reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

ja zaczelam rozszerzac diete w 4 miesiacu ale najpierw Filip nie chcial to przestalam przez 2 tygodnie dawac i pozniej zaczal ladnie jesc w zasadzie tak wszystko stopniowo dawalam z warzyw i owocow a jak sie miesko zaczelo dawac to juz szlo i je wszystko teraz procz mleka i kaszki bo mleko odrzucil po 6 miesiacu wiec zastapilam je kaszkami na mleku roznymi z bobovity czasem i nestle sie trafilo pozniej nie chcial kaszek to od czasu do czasu wypije kakao na mleczku ale takim normalnym z kartonu a nie mm bo tamto jak zasmakuje to malo nie zwymiotuje je jogurty no wszystko czasem ma gorszy dzien to je mniej ale tak to wsuwa jak szalony . troche szkoda ze nie pije tego mleka moze byloby inaczej troche zasypialby jakos lepiej z butelka moze w lozeczku bo teraz jest troche ciezko z jego spaniem no ale to tak po tym szpitalu sie porobilo on mial zapalenie jamy ustnej takie plesniawki ze krew mu z buzi leciala i wtedy nie mogl pic mleczka bo go bolalo i pozniej w domu probowalam dosypywac kaszki dawac sok malinowy do mleka a on nie bo butelke wyrzucal wiec sam sie od mleka odstawil no ale na sile nie bede pchala .

w sobote zrobilismy roczek jakos sie udalo wszystko na czas Filip byl grzeczny bardzo dostal stoliczek edukacyjny pieniazka samochodzik taki do jezdzenia balona od taty hehe [emoji14] kazdy nie mogl sie nadziwic jak juz ladnie chodzi ,scielam mu wloski sama to tez mowia ze juz nie wyglada jak taki dzidzius ze juz powazniejszy. ale powiem Wam ze u mnie w tym mieszkaniu w bloku robic jakies przyjecie to masakra taka ciasnota byla ze szok , na nasteony rok juz zrobimy u siebie w domu w koncu to bedzie inaczej mysle. a tu zdjecia mojego roczniaka[emoji7]
1505114501-aaaaaa.jpeg
1505114512-aaaaaa.jpeg
1505114519-aaaaaa.jpeg
1505114534-aaaaaa.jpeg
1505114553-aaaaaa.jpeg
1505114567-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
My jak sadzone to tylko z ziemniakami [emoji16] jajecznicę z chlebem.

A dajecie dzieciakom szpinak??
Pamiętam że jFilipowi często robiłam, też z ziemniakami. A Amelce jeszcze nie próbowałam.

MalaMi świetna kura [emoji16][emoji16]

ja właśnie wczoraj kupiłam na grupie kombinezon r.80 ale to H&M a oni zawyżone mają rozmiary a i Pani sama mi pisała że kupowała go ja córka miała rok i dwa miesiące i założyła raptem dwa razy na sanki więc niby jak nówka zobaczymy. Jestem ciekawa czy u nas w ogóle się takie grube kombinezony w zimie przydadzą bo ostatnia była łaskawa

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Viola raz dalam ale ze sloika
Kalafior brokuły fasolke jadl ale takie normlane :-)

no a mam dwie maszynki i zadna nie chciala brac jego wloskow dlugich hehe i musialam obciac nozyczkami i dopiero maszynka scinac troche sie balam ze bedzie plakal albo ze krzywo go zetne ale smial sie ze jeju a i o dziwo prosto go scielam . bo ja chcialam z nim do fryzjera jechac ale sobie mysle kurde a jak bedzie plakal to wole w domu sprobowac [emoji14] boze to moje dziecko to juz rok ma no ja nie wiem kiedy to tak zlecialo

no a mam dwie maszynki i zadna nie chciala brac jego wloskow dlugich hehe i musialam obciac nozyczkami i dopiero maszynka scinac troche sie balam ze bedzie plakal albo ze krzywo go zetne ale smial sie ze jeju a i o dziwo prosto go scielam . bo ja chcialam z nim do fryzjera jechac ale sobie mysle kurde a jak bedzie plakal to wole w domu sprobowac [emoji14] boze to moje dziecko to juz rok ma no ja nie wiem kiedy to tak zlecialo

