reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Violu u mnie Zuzia ma ograniczoną ilość jedzonka do 100 ml na raz ze względu na refluks a je zazwyczaj
5 rano mleko
8 mm z kleikiem ryżowym
10 sinlac
12 zupka jeszcze słoiczków nie dawałam sama gotuję
14 mm z kleikiem kukurydzianym
18 drugi raz zupka (co drugi dzień z żółtkiem )
20 mm z kleikiem ryżowym
24 mm
U nas to tak wygląda jak narazie pediatra mówi żebym już w nocy nie dawała ale jak mam nie dac jak się budzi i płacze

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
6.30 mm 210
10 śniadanie ( jogurt serek kanapka jajo)
12-13 mm ( zazwyczaj na raty pije)
15 obiad
17 podwieczorek typu owoce, kisiel itp
19.30 mm 240

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Kolo 6 cyc
Koło 8 cyc
Koło 10 cyc
Koło 12 owocek/deserek czasami 100 czasami 190ml (słoik) czasami cały banan z biszkoptem i łyżka jogurtu
Koło 15 zupka Ale słabo [emoji14] kolo 100ml przy dobrych wiatrach... albo cyc...
17 cyc albo kaszka
19 cyc chce na noc ...
Czasami je 2 razy jeszcze zanim ja sie położę... dużo tego cycka :/
Ale dzisiaj jadl sloiczek 190ml na dwie raty. I może ze 4 razy pierś bo nie chce... ogólnie to sie powalilo mu wszystko ostatnio...

U nas
Ok 5-6 - cyc
Ok 8-9 - cyc
Po 11 - zupka ze sloiczka (90 g) i woda
Ok 14 - cyc
Ok 15-16 - owoce
Ok 17 - cyc
Ok 19 - kaszka, woda
Przed zasnieciem cyc i wielokrotnie w nocy cyc

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

u nas o 7-7.30 kaszka
kolo10.30 bulka z dzemem i maslem albo pierozki z kasza albo soczewica bo lubi
kolo13-14 obiadek warzywa z mieskiem
kolo 16-17 jogurt i bulka
i przed 20 kaszka

no Marysiu mi sie tez zdawalo ze troche maly ten dom no ale jakbyscie sobie gore zrobili to tako nawet ja tutaj w bloku mam 47 metrow i jest po prostu tragedia a jest nas troje mam 2 pokoje jeden duzy drugi maly i w duzym mam wszystkoe Filipa rzeczy ponastawiane i nie ma za bardzo ktoredy przejsc lazienke mam taka ze sie obrocic nie mozna a kuchnia tak samo . u Pawla mamy 300 metrow robimy wspolna kuchnie na dole jadalnie lazienke pokoj dla tesciow i pokoj dla brata Pawla a gora jest cala nasza i tam mamy salon 50 metrow sypialnie 32 metry pokoj tez 32 m lazienke mniejszy pokoj i korytarz do lazienki i pokoju tego mniejszego. to wszystko jest takie drogie ze matko boska nie wiem czy w tym roku zdazymy wszystko zrobic .

a to nasz dom jeszcze z zewnatrz nie ma koloru i balkonu i tarasu takze musimy sie cisnac tu u mnie jak ktos przyjedzie [emoji14]
1494355003-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Madzia slodkie te Twoje niedobroty ;)

a Violu my tez w projekcie mielismy kuchnie otwarta na jadalnie ale kazalam Pawlowi to zamurowac bo zmienilam zdanie jednak wole miec swiety spokoj w kuchni ;p

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Kurcze, burżujki :p wszystkie narzekacie na metraz, serio? Naprawde??? [emoji3][emoji3][emoji3] to ja mam chyba agorafobie, bo mi dobrze w moim mieszkaniu

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny a ile maluchy wasze miały jak sie w miarę unormowaly godziny posilkow? Ja nie wiem, bo moze cos zle robie, Jasio je mm srednio co 3 godzinki, z tym ze w nocy to roznie, bo go nie budze I czasmi 2, a czasmi 3 razy wstaje. I np wczoraj jadl o 7.30, 10.30, 13.30, 16.30, 19.30 i 22.30. W nocy jadl o 1 i o 4. A czasmi spi w nocy 5 h i karmienia w dzien sa o calkiem innych godzinach, powinnam jakos go przystawiać zeby mial stale godziny czy to z czasem samo sie unormuje? ;)

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Życiowa to uff bo jak tak czytam o tych porach posiłku to zaczęłam sie zastanawiać czy "dobrze dziecko karmie" ;p

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry