reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Kurcze.... z ta pepowina to duzo dzieci sie obkreca.
Ale przesadzil pytajac czy moze tyle wazyc... no bo niby co? Ty masz czuc jej wage czy jak? :-] a pytalas jakie maja plany wobec Was?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Nie pytałam bo po usg nikogo już nie było u mnie. Nie wiem czy położna coś będzie wiedziała czy lekarz wieczorem dopiero. Czy jak. Nie mam pojęcia, już bym do domku chciała a to dopiero jedna doba zaraz minie. Chcę żeby już wyszła cała i zdrowa i się zmywamy. Jeszcze jeden dzidziul cały czas płacze i teraz i w nocy. Aż się zanosi.

Wiki Ty ost usg mialas w 32 tyg.? Nie balas sie ?
Ja mialam pod koniec ciazy juz co chwile wczensiej co miesiąc pozniej co dwa tyg bo musialam a pod koniec sam co tydzień dziecko monitorowane ktg usg przepływy lozysko itp...wow
Jestem ola

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ola tylko w pl robi się usg tak często. W Norwegii masz tylko w 20 Tc a wszędzie 3 x na całą ciąże.

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Ola tylko w pl robi się usg tak często. W Norwegii masz tylko w 20 Tc a wszędzie 3 x na całą ciąże.

Kulcia aa w stanach do TSH 10 nic nie robia.
Żadnych lekow..
Nie uwazam ze to jest dobre wrecz bylam w szoku u nas lekarze dmchaja na zimne

Ostatnia edycja:
Ja też uważam, że powinno się robić raz na miesiąc usg a pod koniec ciąży co 2 tygodnie.

Ostatnia edycja:
Ja tez mialam usg w 32 tyg, a pozniej juz przed samym porodem.
A po co czesciej, jesli nie ma wyraznych wskazan?

Ja tez mialam usg w 32 tyg, a pozniej juz przed samym porodem.
A po co czesciej, jesli nie ma wyraznych wskazan?

Ja musialam miec od 24 tyc co dwa tyg .
Tak to mialam co miesiąc.
Ale pomijajac to.. takie sa zalecenia polskiego towarzystwa gin. P .ze pod koniec sie monitoruje duzo rzeczy .
India a wcześniej tez mialas co 3 mies?

reklama
Mialam tylko te obowiazkowe.
W pierwszej ciazy mialam na kazdej wizycie, pozniej sie zmienily procedury w przychodni i nie robili przy kazdej wizycie.
Czy mialam robione USG czy nie to i tak sie martwilam ciaza, bo wiadomo, roznie moze byc.

Do góry