reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Marysia kiedys czytałam o tych testach z krwi ze mozna robic maluchom itp w gazecie i tak z ciekawości kiedyś zapytalam mojej pediatry jak to jest czy sa skuteczne a ona ze nie i bez sensu je robić miala o tym wyklad na sympozjum i mimo ze ktos na cos uczulony to w testach z krwi moze nie wyjsc;)
I tłumaczyła mi ze iles tam tych bialek jest czy ich odmian i o budowie cos mowila bialek juz nie pamiętam dokładnie jak ona to mówiła ale w kazdym razie mówiła ze bez sensu hm

reklama
Bylam u dwoch alergologow - ze skrajnie odmiennym podejsciem.
Wizyta nr 1 zakonczyla sie testami skornymi [emoji35]i radykalna zmiana diety, ale musze przyznac, ze wszelkie objawy alergii ustapily
Wizyta nr 2- poszlam wczoraj, zeby dostac zaswiadczenie do zlobka i ogolnie jakos dalej diagnozowac alergie itp
Lekarz zanegowal testy skorne, powiedzial, ze wyniki same sie wykluczaja i kazal wracac pojedynczo do wykluczonych produktow. Powiedzial, ze jesli chce testy to z krwi, ale nie musze.
W kazdym razie byly dwie proby podania mm w malych ilosciach i ona od razu reaguje plamami na buzi. Czytalam, ze te testy z krwi w polaczeniu z objawami sa w stanie potwierdzic alergie i w sumie chyba je zrobie to moze przynajmniej dostaniemy w koncu recepte na mleko, bo to jaglane podobno az tak dobrze odzywcze nie jest

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Czyli jesli wyjdzie alergia na mleko krowie to w polaczeniu z jej plamami na twarzy mozna stwierdzic, ze ma alergie
Ale jesli wyjdzie alergia na marchew, a ona ja je i nic sie nie dzieje to nie znaczy, ze serio ma na marchew uczulenie

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

W ogole ten lekarz powiedzial, ze na podstawie samych zmian skornych alergii na mleko sie nje stwierdzi, bo w przypadku alergii na mleko mialaby sensacji zoladkowe.... i nie wiem sama co o tym myslec
Zalaczam zdjecie z dzisiaj w trakcie jedzenia mm
1503669137-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej
India ja mam fotelik maxi cosi priori czerwony i raczej jasnych nie polecam bo zaraz będzie brudny.
Wiki super ze malutka grzeczna, a pożegnania z rodzicami są bardzo trudne tym bardziej jak mieszkają bardzo daleko :(
Zuzia od kilku dni nauczyła się wstawać w łóżeczku oczywiście jeszcze nie poradnie i jak się nie uda to jest ryk ale jak już wstanie to co za radość :) i teraz każde pójście spać trwa ponad godzinę bo musi najpierw trenować wstawianie aż się między tak ze że już nie da rady :)

1503651827-aaaaaa.jpeg

1503651845-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
Super!!!
A zasypianie - skądś to znam [emoji6][emoji23][emoji23] moja jak jest mega zmęczona albo wieczorem to zaśnie od razu, za to rano budzi nas jak zaczyna robić"porządki" na półce koło łóżeczka [emoji6] wtedy pampersy, mokre chusteczki i kremy są w łóżeczku albo po za a ona zadowolona [emoji16]
Ale jak jest nie zmęczona to nie ma siły, nie zaśnie. Wstanie szybciej niż ja zdążę przejść 3m do kuchni [emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja tak- i się jeszcze wkurza że dalej nie umie iść... A skubana podniesie się przy wszystkim.
Zuzi też tak pójdzie z dnia na dzień coraz lepiej [emoji16]
IMG_20170825_160006.jpg

IMG_20170825_160012.jpg

Załączniki

• IMG_20170825_160006.jpg
    IMG_20170825_160006.jpg
    58,4 KB · Wyświetleń: 275
  • IMG_20170825_160012.jpg
    IMG_20170825_160012.jpg
    60,6 KB · Wyświetleń: 270
Oj Viola nie strasz wtedy to już całkiem nie będzie można spusic z oczu bo jak pierdaknie jak w łóżeczku to nie ciekawie chyba to najgorszy czas będzie ze pilnować ciągle trzeba. To Amelka szybciutko zaczęła wstawać Ci Violu to i pewnie szybko pójdzie

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

W ogole ten lekarz powiedzial, ze na podstawie samych zmian skornych alergii na mleko sie nje stwierdzi, bo w przypadku alergii na mleko mialaby sensacji zoladkowe.... i nie wiem sama co o tym myslec
Zalaczam zdjecie z dzisiaj w trakcie jedzenia mm
1503669137-aaaaaa.jpeg

Powiem tak- Filip też miał straszne wysypki jak miał miesiąc dostał do picia nutramigen bo moja pediatra powiedziała że to alergią na mleko, bez żadnych badań itp. Pił nutramigen a nadal wysypki (mniejsze) ale występowały. Udało nam się skórę zaleczyć kosmetykami. Najbardziej pomógł nam cetaphil. Przed skończonym rokiem on zajadał Monte, bakusie i nic mu nie wychodziło. Jak miał rok i 3 miesiące to postanowiłam spróbować dam mu zwykle mleko normalnie z kartonika... I nic mu nie było, kompletnie. I tak się zastanawiam do teraz czy alergią była i zanikła czy to nie była alergię na mleko.... I od tamtego czasu pije normalne mleko od krowy i nic już mi nie było..

Więc może jest coś racji w tym co mówi lekarz. Ale nie wiem czy sensację żołądkowe to nie występują przy nietolerancji laktozy... A alergia na białko nie musieli się równać nietolerancji laktozy nie??

reklama
Więc może jest coś racji w tym co mówi lekarz. Ale nie wiem czy sensację żołądkowe to nie występują przy nietolerancji laktozy... A alergia na białko nie musieli się równać nietolerancji laktozy nie??

No nie musi, ale... ona normalnie je kurczaka, indyka i nic jej nie jest, a bialko podobne do tego co w mleku...
I dlatego lekarz tez sceptycznie do tej alergii na mleko podchodzi
Jej sie te plamy pojawiaja i po kilku minutach znikaja, wiec nie wiem. To samo bylo wczesniej i na mm i na jogurty i na mleczne kaszki...
Nasze skorne rzeczy zaleczylismy i nie chce zeby to wrocilo

Do góry