reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
A czemu masz nerwy??

Ja mam wieczne nerwy z mężem [emoji16][emoji23]

dqpr3e5eajl6ksyw.png

Hejka Laski ;)
Babydream gratuluję! :D
Leeleeth trzymam kciuki za II na teście ;) i podziwiam za tak dużą rodzinkę ;)
mfifi cześć nowa koleżanko, trzymam mocno kciuki ;) w niedzielę najprawdopodobniej będę w poznaniu hehe ;p jeśli chodzi o rade na staranki to oczywiście luz (tak, wiem łatwo się mówi ;p) i np na swoim przykładzie przytulanki z mężem co 2 dni cały cykl a w dni płodne codziennie i się udało ;) (z lekką pomocą farmakologiczną bo chyba tak się mówi na leki ;p)
Kulcia kwitniesz w roli mamusi ;) i Igi dorodny już taki ;)
KasiaMarysia ja mam chyba ze 4 kombinezony na początek i ze 2 większe, z czego tylko jeden kupiłam i też zapewne nawet połowy nie ubiorę Małemu ;p

Zamilkłam ostatnio ale jakiś mega kryzys miałam, brak chęci na cokolwiek i sensu w niczym nie widziałam, ale już jest lepiej, wracają mi chęci do życia i do działania.
Jutro jadę do chrześnicy w odwiedzimy i z prezentem już, bo bliżej świąt raczej nigdzie się nie wybiorę, a w niedzielę planujemy jechać auto kupić, mamy 3 upatrzone ;) i tak się zastanawiam, że już powinnam przystopować z tymi wyjazdami hehe ;p
Aaaaaa i już mamy 30 tc ;D jestem coraz bardziej przerażona ;/
Miłego wieczorku, ściskam was :*

hej hej nowe dziewczyny. trzymam [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110] po prztulankach nogi do gory jakby swiece robic i nie leciec pod prysznic[emoji5][emoji5]
ja mam po malym nosidlo chico czy jakos tak. zamowilam to lozeczko co wam pokazywalam. zostalo jeszcze posciel itp. mala chyba troche urosla bo tak mi juz ciazy ze szok normalnie jakby mial mi sie brzuch urwac a do konca stycznia jeszcze jest troche czasu.

Dziewczyny macie jakies "dobre" rady jesli chodzi o starania o maluszka:)?

Luz najlepszy, ale wiem że jeśli ktoś się długo stara to trudno...wyluzować
W moim przypadku im więcej było sprawdzań śluzu badania szyjki tym większy stres, tym bardziej, że np męża nie było a owulacja była...
Jakie masz ustawienie macicy? bo pozycja wg moich doświadczeń też ma znaczenie

Nuśkaaa
Mieszkam jakieś 30 km od Poznania. O tej "świecy" to kiedyś już słyszałam :-) ostatnie miesiące to co 2 dni było przytulnie. Ale teraz wezmę pod uwagę Twoje słowa:-) w dni płodne codziennie :-) resztę co 2 dni.

Lekarz moim zdaniem powinien powiedzieć, czy jest w tyłozgięciu. Podobno nie mają obowiązku informować o tym fakcie. Ja się dowiedziałam po prawie roku starań, że mam tyłozgięcie jak przypadkiem poszłam do innego lekarza na cytologię. Do tej pory sporo lekarzy mnie badało i żaden nie raczył wspomnieć. A tak to był stres, że się nie udaje i badania i na własną rękę szukałam przyczyn dlaczego się nie udaje. Po zmianie pozycji od razu zaskoczyło. Mój mąż miał też słabej jakości nasienie, wiec sądzę że ta pozycja ułatwiła sprawę.

reklama
hej hej nowe dziewczyny. trzymam [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110] po prztulankach nogi do gory jakby swiece robic i nie leciec pod prysznic[emoji5][emoji5]
ja mam po malym nosidlo chico czy jakos tak. zamowilam to lozeczko co wam pokazywalam. zostalo jeszcze posciel itp. mala chyba troche urosla bo tak mi juz ciazy ze szok normalnie jakby mial mi sie brzuch urwac a do konca stycznia jeszcze jest troche czasu.

W zeszłym roku moja kuzynka w grudniu tak bardzo chciała już urodzić bo nie mogła z brzuchem się ruszać a termin miała na połowę stycznia. Maluszek jednak mamy nie chciał słuchać.
Mała Mi, ale szybko leci ten czas. Wydawało się że tak długo będziemy czekać na kolejnego maluszka a tu jeszcze miesiąc.

Do góry