reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

A i zarzekalam się że nie będzie z nami spała. A kurcze ugięłam się sama że nie chce jej odkładać po nocnym karmieniu bo się wybudzi i zostaje z nami.

reklama
Hej
India ja mam fotelik maxi cosi priori czerwony i raczej jasnych nie polecam bo zaraz będzie brudny.
Wiki super ze malutka grzeczna, a pożegnania z rodzicami są bardzo trudne tym bardziej jak mieszkają bardzo daleko :(
Zuzia od kilku dni nauczyła się wstawać w łóżeczku oczywiście jeszcze nie poradnie i jak się nie uda to jest ryk ale jak już wstanie to co za radość :) i teraz każde pójście spać trwa ponad godzinę bo musi najpierw trenować wstawianie aż się między tak ze że już nie da rady :)

1503651827-aaaaaa.jpeg

1503651845-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Sliczna ta Zuzia :-)
I super, ze juz wstawac zaczyna, nasza sie czasami puszcza i bach- trenuje upadanie [emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

No z tym pokarmem było słabo od 2 dni dopiero przeciekam, wcześniej specjalnie któregoś dnia przepuscilismy karmienie cycem i butle dostała żeby zobaczyć czy coś tam jest i kurcze słabiutko było, 90 z 2 piersi. Położna radziła żeby najpierw zjadła z piersi jednej, drugiej i jak dalej głodna to butlę dać a w wolnej chwili najlepiej jeszcze ściągnąć... W szpitalu mówili żeby dać glukozę do picia, ta co przyszła mówi że się nie daje. I tak w kółko. Moja mama mówi że my dostawaliśmy ale z drugiej strony patrząc od małego zasladzac dziecko...

A no właśnie co do jedzenia to w nocy zawsze cycek jej wystarczał a którejś nocy siedziałam z nią na cycku od 1 do po 4 a ona płacz, wściekła taka pięści aż zaciskała. Mąż już nie wytrzymał wstał dał jej butlę i dziecko poszło spać. A ja płacz bo dziecka wykarmić nie mogę ale się rozbujalo więc zobaczymy.
Wiki zadnej gkukozy sie nie daje polozna chyba starej daty...
Wiesz mala Ci moze odrzucić pierś jak bedziesz butelke dawac i nie ma tego ssania a ssanie rowna sie pokarm
Nie ma czegos takiego jak słaby pokarm to mit
Poczytaj sobie hafije jak masz Facebooka.
Rzadko tak jest ze kobieta nie moze wykarmic kulcia i india maja racje.
Dziecko ma silna potrzebe ssania i bliskości z mama .
Laktator nigdy nie ściągnie tyle co masz w piersiach dziecko to Laktator pierś reaguje na ssanie zapach dziecka sline nawet
Ja karmie ponad 8 miesiecy juz i jak chcialam sciagnac pare razy mleko to kilka kropel mi sie udalo wiec dawno bym nie karmila idac tym tokiem rozumowania.

Dawaj jej kiedy chce to minie .
Mam kolezanke ma 3 tyg coreczke i ostatnio poszlam z nia na spacer dosłownie co 5 min musiala sie zatrzymywać wyciagac z wózka i karmic mala nie byla glodna chciala byc przy mamie i sobie podydac dala nawet kilka razy butelke owszem wypila ale zaraz sie budzila i plakala az sie drapala wziela ja do piersi i dziecka nie ma i widac ze nie jadla ..
Tylko pierś ja uspokaja.
Jesteśmy ssakami poczytaj o 4 trymestrze
A mala Ci tak wiecznie spac nie bedzie hehe ;)
Musisz to przeczekac wszystko sie unormuje butle zostaw jesli zalezy Ci na kp:)
Ja na poczatku przeciekalam teraz juz nie:)
Jak to mowia organizm wyprodukowal czlowieka a z paroma litrami mleka sobie nie poradzi:)
Jescze dodam ze wielkie piersi mialam na początku jak nawal albo jak syn dluzej nie je i sie mleko zbierze a tak to mam takie jak mialam zawsze :p i miekkie:p
A dobra polozna to taka która nie kaze podawac butelki .

Ostatnia edycja:
Ja syna karmialm od poczatku stylem mieszanym i sie da, wiec to zalezy od tego co mama wybiera. Oczywiscie jest ryzyko, ze jak podasz butle to odrzuci piers, ale u nas sie to nie zadzialo.
Za to Ada odrzucilam w 3 ms butelke, wiec sila rzeczy byla tylko na kp

Marysia- jak robilyscie z Madzia testy z krwi (alergiczne) to jakie alergie mozna wylapac? Na co?

reklama
Do góry