reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
Ja używam bujaczka, miałam kupić huśtawke, Le one są do 9 kg wiec zwyczajnie mi się nie opłaca bo Igi ma 7.5 w tej chwili wiec to byłby bezsens. Bujak jest ok. Igi nie płacze prawie nigdy ( właśnie była awantura o mleko :D za długo musiał czekać na wodę aż się ugotuje, a ze całe noce przesypia nie zrobiłam do termosu; )) wiec nie potrzebny wydatek bym miała.

W ogóle mam podgrzewacz ale mam wrażenie , że podgrzewane dłużej trwa niż woda gotowana w czajniku.

OlaMagda dużo kup bo może na raty się wypróżnia ? Ole robiła na dobę do tej pory?

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Hehe ja znow jestem zwolennikiem podgrzewacza [emoji1] chyba ze trzeba na szybko to do butli i podgrzewam. A tak zawsze po karmieniu myje butle, leje wode i znow do podgrzewacza. I tak na okrągło [emoji6] i spokoj.

A jakiej wody uzywacie do mm?? Ja butelkowej, maz z pracy jakas przynosi.

Aha a czy wasze maluchy zawsze odbijaly i odbijaja po jedzeniu?? Bo Amelce zdarza sie zwłaszcza w nocy ze nie odbije i idzie spac.

Dzień dobry tak w ogóle :-) witam sie z nad sniadanka.

CzarnaMadzia witaj ponownie :-) gratuluję spelnienia marzenia :-)

Amelka już z Nami :-*
ur. 8.11

Ja bym mówiła JAK Dora, konsystencja i kolor mają największe znaczenie. Nic jej nie zminilas? U mnie Igi robił więcej jak byłam u mamy (zmiana wody)

Viola ja gotuje wrzątek z kranu i mieszam ze źródlana. Nie wiem jak z tym podgrzewaczem. Może weź mi kochana wyjaśnij co się z tym robi :D normalnie się czuje jak głupia. Bardzo długi czekam na podgrzanie.

No nic jej nie zmieniłam , moze temu ze ma troszkę katarek ?
Viola normalne moja tez nie zawsze odbija po jedzeniu ale jak nie odbiła i śpi to kładę ją na boku nigdy na plecach .
A wodę urzywam mineralna do jej mleka najtańsza z Lidla czy auchan
A podgrzewam w mikrofali wodę 20 sekund i daje mleko

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
MILENA[emoji173]️12/09/2016, 3,9kg
3i49df9heg1j6ks9.png

Dora biedulko, ale cie mecza te mdłości... ale to dla dzidzi :-)

Ja przy Filipie mialam lezaczek i super sprawa, żałuję ze sprzedalam. Teraz tez mam od koleżanki ale jeszcze nie uzywalismy. Muszę go kiedys przyniesc i zobaczyć jak by sie malej w nim lezalo.

ur. 8.11

Viola moja przez 1 msc nie odbijala. A teraz podnosze nawet w nocy jak przysnie. A czy odbije czy nie to zawsze spi na bokach razy lewy raz prawy.

[emoji179]Madzia 07.09.2016[emoji188]

Marysiu kładz ja na pleckach tez bo sobie główkę odksztalci. Mnie Ignaś zazwyczaj odbija. Chyba , że usnie podczas jedzenia to nie. Kładę na plecach normalnie tym ze on ma materac pod kątem.

reklama
Kulcia :-)
Ja mam taki: Link do: Baby Ono, Podgrzewacz do butelek i słoiczków

Wiadomo ze ogolnie podgrzanie chwile trwa ale ja mam ustawione pokretlo ciut za tym 40st i zawsze wode wstawiam na zapas juz. Tzn. Teraz pila o 8, butelke umylam, nalalam wody i znow wstawilam do podgrzewacza. Teraz bedzie pila ok 10.30-11 wiec wyciagam z podgrzewacza, sypie mm i daje malej. Butelke myje, nalewam wode i znow w podgrzewacz [emoji1] czasem go wylaczam na godzinke.bo niby musi czasem "odpoczac". A jak potrzebuje szybciej podgrzac a nie chce mi sie czajnika to podkrecam na 70st i chwila moment i podgrzana woda :-)

W nocy tylko ja czy mąż wstajemy jak mala piszczy, wsypujemy mm i gotowe. I.butle umyc i nalac na nastepne karmienie :-)

ur. 8.11

Do góry