reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
Jak juz przy kp jestesmy :-) to cos napisze.
Bo mnie denerwowaly bardzo komentarze babc, cioc, ze dziecko sie nie najda, bo musze je co chwile karmic.
Pamietam, ze Ada na poczatku dala mi bardziej w kosc niz Radek. Zdarzaly sie dni, ze wlasciwie to ciagle ja przystawialam, glodniala co 20 min. I kurcze - to jej swiete prawo bylo. Te maluszki maja silna potrzebe bycia przy mamie, a jesli sa karmione piersia to wlasnie taka forme bycia przy mamie wybieraja. Poza tym male brzuszki malo mieszcza, szybko trawia. Produkcje tez musza pobudzic ssaniem. Pamietam ile artykulow na temat ciaglego kp przeczytalam i jak zwierzenia innych mam dodawaly mi otuchy. Ciagle powtarzalam, ze wytrzymam 3 moesiace j jak sytuacja sie nie zmieni to przestawie sie na butle.
Pisze to Wiki, bo nie raz moze Ci sie wydawac, ze cos jest nie tak, ze masz za malo pokarmu, ze glodzisz dziecko, ale pamietaj, ze sa dzieci takie jak moja Ada, ktore przez pierwsze tygodnie wisza na piersi, moja wtedy jeszcze noce ladnie przesypiala, wiec moze i nadrabiala w dzien. Najlepiej nie planowac sobie niczego tylko byc dla dziecka i karmic na żądanie i pamietac, ze to sytuacja przejsciowa , bo pozniej juz jest super.
Oczywiscie moze sie trafic i tak, ze nie napotkasz trudnosci zwiazanych z kp :-) ja tylko pisze, pamietajac jak sama sie czulam

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dokladnie India mnie tez to denerwuje takie gadanie.
Dziecko ma potrzebe ssania silna i bliskości kp to karmienie na zadanie.
Dziecko tez sie napaja piersią.
Moj tez wisial teraz 5 min i najedzony;)
Trzeba przeczekać to

Na poczatku myslalam ze sie nie najada tez
Bo jeszcze nie mialam tej wiedzy .Kilka razy mm poszło w ruch ale wypil zaraz sie i tak budzil i pierś chcial dostał i dziecka nie ma;)
Posluchalam mądrych osob poczytalam i faktycznie
Mm poszło do śmietnika dawno temu;)
Jak sa kupki moczy pieluszki odbija przybiera to sie najada na bank;)

Kurcze, ja to tez juz nie moge sie doczekac malej Wiktorii :-) pamietam jak rok temu wyjezdzalam nad morze i zastanawialam sie kiedy Igi sie pojawi na swiecie. Nasz pierwszy forumowy, a potem lawina dzieci :-)

Dodam jeszcze zeby nie
Kurcze, ja to tez juz nie moge sie doczekac malej Wiktorii :-) pamietam jak rok temu wyjezdzalam nad morze i zastanawialam sie kiedy Igi sie pojawi na swiecie. Nasz pierwszy forumowy, a potem lawina dzieci :-)

Igi zaraz bedzie mial swoje święto ..
Ten czas tak leci a odkad urodziłam synka to czasem nie wiem jaki mamy dzien tygodnia no dzien za dniem leci :D
Pamiętam starania :)

Pociszylyscie mnie bardzo :) dziękuję :) od natłoku myśli aż usnęłam.

India ja też nie mogę :D , a to że czas szybko leci to prawda. Za szybko, a po dzieciach najbardziej widać.

reklama
Dzien doberek.
India [emoji110]
U mnie dzis pochmurno i czasem deszczowo. Moze to i dobrze bo mam troche roboty w mieszkaniu. Jakis balagan mi soe zrobil troche i prania do skladania sporo mam a i wczoraj siostra M przyjechala i przywiozla nam przesylke od tesxiowej(maszynke do miesa garnko pojemniki itd) i musze zrobic miejsce ja to wszystko

Do góry