reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

On wszystko bierze do buzi :) a trzyma już ładnie

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
To spokojnie:)
Na ciastkach dla niemowlat tez pisze od 5 miesiaca do jedzenia np z mlekiem a od 7 do trzymania ja dawalam wcześniej do trzymania bo ladnie szybko to robil:-)
Pomemla dziaslami hehe
Ania gryczane sa pyyyvha:)
Jaglano kukurydziane tez sa;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Kasia we wtorek bedzie miec 5 miesięcy.
Dalam mu dwa razy marchewke ale zapycha go wiec neonatolog kazala dawac jabłko.

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Jeszcze Helpa chwala:)
Viola wejdz na strone holle:)
Sa tez smakowe.
Ja do jaglanej daje owoce tre normalne albo ze sloika
Ja jajko daje jajecznice sama z maselkiem albo sadzone z ziemniaczkami, na twardo :-)
Na wszystkie sposoby mozesz:-)
Amelka jeszcze nie jadla jaja?
Kiedyś jej dawałam, potem w sumie w większości gotowałam jej zupki i tak jakoś bez jajka

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas zaczęło się od gryczanej ze śliwka, bo jak pamiętacie ona nic nie chciała. Teraz dajemy też jaglaną z karobem, albo samą jaglaną.
Ja też nigdy do kaszel nie dawałam owoców. Owoc je po kaszce.
Teraz kupiłam HiPP wielozbożowa ale nie wiem czy przejdzie.

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzieci zazwyczaj lubią jajka ☺
Franek w piątek skończył 4 miesiące i też trzyma i wkłada wszystko do buzi ale ja postanowiłam nie rozszerzać jeszcze diety. On miał niedojrzalosc uķladu pokarmowego. Poza tym wg najnowszych wytycznych dzieci karmione zarówno piersią jak i mm powinny mieć rozszerzana dietę po 6 miesiącu życia. Badania wykazały że układ pokarmowy u młodszych dzieci jednak jest niedojrzaly jeszcze.
Chociaż na majowkach dziewczyna bodajże w 13 tygodniu podawała dziecku do picia sok jabłkowy. Nie czytam ich regularnie raz weszłam więc mogłam coś pokrecic

reklama
Do góry