reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
Magdalena zasnela po 21 i obudzila sie 00:24 a o 1 spala juz.

Matko obudzila mnie mokra koszulka. Oba cycki pelne az wkladki przemiekkly. Ide ja obudzic, bo steka.

Kulcia co to za metoda???!

[emoji173]07.09.2016 Madzia[emoji173]

Metoda dr karpa, poczytajcie [emoji5]
Chodzi o zapewnienie bezpieczeństwa maluchowi.

1. Spowijanie
2. Szumienie
3. Stabilna pozycja
4. Skolysanie
5. Ssanie

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

O kurde troszke to trudne.
U mnie to problem jest jasny. Brzuch. Od 1 nie bylo kupki. Wiem ze tak moze byc, ale mala sie prezy jak waz, zaplacze i znowu ssa np. Takie napady ma. A slychac ze jej sie tam cos przelewa.
W nocy przewijam, je i zaraz zasypia. Dzis rano zasikalala Dade, przebralam ja, zjadla i zasnela po chwili noszenia. Wieczorami spiewam jej kolysanke raz z lepszym skutkiem raz z gorszym ale w koncu zasnie.

Kasiu każdemu dziecku się przelewa. Spróbuj brzuszek do brzuszka, ciepło ciała jej da ulgę skoro ja boli. Nie dawaj kropli bo jest za mała. Ciepły okład tez może być. Igi dwa dni kupki czasem nie rowi to masuje mu plecki jak leży u mnie na brzuchy, rowerek i ciepła kąpiel.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Dzien dobry
Kasia jakie krople chcesz dac? Moja Tosia miala 3 tygodnie jak dalam jej espumisan (ale mniej niz w ulotce- po kontakcie z położną ) bo jej sie gazy zatrzymaly i bolał brzuszek. W sumie wykorzystalam 2 albo 3 butelki tego espumisanu i wg mnie jest ok

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Kulcia nic nie pomaga. A te krople przepisala pediatra dla niemowlat.
1474436090368.png

Załączniki

• 1474436090368.png
    1474436090368.png
    26,3 KB · Wyświetleń: 208
Moze ona tak wolno przybierala, bo nie toleruje laktozy. Nie mam pomyslu.
A to o kroplach
1474436472416.png

Załączniki

• 1474436472416.png
    1474436472416.png
    21,8 KB · Wyświetleń: 217
reklama
Dzień dobry :-)
Marysiu, współczuję problemów. Jak macie problem z zasypianiem i niepokojem to ja proponuję, abyś z youtuba zapuściła małej dźwięk odkurzacza lub suszarki. Dzieci magicznie uspokajają się przy szumie. Spowijania też możesz spróbować, ale nie każde dziecko dobrze je znosi.

Do góry