widac ze jest zmeczony ale nie moze zasnac jak zasnie to pierwsze 2 godziny snu sa super a pozniej sie tak tlucze i budzi do rana.

Wiki ja mialam to samo z Filipem i z moim Pawłem u niego tez wszystko jakby lepiej wychodzilo z nim niz ze mna ,ale dziecko podroslo i juz soe nie klocimy o nic z nim zwiazanego . to minie ;)

Nadziejka a jakbyś go kładła tak o tej 10 ale na pół godziny?? I budziła. A potem druga drzemka ok 14? U nas tak jest że mała dziś wstała o 6.40 ale dziś jakoś wcześnie o 9 już poszła spać. Teraz jak sama nie wstanie to przed 10 ja obudzę i potem śpi drugi raz od ok 14 do ok 15.30. no i potem wieczorem max 20.30

Ooo właśnie gada, więc wstaje [emoji4]

Wiki ale mam nadzieję że już dziś nie cichy dzień? [emoji4] My też czasem mamy odmienne zdanie co do opieki nad mała ale już bardziej nad małym.

reklama
juz probowalam go budzic ale jak go obudze ze spania to z nim sie pozniej wytrzymac nie da wcale bez przerwy placze i jeczy.

juz codziennie wlasnie o to chodzi jest tak samo codziennie kapiel o 19 zje kolacje zero tv gasze swiatlo zapalam lampke i kladziemy sie spac kolo 20 i zanim on zasnie to o jeju . ostatnio w tamtym tygodniu juz chodzil w miare ladnie spac 21 to byla max a tak po 20.30 juz spal i od tego tygodnia znowu mu sie cos poprzestawialo. dzisiaj obudzil sie tylko dwa razy w nocy raz w lozeczku plakal mocno wzielam go do siebie i pozniej sie obudzil jeszcze raz bo pic mu sie chcialo i wstal o 5 . ;p teraz zasnal o 9.30 mysle ze pospi troche bo byl zmeczony i zobacze pozniej jak bedzie mocno jeczal to go poloze spac jeszcze raz i najwyzej bede sie tlukla po godzinie zeby wstal i zobacze . no kurde spac mu sie chce okropnie a tak sie broni ze szok . ten pierwszy raz co idzie spac z rana to pieknie zasypia idzie po kocyk tuli sie do niego ja go biore na lozko klade sie z nim zasypia ze mna w 5 min i tak spi sobie spokojnie bez zadnego budzenia sie i wiercenia. moja mama mowi ze miala ze mna to samo ze spaniem w nocy nie moglam zasnac a jak zasnelam to sie budzilam w nocy i sie bawilam ale nie plakalam ale mowi ze po 2 urodzinach mi orzeszlo. o booze to oby mu sie to pozmienialo szybciej [emoji14] ja juz chyba wszystkiego probowalam z tym jego spaniem przetrzymywalam go zle nie przetrzymywalam zle nie budzilam zle budzilam tez zle . to sie zaczelo odkad wrocilismy ze szpitala z nim co byl taki chory i trwa do teraz no nie bylo ani jednej nocy zeby sie wyspal normalnie

Do góry