reklama
Dora te zalecenia sie zmieniaja co chwile za rok znowu cos wymyśla ze jednak od 4.Dzieci zazwyczaj lubią jajka ☺
Franek w piątek skończył 4 miesiące i też trzyma i wkłada wszystko do buzi ale ja postanowiłam nie rozszerzać jeszcze diety. On miał niedojrzalosc uķladu pokarmowego. Poza tym wg najnowszych wytycznych dzieci karmione zarówno piersią jak i mm powinny mieć rozszerzana dietę po 6 miesiącu życia. Badania wykazały że układ pokarmowy u młodszych dzieci jednak jest niedojrzaly jeszcze.
Chociaż na majowkach dziewczyna bodajże w 13 tygodniu podawała dziecku do picia sok jabłkowy. Nie czytam ich regularnie raz weszłam więc mogłam coś pokrecic
Roznie mówią czytam duzo tych gazet i wszedzie ze na piersi od 6 a na mm od 4 ..
Ale to wiesz jak niektorzy sie znaja zwlaszcza pediatrzy na rozszezaniu:-)
Moja mowi ze od 6
Ale ona jezdzi wszedzie sie doucza
A jakie moga byc problemy jak sie szybciej cos da?
Moj dostal cos po 4 troszeczke i nigdy biegunki nie mial ani bolu brzucha
Ale potem mial przerwe bo matka len i sie nie chcialo i cos kolo 6 wiecej dostal
To zależy pewnie jedni maja problemy od rozszezania diety drudzy nie
Mama mnie kp i wcześnie dawala wszystko i ja mam to samo jak mnie brzuch zaboli albo cos to swieto hehe
Ja sie zalecen tak nie trzymam daje jak uważam kakao od roku niby bo silny alergen a ja juz dalam prawdziwe jak mial 8 i nic sie nie dzieje :-)
Ostatnia edycja:
Nie slyszalam :-)Dora super, że uroczystość się udała :-)
Co do jajek i ziemniakow - wiece, ze nie powinno sie ich razem spozywac? :-)
Trochę jak pomidory z ogórkami
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
India9
Fanka BB :)
Ja nie mam, jakis siostra mi dala, ale to sie nam na zime przyda pewnie ;-)
Jak sie miesza ziemniaki z jajkiem to szczawiany z ziemniakow powoduja brak przyswajalnosci wapnia i zelaza z jajka
Polaczenie pomidora z ogorkami dziala podobnie, cos tam sie nie przyswaja
Jak sie miesza ziemniaki z jajkiem to szczawiany z ziemniakow powoduja brak przyswajalnosci wapnia i zelaza z jajka
Ale to takie dobre..Ja nie mam, jakis siostra mi dala, ale to sie nam na zime przyda pewnie ;-)
Tak samo zelaza nie powinno sie brac z magnezem tylko w odstepie 2 godzinnym bo sie nie przyswajajaa w witaminach dla kobiet w ciąży jest takie połączenie
Chociaż i tak pewnie malo sie tego zelaza przyswaja i czesto sie bierze dodatkowo :-)
India kiedyś czytałam o tych poloczeniach ale juz zapomniałam czego nie laczycTakich polaczen jest wiecej ;-)
A z witaminami i pigulkamj to troche tak jest, ze nie wszystkie i nie wszystko przyswajamy
viola150
Fanka BB :)
My jak sadzone to tylko z ziemniakami [emoji16] jajecznicę z chlebem.
A dajecie dzieciakom szpinak??
Pamiętam że Filipowi często robiłam, też z ziemniakami. A Amelce jeszcze nie próbowałam.
MalaMi świetna kura [emoji16][emoji16]
ja właśnie wczoraj kupiłam na grupie kombinezon r.80 ale to H&M a oni zawyżone mają rozmiary a i Pani sama mi pisała że kupowała go ja córka miała rok i dwa miesiące i założyła raptem dwa razy na sanki więc niby jak nówka zobaczymy. Jestem ciekawa czy u nas w ogóle się takie grube kombinezony w zimie przydadzą bo ostatnia była łaskawa
Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
A dajecie dzieciakom szpinak??
Pamiętam że Filipowi często robiłam, też z ziemniakami. A Amelce jeszcze nie próbowałam.
MalaMi świetna kura [emoji16][emoji16]
ja właśnie wczoraj kupiłam na grupie kombinezon r.80 ale to H&M a oni zawyżone mają rozmiary a i Pani sama mi pisała że kupowała go ja córka miała rok i dwa miesiące i założyła raptem dwa razy na sanki więc niby jak nówka zobaczymy. Jestem ciekawa czy u nas w ogóle się takie grube kombinezony w zimie przydadzą bo ostatnia była łaskawa
Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama