reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
Jejku przeslodka sukieneczka Zakochać się można w takich kokardkach
Kulcia to działaj i dziewczynkę róbcie a co ;)
Tak dwa trzy lata różnicy to fajna komunikacja między dziećmi jest

My od września starnka[emoji1]

Wiki cudna! Tylkk oby bobo nie zrobił psikisa i siusiak nie urósł:)

Kulcia a właśnie zamotałam Magde i byłam w Ross. Także pierwsze koty za płoty

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Mąż jeszcze nie gotowy :) a ja w sumie nie wiem czy będę umiała drugie tak kochać ;)

Kasia no to fajnie, że się udało , chusta w końcu?

Jak drugie starania? Teraz Ci ciężko a z dwójką to już w ogóle .

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też nie czuję się ani gorsza ani poszkodowana przez to,że jestem w domu sama większość czasu z Adą. Wręcz przeciwnie nigdy nie byłam tak szczęśliwa chociaż czasem niewyspana :)
Ja też bym chciała parkę ale mogą być i 2 dziewczynki. JA to chyba jak rok minie to będę się starać :) Nie ma na co czekać w naszym wypadku zwłaszcza,że mój R starszy sporo ode mnie :)

Kulcia, spokojnie bedzie umiala :-) ale jedno po drugim to dla mnie za duzy hardcore. Idealna roznica 3 lata, tak mysle :-) chociaz u nas teraz jest super

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Witam wszystkich. Potrzebuję Waszej porady mam nadzieję, że pomożecie rozwiać mi pewne wątpliwości. Otóż staramy się z mężem od niecałego roku o dziecko. Przeszłam wszystkie podstawowe badania(m.in test na toksoplazmę, różyczka, cukrzyca, tarczyca - wszystko wporządku ). Problem u mnie polegał na tym, że miałam nieregularne, długie cykle nawet do 38 dni. Mój ginekolog stwierdził, że co drugi cykl mogę mieć bezowulacyjny- potwierdziło to badanie USG, jajeczko nie pękało. Przez 3 miesiące brałam od drugiej połowy cyklu czyli od 16 dnia, po dwie tabletki (rano i wieczorem) DUPHASTON. Po trzech miesiącach starań nic... miesiąc przerwy bez tych proszków , potem znów kontrola w czasie 14 dnia cyklu , lekarz stwierdził, że co dwa dni będziemy obserwować owulację... pisząc w skrócie i przechodząc do rzeczy... ostatnią miesiączkę miałam 10 marca, pęknięcie pęcherzyka nastąpiło 28 marca- podczas badania USG lekarz stwierdził, że "może być z tego człowiek" , a więc kazał mi brać od 28 marca codziennie rano i wieczorem DUPHASTON do wystąpienia ewentualnej miesiączki lub do 35 dnia cyklu... miesiączkę powinnam dostać 1o kwietnia do dziś jej nie mam...a dziś mija 35 dzień cyklu... powinnam zrobić test ciążowy aczkolwiek chcę poczekać do jutra, boję się ze znowu zobaczę tylko jedną kreskę... Zaznaczę , że zaczęłam brać już drugie opakowanie DUPHASTONU , który ma na celu utrzymać wczesną ciążę jeżeli w ogóle doszło do zapłodnienia .... No i teraz mam kilka pytań... Powiedzcie mi czy na początku ciąży a dokładnie w 4 tyg ciąży możliwe abym czuła się tak jak przed okresem , otóż: bolesność piersi, niebieski żyłki na piersiach, tkliwość piersi , rozdrażnienie, senność , zmęczenie, brak koncentracji... i jeszcze jedna sprawa, coś co zauważyłam dopiero teraz... podczas samobadania, że moja szyjka macicy jest wyjątkowo miękka-nigdy czegoś takiego nie czułam... zawsze przed miesiączką wydawała mi się twarda a teraz jest miękka jak gąbka... do tego mam dużo biało-mlecznej wydzieliny a zazwyczaj czułam suchość i wiedziałam , że na dniach dostanę okresu a teraz czuję się po prostu inaczej niż zwykle do tego pobolewają mnie jajniki-na przemian raz prawy raz lewy takie delikatne kłucie... czy któraś była w podobnej sytuacji ? czy którejś udało się zajść w ciążę po DUPHASTONIE? Proszę o porady... wiem , że najprościej byłoby zrobić test ale wolę jeszcze się wstrzymać :-)

reklama
Jak najbardziej mozesz sie czuc jak na @ :-) ja bym nie zwlekala tylko z rana robila test :-) i koniecznie daj nam znac
Szyjki sama nie sprawdzalam, objawow sluzowych tez nie mialam.
Trzymam kciuci :-)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry