reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Marysia, ja mam dwojke, ale jedno jest na tyle duze, ze naprawde bardzo mi pomaga. A to jak sie opiekuje Ada, rozmawia z nia i caluje jest naprawde pieknym widokiem.

3jvz8ribeqwvt6ck.png

Super brat i tak szybko zaakceptował siostrę.
U mojego kuzyna różnica między chłopcami 5 lat i pierwszy rok to dramat był ten starszy takie problemy sprawiał. Dopiero jak młodszy skończył 1,5 roku coś się zmieniło kontakt złapali i bawią razem przez chwilę.

reklama
Super brat i tak szybko zaakceptował siostrę.
U mojego kuzyna różnica między chłopcami 5 lat i pierwszy rok to dramat był ten starszy takie problemy sprawiał. Dopiero jak młodszy skończył 1,5 roku coś się zmieniło kontakt złapali i bawią razem przez chwilę.
U nas jest 6 lat roznicy. Naprawde jestesmy mile zaskoczeni, bo tez sie nastawialismy na przeprawe.
Czasem.jest zazdrosny, ale to normalne raczej.

3jvz8ribeqwvt6ck.png

Mam pytanie z serii totalnie zielona przyszła matka ;)
Latem dziecko może spać w śpiworku, czy to taka opcja jesień zima bardziej ?
Czytam te listy wyprawowe i tam śpiworki często i tak się zastanawiam czy są grubsze i cieńsze ?

Sa ciensze i grubsze. Moze spac, a jak jest goraco to wtedy pod kocykiem albo cienka kolderka. Juz nie pamietam pod czym Radek spal. Jak.kupilam spiworek, ktory teoretycznie ma starczyc na 1,5 roku i sie zobaczy czy bedzie w lato potrzebny. Kulka pewnie na swiezo pamieta co sie u nich sprawdzilo

3jvz8ribeqwvt6ck.png

Pamięta kulka :D Igi spał latem pod kocykiem co mu szylam z minky bez wypełnienia. Spiwor go wkurzal. Jak się zrobiło chłodniej to miałam taki cienki kocyk elastyczny i wtedy 5s stosowałam i było super bo szybko usypial teraz jakiś czas miał kołdrę ale mu za gorąco było to ma minky z wypełnieniem.

atdctrd8ammce1aq.png

Hejka ;)
Dora dobry pomysł z podsuwaniem dwóch imion, gorzej jak się mężuchowi Twojemu spodoba to które miał odrzucić ;p
KasiaMarysia ja to bym się chyba poddała, chociaż nie wiem, ale podziwiam za cierpliwość i za to że z tylu rzeczy rezygnujez dla kp ;)
OlaMagda Ty miałaś chyba ten zespół cieśni nadgarstka, przeszło Ci po porodzie? Jak nic mi się nie działo tak teraz prawa dłoń mi drętwieje ciągle, jak coś trzymam w ręce to aż boli i położna mówi, że to może być właśnie ten zespół ;/

W ogóle wyglądam jak alkoholik, cały nos czerwony i oczy załzawione od kataru ;/ zastanawiam się czy to nie jakiś alergiczny katar, ale w sumie nie wiem co by mogło go powodowac ;/

Miałam dzisiaj iśc na badania krwi, ale za długo spałam hahah ;p w poniedziałek już muszę skoczyć, bo we wtorek endokrynologa mam i muszę mieć wyniki ;)

Znalazłam na allegro stanik do karmienia, teoretycznie w moim rozmiarze (mam straszny problem z określeniem teraz ;p) ale kosztuje 110 zł i się zastanawaim czy warto tyle kasy wydać, jak myślicie? Bo się sama nie potrafię zdecydować ;p

Miłego dzionka ;)

reklama
Ja tez mam spiworek do spania ale Amelka narazie spi po kocykiem minky z cienkim.wypelnieniem. spiworek jest taki duzy ze Filip spal w nim dlugo bo sie rozkopywal.

U nas roznica jest 3 i 10m-cy i tez Filip dla Amelki jest super, podchodzi sam z siebie, całuje, zaglada do łóżeczka, zagaduje. Ciągle chce ja trzymać na rękach :-) ale np nie slucha mnie jak mowie zeby byl ciszej bo mala spi, robi na zlosc wtedy glosniej...

Amelka już z Nami :-*
ur. 8.11

Do góry