Ja bym sie bala haha nie mial nigdy maszynki w rekach :D
No strasznie odkad sie urodził czas leci szybciej jakos tak
Za szybko:(

ja zaczelam rozszerzac diete w 4 miesiacu ale najpierw Filip nie chcial to przestalam przez 2 tygodnie dawac i pozniej zaczal ladnie jesc w zasadzie tak wszystko stopniowo dawalam z warzyw i owocow a jak sie miesko zaczelo dawac to juz szlo i je wszystko teraz procz mleka i kaszki bo mleko odrzucil po 6 miesiacu wiec zastapilam je kaszkami na mleku roznymi z bobovity czasem i nestle sie trafilo pozniej nie chcial kaszek to od czasu do czasu wypije kakao na mleczku ale takim normalnym z kartonu a nie mm bo tamto jak zasmakuje to malo nie zwymiotuje je jogurty no wszystko czasem ma gorszy dzien to je mniej ale tak to wsuwa jak szalony . troche szkoda ze nie pije tego mleka moze byloby inaczej troche zasypialby jakos lepiej z butelka moze w lozeczku bo teraz jest troche ciezko z jego spaniem no ale to tak po tym szpitalu sie porobilo on mial zapalenie jamy ustnej takie plesniawki ze krew mu z buzi leciala i wtedy nie mogl pic mleczka bo go bolalo i pozniej w domu probowalam dosypywac kaszki dawac sok malinowy do mleka a on nie bo butelke wyrzucal wiec sam sie od mleka odstawil no ale na sile nie bede pchala .

w sobote zrobilismy roczek jakos sie udalo wszystko na czas Filip byl grzeczny bardzo dostal stoliczek edukacyjny pieniazka samochodzik taki do jezdzenia balona od taty hehe [emoji14] kazdy nie mogl sie nadziwic jak juz ladnie chodzi ,scielam mu wloski sama to tez mowia ze juz nie wyglada jak taki dzidzius ze juz powazniejszy. ale powiem Wam ze u mnie w tym mieszkaniu w bloku robic jakies przyjecie to masakra taka ciasnota byla ze szok , na nasteony rok juz zrobimy u siebie w domu w koncu to bedzie inaczej mysle. a tu zdjecia mojego roczniaka[emoji7]
1505114501-aaaaaa.jpeg
1505114512-aaaaaa.jpeg
1505114519-aaaaaa.jpeg
1505114534-aaaaaa.jpeg
1505114553-aaaaaa.jpeg
1505114567-aaaaaa.jpeg

Świetnie wyglądacie. I jakie ładne Prezenty!!

Ja zaczełam parę dni po 6 miesiącu. Jadła ładnie ale jak zachorowała i byłysmy w szpitalu to nie dawalam jej. I zaczęły wychodzić dwójki, wymiotowala co zjadła prócz mleka. Ja bardzo przezylam ale teraz je owoce, kaszki, warzyw nie bardzo

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Marysiu ja wygladam jak sierota no nawet nie mialam czasu sie przebrac hehe a mojemu Pawelkowi sie przytylo troche bo tak je slodycze ze szok . juz prawie wszystko wyczyscil z urodzin ;p

Filip tez czasami warzywa zje a czasami nie zalezy jak mu podejdzie ;p

Dora super że pogodą dopisała i że wszystko się udało. Sprzedaj nam tu koniecznie jakieś foto :)

Nadziejka ekstra roczniak!!! Auto superanckie :) będą się dziewczyny oglądały :p przystojniak w takim wozie :) kiedy się przeprowadzacie?

Jakieś głupie cycku mi się trafiły. Ostatnio mleka tyle że prawie cały dzień dawały radę, wieczorem dopiero butelka. A od 2dni znów słabo takie sflaczałe jakieś :(

w nastepnym roku juz mam nadzieje ze do lata zdazymy i tak zostanie nam jeszcze cala gora do zrobienia ale to pomalu bedziemy konczyc sobie :)

reklama
Do góry