reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
Jedna nozka mu sztywnieje i ściąga paluszki w niej bardzo...i cos Czuje ze napięcie z jednej strony ma zwiększone... tydzień po szczepieniu dostal zapalenia oskrzeli i antybiotyk... od tamtej pory walczymy prawie ciagle ciągle z kaszlem i niego... 24 mamy neurologa dopiero...

Biedny Tymi :-( zdrowka zycze
Mojej siostry corka miala napiecie miesniowe, nic przyjemnego

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Marysia miala zwiększone w kilku strefach... stąd podejrzewam u małego bo widzę że ciągnie głowę i dupkę w jedną stronę... no ale zobaczymy co powie neurolog. Wpis do książeczki mam ze wystąpił NOP... na skierowaniu też jest to uwzględnione... ciekawe czy zgłoszenie poszło z przychodni do sanepidu...

Zyciowa, ma taki wpis, bo NOP to kazde nieokojace zjawisko, ktore wystapilo w danym czasie po szczepieniu. Zycze, zeby wszystko bylo w porzadku :-*

Ja z Radkiem chodzilam na regabilitacje jak byl niemowlakiem, bo mial lekka asymetrie i kurcze po dwoch sesjach zero asymetrii, ale rehabilitanka zaczela wymyslac inne rzeczy :-/ ktorych nie bylo w dodatku

Ale ja musiałam wywalczyć to. No gadka AAAA to normalne... już mi uszami wychodz. Tak samo jak gorączka niby normalna. Dziwne że utrzymujaca sie gorączka w tym dokumencie o którym wspomniałam jest jako nop zkwalifikowana. Tylko do lekarza to papierologia i lepiej powiedzieć że to "normalne"... smutne to jest bo później w ulotkach nie ma wzmianki o tym co sie może dziać. Nasze objawy podlegały pod dwa punkty o ile dobrze pamiętam w klasyfikacji i rozpoznawaniu objawow niepożądanych w spisie dla sanepidu. Ten spis mają lekarze a i tak twierdzą ze wszystko jest "normalne"...

Ja po szczepieniach dostawalam ulotki. Lekarze bagatelizuja, bo goraczka i placz zdarzaja sie czesto dosyc. Tylko u wiekszosci nic zlego sie nie dzieje, ale zawsze istnieje jakis procent, ktory doswiadczy ciezszych przypadlosci.
:-(
Bledy w sztuce lekarskiej tez sie zdarzaja niestety :-(

Życiowa tymi miał NOP?? Nic nie pisałaś wcześniej... Biedny. Oby wszystko było dobrze, u neurologa też

Tylko ze ta gorączka i ten płacz powinny byc w ulotce. Wpis do ulotki tworzony jest na podostawie zgłoszeń. Jeśli zgłoszeń nie ma szczepionka ma sie dobrze bo każdy sądzi ze nic się nie dzieje po niej. Jeśli mamy (bo to od nas zależy) będą zgłaszać to sie może okazać ze szczepionka wcale nie jest taka super i beda musieli ja przebadać i eliminować to co powoduje nopa. Jeśli wszyscy siedzą cicho bo lekarz mówi że "to normalne" to będZie więcej cięższych przypadków... bo na jedno dziecko wpłynie to tak ze dostanie gorączki a na drugie tak ze mu się "przepala" nerwy... w dużym uproszczeniu. Pierwszy raz podczas tej akcji usłyszałam o krzyku mozgowym... co prawdopodobnie wystąpiło u Tymona. To jest "chwilowe" (oby!) Porażenie nerwów w mózgu... A lekarz na poczatku wizyty chciała mi wmówić że płacz po szczepieniu jest "normalny"... także mamusie obserwujcie dzieciaczki i nie bójcie się zgłaszać niepokojących objawów! Mogą one wystąpić nawet po 3 tygodniach od szczepienia...

reklama
Viola to co, kawa 4 sierpnia w Sarbinowie? ;)
zarezerwowalam pokój 3 osobowy z łazienką, były super oferty domków, ale nie mieliśmy kogo dobrać i jedziemy we 3 ;)
I dziekuje za ta stronkę z noclegami, bo wlasnie tam napisałam i mialam full odpowiedzi az nie wiedzialam co wybrac ;p

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom

czemu nie :) chętnie :) jakby co to mi przypominaj bo ja zapominalska jestem :)

Do góry