reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

On wszystko bierze do buzi :) a trzyma już ładnie

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
To spokojnie:)
Na ciastkach dla niemowlat tez pisze od 5 miesiaca do jedzenia np z mlekiem a od 7 do trzymania ja dawalam wcześniej do trzymania bo ladnie szybko to robil:-)
Pomemla dziaslami hehe
Ania gryczane sa pyyyvha:)
Jaglano kukurydziane tez sa;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Kasia we wtorek bedzie miec 5 miesięcy.
Dalam mu dwa razy marchewke ale zapycha go wiec neonatolog kazala dawac jabłko.

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Jeszcze Helpa chwala:)
Viola wejdz na strone holle:)
Sa tez smakowe.
Ja do jaglanej daje owoce tre normalne albo ze sloika
Ja jajko daje jajecznice sama z maselkiem albo sadzone z ziemniaczkami, na twardo :-)
Na wszystkie sposoby mozesz:-)
Amelka jeszcze nie jadla jaja?
Kiedyś jej dawałam, potem w sumie w większości gotowałam jej zupki i tak jakoś bez jajka

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas zaczęło się od gryczanej ze śliwka, bo jak pamiętacie ona nic nie chciała. Teraz dajemy też jaglaną z karobem, albo samą jaglaną.
Ja też nigdy do kaszel nie dawałam owoców. Owoc je po kaszce.
Teraz kupiłam HiPP wielozbożowa ale nie wiem czy przejdzie.

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzieci zazwyczaj lubią jajka ☺
Franek w piątek skończył 4 miesiące i też trzyma i wkłada wszystko do buzi ale ja postanowiłam nie rozszerzać jeszcze diety. On miał niedojrzalosc uķladu pokarmowego. Poza tym wg najnowszych wytycznych dzieci karmione zarówno piersią jak i mm powinny mieć rozszerzana dietę po 6 miesiącu życia. Badania wykazały że układ pokarmowy u młodszych dzieci jednak jest niedojrzaly jeszcze.
Chociaż na majowkach dziewczyna bodajże w 13 tygodniu podawała dziecku do picia sok jabłkowy. Nie czytam ich regularnie raz weszłam więc mogłam coś pokrecic

reklama
Do góry