reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Dzwoneczku zdrówka dla Zuzi. Czyzby to jelitowka?? Oby nie rotawirus [emoji20] pisz do nas co i jak.

Życiowa Amelka no w sumie dobrze, tylko tak charczy jak oddycha. I tak jesr w sumie od poniedziałku wiec moze dopiero te zastrzyki zaczynaja działać. Jutro mamy kontrolę, zobaczymy co powie. Najgorzej to te inhalacje robic, bo mała sie rusza i ciezko jej maseczke utrzymac.
Mały chorodupek [emoji1]
IMG_20170222_174935.jpg

relgh371tsldyf8u.png

Załączniki

• IMG_20170222_174935.jpg
    IMG_20170222_174935.jpg
    58 KB · Wyświetleń: 155
reklama
Kasia jak masz fb to dodaj sie do grupy Nosimy dzieci- BAZAREK. To nosidlo wyglada ok ale jest płytkie na moje oko... wazna jest szerokosc panelu i to żeby bylo miekkie :)
Zobacz sobie nosidla TULA albo onbu. May tai tez są ok :) jest duzo fajnych zdrowych nosidełek ktore nie sa wisiadlami. Ceny to kolo 200-300zl przeważnie. Szerokość panela powinna byc jak odleglosc nozrk od kolanka do kolanka no i nosidla generalnie w pl są polecane od momentu kiedy dziecko siedzi. Aczkolwiek ja mam inne troche podejscie bo w dobrym nosidle ergo dziecko ma pozycje jak w chuscie praktycznie i są wkladki dla maluszków (Kulcia uzywala nosidla i praktykowala zwinięty ręcznik ;) ) ja mam wiedze teoretyczna i duzo czytalam na temat nosidełek ale zdecydowałam sie na chusty. Tetaz zaczynam myslec o nosidelku ze względu na planowany wyjazd :) wiesz łatwiej ubrac nosidlo jednak ;) szczególnie na lotnisku :)
Uf sie napisalam ;)

Tak ja nosiłam z ręcznikiem ale i tak się zapadalności a Igi jest duży i nie nosiłam szybko bo mial chyba 3 msc. Polecam na początek chuste jednak. Nosidlo ja mam podróbe ergo baby angel baby. Jest fajne. Generalnie bondolino są uważane za dobre nosidla. Ale jak bym miała forsy to kupiła bym tule.ze względu na to ze jest dobra i ma piękne wzory [emoji738] chuste tez mam i sobie chwałę. Ale np do marketu biorę nosidlo mimo że w nosidle może dopiero siedzące dziecko być. Ale chuste na parkingu ciecko zawiązać ;) nosidlo ma być ergonomiczne i miękkie. Dziecka nie nosi się przodem. (OlaMagda :*) pozycja przodem jest po prostu nie zdrowa i kto by mi co nie mówił nie i koniec kropka. Dobra pozycja w chuscie czy nosidle to kolanka wyżej od bioderek . Plecki zaokrąglone. Jak chusta dobrze zawiazana i dociagnieta to plecy nie mają prawa boleć i dziecko.nie ma prawa drgnac nawet jak się pochylisz. Material napięty ;)

atdctrd8ammce1aq.png

Dzwoneczku, trzymam kciuki, zeby szybko przeszlo!!!!!
:-*

Kulka, ja tez jestem przeciwne noszeniu przodem do swiata. Dziecko ma wtedy albo nie naturalnie wygiety kregoslup,albo obciazony za bardzo.

Wiki, to kiedy mniej wiecej usg? :-)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

No tak głupio mi trochę ale jednak lepiej napisać , mam czyste sumienie haha

Jezus ja wcale nie jestem spakowana ! Nic kurde , mąż dopiero wraca do domu, jutro do brata jadę bo ma dziś urodziny i spakuje się chyba w snach hehehe w piątek jednak przeprowadzka.

atdctrd8ammce1aq.png

reklama
Dzięki dziewczyny za tak wyczerpujące odpowiedzi :D :* Na razie dopiero zaczynam interesować się tematem i jak już Ada będzie to będziemy myśleć :)

Do góry