reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Violu u mnie Zuzia ma ograniczoną ilość jedzonka do 100 ml na raz ze względu na refluks a je zazwyczaj
5 rano mleko
8 mm z kleikiem ryżowym
10 sinlac
12 zupka jeszcze słoiczków nie dawałam sama gotuję
14 mm z kleikiem kukurydzianym
18 drugi raz zupka (co drugi dzień z żółtkiem )
20 mm z kleikiem ryżowym
24 mm
U nas to tak wygląda jak narazie pediatra mówi żebym już w nocy nie dawała ale jak mam nie dac jak się budzi i płacze

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
6.30 mm 210
10 śniadanie ( jogurt serek kanapka jajo)
12-13 mm ( zazwyczaj na raty pije)
15 obiad
17 podwieczorek typu owoce, kisiel itp
19.30 mm 240

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Kolo 6 cyc
Koło 8 cyc
Koło 10 cyc
Koło 12 owocek/deserek czasami 100 czasami 190ml (słoik) czasami cały banan z biszkoptem i łyżka jogurtu
Koło 15 zupka Ale słabo [emoji14] kolo 100ml przy dobrych wiatrach... albo cyc...
17 cyc albo kaszka
19 cyc chce na noc ...
Czasami je 2 razy jeszcze zanim ja sie położę... dużo tego cycka :/
Ale dzisiaj jadl sloiczek 190ml na dwie raty. I może ze 4 razy pierś bo nie chce... ogólnie to sie powalilo mu wszystko ostatnio...

U nas
Ok 5-6 - cyc
Ok 8-9 - cyc
Po 11 - zupka ze sloiczka (90 g) i woda
Ok 14 - cyc
Ok 15-16 - owoce
Ok 17 - cyc
Ok 19 - kaszka, woda
Przed zasnieciem cyc i wielokrotnie w nocy cyc

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

u nas o 7-7.30 kaszka
kolo10.30 bulka z dzemem i maslem albo pierozki z kasza albo soczewica bo lubi
kolo13-14 obiadek warzywa z mieskiem
kolo 16-17 jogurt i bulka
i przed 20 kaszka

no Marysiu mi sie tez zdawalo ze troche maly ten dom no ale jakbyscie sobie gore zrobili to tako nawet ja tutaj w bloku mam 47 metrow i jest po prostu tragedia a jest nas troje mam 2 pokoje jeden duzy drugi maly i w duzym mam wszystkoe Filipa rzeczy ponastawiane i nie ma za bardzo ktoredy przejsc lazienke mam taka ze sie obrocic nie mozna a kuchnia tak samo . u Pawla mamy 300 metrow robimy wspolna kuchnie na dole jadalnie lazienke pokoj dla tesciow i pokoj dla brata Pawla a gora jest cala nasza i tam mamy salon 50 metrow sypialnie 32 metry pokoj tez 32 m lazienke mniejszy pokoj i korytarz do lazienki i pokoju tego mniejszego. to wszystko jest takie drogie ze matko boska nie wiem czy w tym roku zdazymy wszystko zrobic .

a to nasz dom jeszcze z zewnatrz nie ma koloru i balkonu i tarasu takze musimy sie cisnac tu u mnie jak ktos przyjedzie [emoji14]
1494355003-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Madzia slodkie te Twoje niedobroty ;)

a Violu my tez w projekcie mielismy kuchnie otwarta na jadalnie ale kazalam Pawlowi to zamurowac bo zmienilam zdanie jednak wole miec swiety spokoj w kuchni ;p

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Kurcze, burżujki :p wszystkie narzekacie na metraz, serio? Naprawde??? [emoji3][emoji3][emoji3] to ja mam chyba agorafobie, bo mi dobrze w moim mieszkaniu

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny a ile maluchy wasze miały jak sie w miarę unormowaly godziny posilkow? Ja nie wiem, bo moze cos zle robie, Jasio je mm srednio co 3 godzinki, z tym ze w nocy to roznie, bo go nie budze I czasmi 2, a czasmi 3 razy wstaje. I np wczoraj jadl o 7.30, 10.30, 13.30, 16.30, 19.30 i 22.30. W nocy jadl o 1 i o 4. A czasmi spi w nocy 5 h i karmienia w dzien sa o calkiem innych godzinach, powinnam jakos go przystawiać zeby mial stale godziny czy to z czasem samo sie unormuje? ;)

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Życiowa to uff bo jak tak czytam o tych porach posiłku to zaczęłam sie zastanawiać czy "dobrze dziecko karmie" ;p

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry