reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
Ja używam bujaczka, miałam kupić huśtawke, Le one są do 9 kg wiec zwyczajnie mi się nie opłaca bo Igi ma 7.5 w tej chwili wiec to byłby bezsens. Bujak jest ok. Igi nie płacze prawie nigdy ( właśnie była awantura o mleko :D za długo musiał czekać na wodę aż się ugotuje, a ze całe noce przesypia nie zrobiłam do termosu; )) wiec nie potrzebny wydatek bym miała.

W ogóle mam podgrzewacz ale mam wrażenie , że podgrzewane dłużej trwa niż woda gotowana w czajniku.

OlaMagda dużo kup bo może na raty się wypróżnia ? Ole robiła na dobę do tej pory?

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Hehe ja znow jestem zwolennikiem podgrzewacza [emoji1] chyba ze trzeba na szybko to do butli i podgrzewam. A tak zawsze po karmieniu myje butle, leje wode i znow do podgrzewacza. I tak na okrągło [emoji6] i spokoj.

A jakiej wody uzywacie do mm?? Ja butelkowej, maz z pracy jakas przynosi.

Aha a czy wasze maluchy zawsze odbijaly i odbijaja po jedzeniu?? Bo Amelce zdarza sie zwłaszcza w nocy ze nie odbije i idzie spac.

Dzień dobry tak w ogóle :-) witam sie z nad sniadanka.

CzarnaMadzia witaj ponownie :-) gratuluję spelnienia marzenia :-)

Amelka już z Nami :-*
ur. 8.11

Ja bym mówiła JAK Dora, konsystencja i kolor mają największe znaczenie. Nic jej nie zminilas? U mnie Igi robił więcej jak byłam u mamy (zmiana wody)

Viola ja gotuje wrzątek z kranu i mieszam ze źródlana. Nie wiem jak z tym podgrzewaczem. Może weź mi kochana wyjaśnij co się z tym robi :D normalnie się czuje jak głupia. Bardzo długi czekam na podgrzanie.

No nic jej nie zmieniłam , moze temu ze ma troszkę katarek ?
Viola normalne moja tez nie zawsze odbija po jedzeniu ale jak nie odbiła i śpi to kładę ją na boku nigdy na plecach .
A wodę urzywam mineralna do jej mleka najtańsza z Lidla czy auchan
A podgrzewam w mikrofali wodę 20 sekund i daje mleko

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
MILENA[emoji173]️12/09/2016, 3,9kg
3i49df9heg1j6ks9.png

Dora biedulko, ale cie mecza te mdłości... ale to dla dzidzi :-)

Ja przy Filipie mialam lezaczek i super sprawa, żałuję ze sprzedalam. Teraz tez mam od koleżanki ale jeszcze nie uzywalismy. Muszę go kiedys przyniesc i zobaczyć jak by sie malej w nim lezalo.

ur. 8.11

Viola moja przez 1 msc nie odbijala. A teraz podnosze nawet w nocy jak przysnie. A czy odbije czy nie to zawsze spi na bokach razy lewy raz prawy.

[emoji179]Madzia 07.09.2016[emoji188]

Marysiu kładz ja na pleckach tez bo sobie główkę odksztalci. Mnie Ignaś zazwyczaj odbija. Chyba , że usnie podczas jedzenia to nie. Kładę na plecach normalnie tym ze on ma materac pod kątem.

reklama
Kulcia :-)
Ja mam taki: Link do: Baby Ono, Podgrzewacz do butelek i słoiczków

Wiadomo ze ogolnie podgrzanie chwile trwa ale ja mam ustawione pokretlo ciut za tym 40st i zawsze wode wstawiam na zapas juz. Tzn. Teraz pila o 8, butelke umylam, nalalam wody i znow wstawilam do podgrzewacza. Teraz bedzie pila ok 10.30-11 wiec wyciagam z podgrzewacza, sypie mm i daje malej. Butelke myje, nalewam wode i znow w podgrzewacz [emoji1] czasem go wylaczam na godzinke.bo niby musi czasem "odpoczac". A jak potrzebuje szybciej podgrzac a nie chce mi sie czajnika to podkrecam na 70st i chwila moment i podgrzana woda :-)

W nocy tylko ja czy mąż wstajemy jak mala piszczy, wsypujemy mm i gotowe. I.butle umyc i nalac na nastepne karmienie :-)

ur. 8.11

Do góry