reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
Kasiu ja szczepilam Filipa i szczepie Amelke.

Marysiu raczej nie ma innej opcji niz mmr. Tez dużo ba jej temat czytałam przed szczepieniem Filipa i szlam z obawą. Przeszedl ja "najgorzej" ze wszystkich- mial lekka goraczke i katar kilka dni po.

Szczepienia to bardzo kontrowersyjny temat... nie czytam o nopach bo mnie to przeraża ale z drugiej strony jest gro dzieci które szczepienie przeszly normalnie...
to tak trochę jak dyskusja czy puszczać dziecko do przedszkola czy nie bo bedzie chorować... (wiem ze powaga sytuacji zupełnie inna ale tak dla porównania) kazdy rodzic musi sam podjąć decyzję bo zawsze sa argumenty za i przeciw... Tylko trzeba przemyśleć co jest wazne a co ważniejsze

relgh371tsldyf8u.png

Kasiu ja szczepilam Filipa i szczepie Amelke.

Marysiu raczej nie ma innej opcji niz mmr. Tez dużo ba jej temat czytałam przed szczepieniem Filipa i szlam z obawą. Przeszedl ja "najgorzej" ze wszystkich- mial lekka goraczke i katar kilka dni po.

Szczepienia to bardzo kontrowersyjny temat... nie czytam o nopach bo mnie to przeraża ale z drugiej strony jest gro dzieci które szczepienie przeszly normalnie...
to tak trochę jak dyskusja czy puszczać dziecko do przedszkola czy nie bo bedzie chorować... (wiem ze powaga sytuacji zupełnie inna ale tak dla porównania) kazdy rodzic musi sam podjąć decyzję bo zawsze sa argumenty za i przeciw... Tylko trzeba przemyśleć co jest wazne a co ważniejsze

relgh371tsldyf8u.png
Dokładnie tak. To decyzja indywidualna...

Violu, ja biorę probiotyk od 3 dni zanim dostałam antybiotyk. .

Dziewczyny , a wy podajecie swoim maluszkom probiotyk? Jeśli tak to jaki?

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Marysiu probiotyk ci nie zaszkodzi na pewno. Ogólnie powinnas go brac jeszcze tydzień po skończeniu antybiotyku.

Ja nie podaje. Dawalam jak miala okres luzniejszych kupek i jak Filip wymiotowal w grudniu. Chociaż dzis sie zaczęłam zastanawiać czy nie zaczac podawac bo dwa dni kupki mi nie robila. Ale porem nadrobila :-) i nie podalam. Ja daje vir d, delicol i bobotic i juz kolejnych kropli nie chce narazie

relgh371tsldyf8u.png

Ja tez szczepie , zreszta we Francji by to nie przeszło , musi byc karata szczepień do zapisu do żłobka , przedszkola i podstawówki inaczej nie przyjmą , za duże ryzyko .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ola ale ryzyko czego? Ospy? Ja tego nie rozumiem. Niektóre dzieci mają przeciwwskazania do szczepień. To jest zacofanie nie dawać wyboru. Nie chodzi mi o to żeby nie szczepić kurde na dżume ale na cholerę syfem dziecko faszerowac i szczepić na ospę która i tak przejdzie? I to ze przejdzie łagodnie to mit. Mój mąż jest nieszczepiony i ospę i inne choroby wieku dziecięcego przeszedł tak samo jak rówieśnicy.

atdctrd8ammce1aq.png

reklama
Do góry