reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Joł[emoji6].

Ania fajna chwila Cie czeka:)

Olamagda jestem na diecie bezbialkowej, jaj, chleba, ryb ,kurczaka tez nie jem. Krostki schodzą.

Kasia ja mialam wrazenie takie jak Ty[emoji6]widze napis 23 tydzien.

Kulcia ale fajnie Igi spi, macie czas dla siebie z mezulem:)

India moja tez steka, jeczy i boje sie ze obudzi zaraz. Co do M to przeciez sama sobie dziecka nie zrobilas. Do Nas sie żal tu kochana.

Życiowa że chcialo Ci sie sprzatac:) podziwiam. U mnie P sprzatal dzis i wczoraj.

Robimy zrzute na lezaczek 3w1 z tiny love

[emoji173]Madzia 07.09.2016[emoji188]

reklama
Marysia, ten lezaczek jest super. Ja zaluje, ze go nie kupilam,ale coz, stalo sie.

Adrianka [emoji173] 24.09.2016
godz. 10:20
2870 g, 53 cm

KasiaMarysia sprzątanie to chwila przecież :)
zresztą jak mały śpi to co mam robić?[emoji14]
zaczęłam tez z Marysia robić kartki na święta[emoji14]z nią spędzam czas przeważnie wieczorami jak juz jest po kąpaniu. .. pomaga mi wtedy prasować i składać ubrania itp. :) i paznokcie malujemy.
dzisiaj scielam jej włoski i właśnie zajada kolacje a ja leżę z nogami do góry i odpoczywam :)

i się jaram bo kupiliśmy hustawke na zasilacz dla Tymona i nie będziemy go musieli noga bujać :D

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry.
U nas dziś caaaaly dzień leje deszcz.... Cały jebaaaa...ny dzień.
A jak przed 17 już zrobiło się ciemno to płakać mi się chciało.... Jak ja nie lubię jesieni.....
Nazmywalam się jak po jakimś weselu. U mojej mamy 11 osób na obiedzie było i wszyscy się zmyli a stos talerzy został... Więc ja też zostałam i pozmywalam wszystko łącznie z garami i patelniami i myślałam że plecy mi pekna.

W ogóle to nic nie czuje tak fizycznie tej ciąży.... Nic mnie nie boli, nie kłuję itp. Jak kichne to mnie zabili podbrzusze a tak to nic... W piątek mam usg genetyczne to zobaczę co się tam dzieje i tego fasolka.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Anka to mozesz tak śmigać i wszystko robić?
Kurcze to może i ja będę mogła chociaż trochę pochodzić...
Fajnie że dobrze się czujesz :) i nie masz dolegliwości żadnych
U mnie mdłości trochę mniejsze Mam nadzieję że nie nasilą sie już tak bardzo...

Poza tym chloewcia chyba jednak mi coś w tym szpitalu "sprzedali "
Katar niby mniejszy, najgorzej rano. Smaruje czoło amolem i rozgrzewa. Za to coś mnie boli,tak sama nie wiem co, bo tak poniżej gardła trochę przy przełykaniu, ale najbardziej przy głębszym wdechu i trudno mi się oddycha.
Piję ten sok malinowy i herbatę z cytryną i miodem. . Jutro mama przyniesie mi ten z czarnego bzu. Temperatury nie mam, ale u mnie to średni wyznacznik bo kiedyś miałam zapalenie płuc bez temperatury. Myślałam że to przeziębienie chodziłam do pracy aż zasłabłam i wtedy do lekarza i niespodzianka. całe święta Bożego Narodzenia i Sylwester w łożku, trzy serie antybiotyków i zastrzyki.

India a nie mozecie uzywanego kupic? My we taki wlasnie chcemy sie zoapatrzyc.

Życiowa jak Madzia byla noworodkiem, to też miałam tyle czasu, że i posprzątałam i ugotowałam i poprasowałam i nawet pospałam. Teraz śpi w dzień raz albo dwa, wymaga uwagi, zabawy, tulenia i niestety wszystko robie na raty.
A jaki leżaczek kupiliście?

Dora bidulko:( wygrzewaj się, pij herbatke, jak to nie pomoze to seria *spam* dla kobitek w ciazy bezpieczna jest.

Anka to mozesz tak śmigać i wszystko robić?
Kurcze to może i ja będę mogła chociaż trochę pochodzić...
Fajnie że dobrze się czujesz :) i nie masz dolegliwości żadnych
U mnie mdłości trochę mniejsze Mam nadzieję że nie nasilą sie już tak bardzo...
Dora jutro mija dwa tygodnie jak wyszłam że szpitala. Tydzień się trochę oszczędzalam a teraz już staram się robić wszystko ale wolniej i delikatniej.
3,5 letnie dziecko nie zrozumie że mama musi leżeć [emoji2]
A jak coś Cię pobiera to surowy czosnek w kanapkę i tak trzy razy dziennie. Majonez zabija ostrość [emoji6]

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

KasiaMarysia ale Tymi śpi dwa razy dziennie. .. i staram się żeby to jedno spanie było na dworze jak na spacer wychodzimy :)
wiec to nie jest tak ze on ciągle śpi ;)

a hustwke taką ;)

1478033536385.png

bo leżaczek mamy taki do 18kg coś jak Fisher price ale to chyba nie ta firma :)

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1478033536385.png
    1478033536385.png
    307,1 KB · Wyświetleń: 221
Ola bo u nas jest tak, że dziecko nie powinno być cięższe niż "ustawa przewiduje" jest siatka centylowa i na mm gdyby ważył więcej dużo niż na siatce to trzeba gagatka trochę ograniczyć z jedzeniem bo przecież nie można niemowlęcia utyczyc :)

Mówiłam Życiowa , że bez nogi lepsze!

My juz w domu.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Życiowa to Tymi musi byc grzeczny kurde, moja gora pol h sie zajmie soba sama, a takto krzyczy o towarzystwo. Tata do niej mowi i czasem pozwala mi zjesc.

Eh moj ojciec generalnie spadl z ksiezyca. Mowie mu ze zrzucamy sie na lezaczek, a on sie pyta czy to potrzebne. Zadnej zabawki jej nie kupi, myślałam ze on po prostu nie wie jaka kupic... Ja kupilam i ciotka, to potrafi ja tym zabawic. Moja mama bez problemu powiedziala ze ok i ze fajny pomysl.

Do góry