reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Serio sam współczuję... ja to w sumie wiem że jak cos sie dzieje ze skórą to fiolet albo krochmal...
Małemu pupy nie smaruje niczym bo nie widzę potrzeby... jego też nie smaruje niczym... Czasami olejem kokosowym tak raz w tyg... I tak samo głowę przed kapaniem raz w tyg i wtedy myje mydłem i wyczesuje.
Chyba jestem leniwa trochę bo tak to na co dzień dodaję dosłownie pół łyżeczki ziajki do kapania i myje to Bambino mydłem i to cała moja pielęgnacja...

reklama
Ja ciala tez Adzie nie smaruje niczym, tylko te zmiany. Co do alantanu to nie przy kazdej zmianie pieluchy uzywam, bo tez nie widze potrzeby. Na noc smaruje zawsze, bo rano pelna pielucha
I system kapania taki sam mamy, nie daje mydla na cialo bezposrednio tylko do wody.
Kurcze.... Radek nie mial takich akcji, ale co dziecko to inne atrakcje

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Co do kremów, my już mieliśmy:
Linomag
Babydream
Alantan
Bephanten
Lipobasa(28 zl za 200 ml)
Zinalfat (45zł za 50ml[emoji33])
I teraz a derma(68 zł za400ml)
Zobaczymy czy pomoże

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja dla Filipa koniec końców po testach skonczylam na:
La roche posay Lipikar - ii do kapieli i do ciała (najlepiej przez Internet bo.o wiele taniej) i cetaphil balsam - kiedys pisalam, rewelacja dla skory suchej z podraznieniami.

Później byla ziajka chyba po roku i uzywalam do 3 lat.

A teraz?? Kupuje co jest akurat w promocji w biedronce czy jakiejs drogeri [emoji6] i tego Wam zycze, aby dzieciaczki szybko wyrosły z tych problemow.

relgh371tsldyf8u.png

Ja to zauważyłam ze przy drugim to człowiek inaczej poschodzi do pielęgnacji (moze dlatego ze przy filipie skora byla z problemami). Teraz tez myje tylko cialko i wlosy takim mydlem w płynie. Nie smaruje ciala niczym, raz na kilka dni oliwka główkę. I jak czerwone paszki czy pachwinki.to przesmaruje kremem aquastop. Pupe co którąś pieluszke albo puder, albo alantan co mi w reke wpadnie :-)
Jedynie co robie codziennie po kapaniu to mam obok przewijaka wit d i daje.

India to ty juz nie zmieniasz pieluchy przez cala noc?? No u mnie w sumie tez, jak zasnie to zmieniam dop jak wstanie ok 5-6 i potem 9-10

relgh371tsldyf8u.png

Dziewczyny nadejdzie taki dzien zobaczycie :-) i ani sie obejrzycie :-) ja pamiętam kiedy filipowi sie skora poprawila dokladnie - mial skonczone 7 miesięcy i byliśmy po wizycie u dermatologa dzieciecego. Od czasu cetaphilu zero problemów. Ale pamiętam jak ona kazała go smarowac tym cetaphilem 3x dziennie a to byl.sierpień i upaly... wyobrazcie sobie jak on sie kleil i lepil, wszystko bylo tluste... ale najważniejsze ze pomoglo :-)

relgh371tsldyf8u.png

Dziewczyny nadejdzie taki dzien zobaczycie :-) i ani sie obejrzycie :-) ja pamiętam kiedy filipowi sie skora poprawila dokladnie - mial skonczone 7 miesięcy i byliśmy po wizycie u dermatologa dzieciecego. Od czasu cetaphilu zero problemów. Ale pamiętam jak ona kazała go smarowac tym cetaphilem 3x dziennie a to byl.sierpień i upaly... wyobrazcie sobie jak on sie kleil i lepil, wszystko bylo tluste... ale najważniejsze ze pomoglo :-)

relgh371tsldyf8u.png
Dzieki Violu[emoji8]
Wpisze cetaphil na liste [emoji6]

reklama
Wybrałam sobie tort dla Madzi
1486586191-aaaaaa.png

A na wierzchu bedzie napis i 4 różyczki z aniołkiem:)

Ladny :-D a na kiedy chrzciny? Bo chyba pominelam.

Piszecie o tych kremach i innych a ja nie nam o tym wszystkim zielonego pojęcia. Mam nadzieję ze dziecko się do mnie z tym nie wrodzi bo ja mialam wiecznie pupke uczulona. D

Do góry