reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

MalaMi ten kryzys to tylko na chwile. Musisz odpoxzac i nabrac sil. Spij ile mozesz, niech ktos zajmie sie malym, a Ty dosypiaj z Amelka.
Wszystki bedzie dobrze

Ja sie zastanawiam czy poslac Radka do szkoly. Nie ma temperatury, humor normalny, ale jeszxze malo je, bo czasem go kluje. I co tu robic.... Szkoda mi, zeby siedzial w domu i robil sobie zaleglosci, a z drugiej strony czuje wyrzuty, ze go posylam jak nie wiem czy zje tam obiad. W sumie idzie tylko na 4 godziny....nie wiem nie wiem

Mala ostatnio zle mi sypia, to juz ze dwa tygodnie pewnie. Czesto sie budzi, wierxi sie przez sen jest niespokojna...Mialyscie tak?

3jvz8ribeqwvt6ck.png

reklama
MałaMi jesteś kilka dni po porodzie, masz prawo być wyczerpana, zmęczona, do tego bolące brodawki. POstaraj sie wypocząć, nie wstydz sie poprosić o pomoc kogoś żeby zajął sie małym a ty zrób sobie drzemkę.z dnia na dzien będzie coraz lepiej. u mnie po porodzie też hormony zadziałały na "-" niestety ale minęło! pisz do nas, zawsze podniesiemy Cie na duchu :)

Ja tak patrzę na ciuszki to dużo w najbliższym czasie zrobi mi sie za małych bo mam jeszcze 56 i 62... tych na 68 chyba mam jeszcze sporo a potem muszę zobaczyć. Z filipem nie miałam problemu bo koleżanka ma syna starszego o kilka miesięcy i zawsze od niej odkupuje jak coś potrzebuje. po za tym dostałąm dużo po synkach kuzyna. a dziewczynka u nas w rodzinie pierwsza od kilku lat, po za tym żadni znajomi takiej małej laseczki nie mają więc nie mam od kogo brać ciuszków. fajna grupa na fb "dziewczynkowo" tam już kupiłam kilka rzeczy.

India nic ci nie pomogę... a może ma skok?? hmm, nie wiem dlaczego może źle sypiać... gdzieś kiedyś czytałam (ale to o starszych dzieciach) żę jak dzieci źle śpią to mogą mieć owsiki i żeby odrobaczyć. kilka mam sie wypowiadało że to pomogło. ale Ada za malutka jeszcze.

co do Radka to skoro piszesz że to tylko 4h to może niech dziś jeszcze zostanie?? jeszcze żołądek odpocznie, a tak będziesz sie denerwować że nie zjadł obiadu.

U nas piękne słonko, mała drzemie. i potem musimy isc do apteki po delicol i bobotic bo nam sie konczą. hehe powiem wam że muszę iść do konkurencyjnej apteki bo w mojej delicol prawie 40zł a W TEJ drugiej 25zł:szok:

MałaMi szybkiego powrotu do formy. Nie wiem co poradzić bo jeszcze nie wiem jak to moze byc ale mam nadzieje ze szybko Ci sie poprawi :)
Ja się wlasnie zbieram do kapieli musze sie ogarnac przed wizyta ale nie mam pomyslu jak to zrobic zeby sie ogolic dokladnie wiec stwierdzilam ze bedzie jak bedzie lekarz też człowiek i chyba zrozumie ze z brzucholem to ciezko :p
Juz sie nie moge doczekac az zobacze Malą :)

Viola te ceny w aptekach to jakas masakra. Kupowalam octanisept w gemini placilam 16 zl u mnie na osiedlu kosztuje 31 zl. A w drugiej aptece troche dalej 23. Trzeba na prawde uwazac zeby nie dac sie naciagnac

A u mnie same drogie apteki. Tylko sie wkurzam jak zostawian tam kase...

Ja po drugim porodzie czulam sie rewelacyjnie ( poza sutkami), ale po pierwszym tez czulam sie zmasakrowana. Najwaznoejsze jest oparcie w mezu i swiadomosc, ze nie musisz odrazu stawac na nogi i ogarniac wszystkiego

3jvz8ribeqwvt6ck.png

Viola, tak licze na to, ze to skok rozwojowy, bo przed bylo przeciez calkiem fajnie...

Radek wstal, czuje sie dobrze.

3jvz8ribeqwvt6ck.png

dzieki dziewczyny. Mezu jest ze mna i zajmuje sie malym i pomaga przy malej. pozniej musi jechac do alergologa, usc i urzedu pracy po moj pit. i to wszystko jest po za naszym miasyeczkiem ale moja mama ma przyjsc do nas. w dzien jest jako tako gorzej woeczorem i w nocy. karmilyscie piersia mimo ze leciala troszke krew? noe szkodzi to?

reklama
Do góry