reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Dora super, że uroczystość się udała :-)

Co do jajek i ziemniakow - wiece, ze nie powinno sie ich razem spozywac? :-)
Trochę jak pomidory z ogórkami

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dzieci zazwyczaj lubią jajka ☺
Franek w piątek skończył 4 miesiące i też trzyma i wkłada wszystko do buzi ale ja postanowiłam nie rozszerzać jeszcze diety. On miał niedojrzalosc uķladu pokarmowego. Poza tym wg najnowszych wytycznych dzieci karmione zarówno piersią jak i mm powinny mieć rozszerzana dietę po 6 miesiącu życia. Badania wykazały że układ pokarmowy u młodszych dzieci jednak jest niedojrzaly jeszcze.
Chociaż na majowkach dziewczyna bodajże w 13 tygodniu podawała dziecku do picia sok jabłkowy. Nie czytam ich regularnie raz weszłam więc mogłam coś pokrecic
Dora te zalecenia sie zmieniaja co chwile za rok znowu cos wymyśla ze jednak od 4.
Roznie mówią czytam duzo tych gazet i wszedzie ze na piersi od 6 a na mm od 4 ..
Ale to wiesz jak niektorzy sie znaja zwlaszcza pediatrzy na rozszezaniu:-)

Moja mowi ze od 6
Ale ona jezdzi wszedzie sie doucza
A jakie moga byc problemy jak sie szybciej cos da?

Moj dostal cos po 4 troszeczke i nigdy biegunki nie mial ani bolu brzucha
Ale potem mial przerwe bo matka len i sie nie chcialo :p i cos kolo 6 wiecej dostal
To zależy pewnie jedni maja problemy od rozszezania diety drudzy nie
Mama mnie kp i wcześnie dawala wszystko i ja mam to samo jak mnie brzuch zaboli albo cos to swieto hehe
Ja sie zalecen tak nie trzymam daje jak uważam kakao od roku niby bo silny alergen a ja juz dalam prawdziwe jak mial 8 i nic sie nie dzieje :-)

Ostatnia edycja:
Dzien dobry
1505112914-aaaaaa.jpeg

Moj nowy kogucik :)
India a czemu nie mozna? My tez tak jemy czasem:)
Ma ktoras z Was na sprzedaż kombinezon tak z 86? Szukam cos uzywanego dla malej

Ja nie mam, jakis siostra mi dala, ale to sie nam na zime przyda pewnie ;-)

Jak sie miesza ziemniaki z jajkiem to szczawiany z ziemniakow powoduja brak przyswajalnosci wapnia i zelaza z jajka
Polaczenie pomidora z ogorkami dziala podobnie, cos tam sie nie przyswaja

Ja nie mam, jakis siostra mi dala, ale to sie nam na zime przyda pewnie ;-)

Jak sie miesza ziemniaki z jajkiem to szczawiany z ziemniakow powoduja brak przyswajalnosci wapnia i zelaza z jajka
Polaczenie pomidora z ogorkami dziala podobnie, cos tam sie nie przyswaja

Ale to takie dobre..:D
Tak samo zelaza nie powinno sie brac z magnezem tylko w odstepie 2 godzinnym bo sie nie przyswajajaa w witaminach dla kobiet w ciąży jest takie połączenie
Chociaż i tak pewnie malo sie tego zelaza przyswaja i czesto sie bierze dodatkowo :-)

Takich polaczen jest wiecej ;-)
A z witaminami i pigulkamj to troche tak jest, ze nie wszystkie i nie wszystko przyswajamy

My jak sadzone to tylko z ziemniakami [emoji16] jajecznicę z chlebem.

A dajecie dzieciakom szpinak??
Pamiętam że Filipowi często robiłam, też z ziemniakami. A Amelce jeszcze nie próbowałam.

MalaMi świetna kura [emoji16][emoji16]

ja właśnie wczoraj kupiłam na grupie kombinezon r.80 ale to H&M a oni zawyżone mają rozmiary a i Pani sama mi pisała że kupowała go ja córka miała rok i dwa miesiące i założyła raptem dwa razy na sanki więc niby jak nówka zobaczymy. Jestem ciekawa czy u nas w ogóle się takie grube kombinezony w zimie przydadzą bo ostatnia była łaskawa

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ale chcemy się wybrać na weekend w góry więc może się chociaż tam przyda ;-)

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry