reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
My w ostatni weekend lipca na 2 tyg jedziemy do Rzeszowa do moich rodziców i chciałam odciągnąć i z butli Adzie dać żeby móc gdzieś wyjść z koleżankami pojsc zaszaleć :p no i spróbowałam to na wymioty ja ciągnie jak butelkę wkładam jej i wypycha od razu. Ona bez smoczka jest więc dodatkowo jeszcze przez to utrudnienie no bo nie zna to nie łapie.

no on nawet nie placze bo mu lzy nie leca tylko tak wymusza i na rece chce i wszystko chce a na rekach sie wygina jak nie wiem co no zlosci mnie on jak nie wiem co juz czasami boze jak widze inne dzieci to jemu wiecznie cos nie pasuje budzi sie w nocy juz 5 miesiecy i placze daje mu mleko jeszcze gorzej placze to musze go brac do siebie zasnie i go odkladam i za pol godziny to samo matko boska kiedy to sie skonczy masakra.

mama na mnie tez krzyczala za to ze go zbilam ze jej jeszcze za maly ale jej mowie ze nie uderzylam go tak mocno mocno tylko tak lekko zeby wiedzial ze to klaps a nie klepanie po pupie wsadzilam go i on sie uspokoil wstal popatrzyl sie na mnie i sie usmiechnal i pozniej sie na mnie spod byka patrzyl bo sie tak nauczyl i ciagle tak robi jak cos krzykne glosniej czy cos . no normalnie on sie zachowuje jakby wszystko rozumial a byl takim malym judaszem niedobrym. ;p ooo Pawel jak sie na mnie darl za to to masakra ale ja juz naprawde nie moge on mi nic nie da zrobic spi po 20 min ale tak ziewa ze masakra , pampersa nie moge mu zmienic bo malo soe nie zajdzie tak placze ubrac skarpet czy czegokolwiek to tak samo . ale pocieszam sie tym jak siostra moja przyjedzie i mowi ze jej meza siostrzenica ma 13 miesoecy i mowi ze to dopiero diabel az pediatra mowila do jej mamy ze Pani Aniu moze jakas dyscyplina lekkie klapsy bo sobie Pani nie poradzi z nia.

a wczoraj tak sobie siadlam i tak mi sie go szkoda zrobilo chociaz on tam cale gowieneczko poczul przez tego pampersa i sobie mysle kiedys sie bedziemy z tego smiac ze tak dokuczal i wiecej go nie zbije on jeat taki kochany nawet jak jest niedobry.

a teraz pozdrawiamy z diabołkiem[emoji7]
1499153956-aaaaaa.jpeg
1499153963-aaaaaa.jpeg
1499153974-aaaaaa.jpeg
1499153987-aaaaaa.jpeg
1499154044-aaaaaa.jpeg
1499154097-aaaaaa.jpeg
1499154122-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

no on nawet nie placze bo mu lzy nie leca tylko tak wymusza i na rece chce i wszystko chce a na rekach sie wygina jak nie wiem co no zlosci mnie on jak nie wiem co juz czasami boze jak widze inne dzieci to jemu wiecznie cos nie pasuje budzi sie w nocy juz 5 miesiecy i placze daje mu mleko jeszcze gorzej placze to musze go brac do siebie zasnie i go odkladam i za pol godziny to samo matko boska kiedy to sie skonczy masakra.

mama na mnie tez krzyczala za to ze go zbilam ze jej jeszcze za maly ale jej mowie ze nie uderzylam go tak mocno mocno tylko tak lekko zeby wiedzial ze to klaps a nie klepanie po pupie wsadzilam go i on sie uspokoil wstal popatrzyl sie na mnie i sie usmiechnal i pozniej sie na mnie spod byka patrzyl bo sie tak nauczyl i ciagle tak robi jak cos krzykne glosniej czy cos . no normalnie on sie zachowuje jakby wszystko rozumial a byl takim malym judaszem niedobrym. ;p ooo Pawel jak sie na mnie darl za to to masakra ale ja juz naprawde nie moge on mi nic nie da zrobic spi po 20 min ale tak ziewa ze masakra , pampersa nie moge mu zmienic bo malo soe nie zajdzie tak placze ubrac skarpet czy czegokolwiek to tak samo . ale pocieszam sie tym jak siostra moja przyjedzie i mowi ze jej meza siostrzenica ma 13 miesoecy i mowi ze to dopiero diabel az pediatra mowila do jej mamy ze Pani Aniu moze jakas dyscyplina lekkie klapsy bo sobie Pani nie poradzi z nia.

a wczoraj tak sobie siadlam i tak mi sie go szkoda zrobilo chociaz on tam cale gowieneczko poczul przez tego pampersa i sobie mysle kiedys sie bedziemy z tego smiac ze tak dokuczal i wiecej go nie zbije on jeat taki kochany nawet jak jest niedobry.

a teraz pozdrawiamy z diabołkiem[emoji7]
1499153956-aaaaaa.jpeg
1499153963-aaaaaa.jpeg
1499153974-aaaaaa.jpeg
1499153987-aaaaaa.jpeg
1499154044-aaaaaa.jpeg
1499154097-aaaaaa.jpeg
1499154122-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Śliczny chłopczyk [emoji7]
A że niedobruch to trudno przeczekać trzeba. Mój na takie fazy z wyciem i awanturami, że nic nie pasuje. Wtedy gorzej spi.
Kiedyś rehabilitantka synka mówiła, że może w ładnie w takich momentach dziecko intensywnie rośnie i może byc właśnie tak niespokojne i kapryśne.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nadziejko, moja tez jest zlosnica ;-) w nocy spi tylko z nami. Jak jej znikne z lozka i sie obudzi to wrzeszczy ze zlosci i nawet tata nie pomoze.
Zasypia w dzien najchetniej przytulona i na rekach i jak ja odkladam to czesto wrzask i po spaniu. Takze luz, nie tylko Ty diabelka chowasz hihi :-)
Nie ma idealnych dzieci, nawet jak widzisz ,,grzeczne" dzieci na spacerze to pomysl, ze tez sprawiaja klopoty rodzicom. Duzo zalezy tez od temperamentu dziecka, sa mniej i bardziej spokojne, niespokojne, marudne, placzliwe, rozesmiane.
A o klaps to nie chodzi mi, ze krzywde robisz czy ze bolalo to malego tylko wlasnie przestrzegam, bo dzieci nasladuja po prostu nasze zachowania, a Ty masz juz bystrego mezczyzne ;-)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
A i jeszcze Ci powiem, ze tak jak Lee napisala - tez mam superasnego syna i najkochanszego na swiecie, ale potrafi mi narobic wstydu i siary na ulicy i drzec sie wnieboglosy, bo np nie kupilam mu gazetki.
To jest jazda i potrafi nawet aniola z rownowagi wyprowadzic

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry