reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Marysia, ja mam dwojke, ale jedno jest na tyle duze, ze naprawde bardzo mi pomaga. A to jak sie opiekuje Ada, rozmawia z nia i caluje jest naprawde pieknym widokiem.

3jvz8ribeqwvt6ck.png

Super brat i tak szybko zaakceptował siostrę.
U mojego kuzyna różnica między chłopcami 5 lat i pierwszy rok to dramat był ten starszy takie problemy sprawiał. Dopiero jak młodszy skończył 1,5 roku coś się zmieniło kontakt złapali i bawią razem przez chwilę.

reklama
Super brat i tak szybko zaakceptował siostrę.
U mojego kuzyna różnica między chłopcami 5 lat i pierwszy rok to dramat był ten starszy takie problemy sprawiał. Dopiero jak młodszy skończył 1,5 roku coś się zmieniło kontakt złapali i bawią razem przez chwilę.
U nas jest 6 lat roznicy. Naprawde jestesmy mile zaskoczeni, bo tez sie nastawialismy na przeprawe.
Czasem.jest zazdrosny, ale to normalne raczej.

3jvz8ribeqwvt6ck.png

Mam pytanie z serii totalnie zielona przyszła matka ;)
Latem dziecko może spać w śpiworku, czy to taka opcja jesień zima bardziej ?
Czytam te listy wyprawowe i tam śpiworki często i tak się zastanawiam czy są grubsze i cieńsze ?

Sa ciensze i grubsze. Moze spac, a jak jest goraco to wtedy pod kocykiem albo cienka kolderka. Juz nie pamietam pod czym Radek spal. Jak.kupilam spiworek, ktory teoretycznie ma starczyc na 1,5 roku i sie zobaczy czy bedzie w lato potrzebny. Kulka pewnie na swiezo pamieta co sie u nich sprawdzilo

3jvz8ribeqwvt6ck.png

Pamięta kulka :D Igi spał latem pod kocykiem co mu szylam z minky bez wypełnienia. Spiwor go wkurzal. Jak się zrobiło chłodniej to miałam taki cienki kocyk elastyczny i wtedy 5s stosowałam i było super bo szybko usypial teraz jakiś czas miał kołdrę ale mu za gorąco było to ma minky z wypełnieniem.

atdctrd8ammce1aq.png

Hejka ;)
Dora dobry pomysł z podsuwaniem dwóch imion, gorzej jak się mężuchowi Twojemu spodoba to które miał odrzucić ;p
KasiaMarysia ja to bym się chyba poddała, chociaż nie wiem, ale podziwiam za cierpliwość i za to że z tylu rzeczy rezygnujez dla kp ;)
OlaMagda Ty miałaś chyba ten zespół cieśni nadgarstka, przeszło Ci po porodzie? Jak nic mi się nie działo tak teraz prawa dłoń mi drętwieje ciągle, jak coś trzymam w ręce to aż boli i położna mówi, że to może być właśnie ten zespół ;/

W ogóle wyglądam jak alkoholik, cały nos czerwony i oczy załzawione od kataru ;/ zastanawiam się czy to nie jakiś alergiczny katar, ale w sumie nie wiem co by mogło go powodowac ;/

Miałam dzisiaj iśc na badania krwi, ale za długo spałam hahah ;p w poniedziałek już muszę skoczyć, bo we wtorek endokrynologa mam i muszę mieć wyniki ;)

Znalazłam na allegro stanik do karmienia, teoretycznie w moim rozmiarze (mam straszny problem z określeniem teraz ;p) ale kosztuje 110 zł i się zastanawaim czy warto tyle kasy wydać, jak myślicie? Bo się sama nie potrafię zdecydować ;p

Miłego dzionka ;)

reklama
Ja tez mam spiworek do spania ale Amelka narazie spi po kocykiem minky z cienkim.wypelnieniem. spiworek jest taki duzy ze Filip spal w nim dlugo bo sie rozkopywal.

U nas roznica jest 3 i 10m-cy i tez Filip dla Amelki jest super, podchodzi sam z siebie, całuje, zaglada do łóżeczka, zagaduje. Ciągle chce ja trzymać na rękach :-) ale np nie slucha mnie jak mowie zeby byl ciszej bo mala spi, robi na zlosc wtedy glosniej...

Amelka już z Nami :-*
ur. 8.11

Do góry