reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
Życiowa, daję mu bioaron i uniben na gardło, mam nadzieję, że w miarę szybko przejdzie. Najgorzej, że w ogóle jeść nie chce, a jak wziął gryza wafla ryżowego to go żołądek bolał. Właśnie zasypia... Wrzesień - czas wirusów :/

Marysia, ja też nie rozumiem postępowania w tym szpitalu, bo zwykle to jest ciśnienie na KP, a u Ciebie wygląda to odwrotnie - nikt pomóc nie chce tylko od razu MM i jeszcze Cię w jakieś chore wyrzuty wprowadzają, że to przez to, że się nie najada.
Są dzieci, które nie potrafią ssać piersi i rzeczywiście wtedy te nakładki mogą pomóc albo karmienie butelką. Ja karmiłam i piersią i mm i też odciągałam i pokarm nie zanikał, więc nie zgodzę się, że jak się ściąga to zanika.
Mi przez pierwsze tygodnie nakładki pomagały, a później już bez. I karmiłam tyle czasu ile chciałam.

Nie daj się zwariować tym położnym, a wagowo to normalne, ze w którejś dobie jest spadek wagi i dzieci zwykle w domu nadrabiają do wagi z porodu i nit z tego powodu nie trzyma w szpitalu, chyba że w jakiś skrajnych przypadkach.

Biedny Radzio :-( początek roku i juz chory biedus [emoji17][emoji17][emoji17]
Tak Marysia spróboj silikonowe wkładki ja juz sobie kupiłam 3 pary bo sutków to prawie wogole nie mam , nie wiem czemu bo piersi nie mam jakis małych 90C . Teraz D [emoji28][emoji28][emoji28]
Sex był dziś rano [emoji85][emoji16][emoji1] tak opowiadam wam moje życie erotyczne [emoji1] w 41tc hahaha
Watpię zeby to cos dało , bo jutro rano napewno odrazu nafaszeruja mnie żelami na skurcze ....

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
MILENA [emoji1407][emoji166][emoji195][emoji173]️
Termin porodu 5/09/2016
41tc

Dzien dobry przepraszam, ze Was zdenerwowalam ale naprawde czuje sie jak wariatka tu.

Mala ani nie ubyla ani nie przybrala. Ja mam mase pokarmu i kazala mi polozna odstawic laktaotor, ale nie moge bo mala za bardzo nie chce piersi. Bede ja co 2h karmic sciagnietym mlekiem i z piersi jak zechce.
Niestety takie ciezkie to zycie w szpitalu. Poki co lampa odstawiona, crp jeszcze spadlo ale ten mocz... Nie ma poprawy.

U mnie hemo 07.09 12.3 a wczoraj juz 10.6.

Kulcia dobrze ze mnie rozumiesz. Masakra wiesz jak mnie wyrzuty zlapaly o ta zoltaczke?? Mam wrazenie ze oni mysla ze ja specjalnie jej nie karmie.

Ola sprobuje tej pozycji, kazdej sprobuje byle tylko jadla. Nawet moge stanc na glowie.

India , a gdzie Radek sie tak zalatwil? Moze to ta zmiana pory roku.
Uwazaj na siebie zebys wirusow nie zlapala.

Życiowa a Ty jak sie masz?? Noc przespana?

Ania walcze zeby tak ssala chociaz szczerze to bola mnie sutki ale zeby zagryzam i heja z koksem.

[emoji173]07.09.2016 Madzia[emoji173]

Kasiu jesteś bardzo dzielna- poradzisz sobie!! Dziewczyny dobrze doradzają, ja nie karmilam cycem i Malo co mogę powiedziec. Ale u mnie w szpitalu tez polozne od razu uznaly ze filip jest duży i potrzebuje więcej mleka niż ja mam. I ja się poddałam po kilku dniach...

India zdrowka dlA Radka!! I do ciebie- oby cie nie złapało. Az ciężko uwierzyć ze u ciebie to juz tak bliziutko do rozwiązania :)

Zyciowa jak twoje gardło i ogólne samopoczucie??

Nadziejka jak u Was??

Dziewczyny Czarnusxka ma dzis źswoj wielki dzień prawda??
Czarnuszka! Kochana wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia!!,:*

Ja nie miałam w ogóle i nadeszło.

India mnie chodzi nie o karmienie mieszane a samo odciagane.
Jak dziecko ssie to inaczej pracuje pierś.

Marysiu ona nie umie jeszcze po prostu. Spróbuj scisnal brodawki i jej wepchac do dzioba. Jak jej podają butelkę to się nie nauczy. No te położne jakieś durne.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Ola, no mam nadzieję, że jak samo nie ruszy to się jutro Tobą zajmą :-)
Kulka - możliwe, że jest jak piszesz. Nie karmiłam samą butelką.

Kasia, pewnie szkolny wirusek. Mnie niestety tez coś bierze - już nie mam wątpliwości, nos mi się zapchał i boli czoło. Jak M. ogarnie zakupy to robię magiczną miksturę.

Viola, mnie też ciężko uwierzyć - nawet nie wiesz jak bardzo. Czuję się jakby ktoś mi czas podkradał. Ale może urodzę bliżej terminu lub po (chociaż po w jednym szpitalu powiedzieli, że z cukrzycą nie trzymają) to zawsze trochę więcej czasu. No i blisko mnie termin ma Życiowa też - jej też się kurczy czas ;-)

reklama
Ja byłam na rynku kupić sobie nowy zapas gatek i biustonosze większe bo te co kupiłam kolo 20 tyg juz za małe były. .. no i musiałam pod sukienkę mieć coś co nie wygląda jak ściera[emoji14]mój był w aptece dokupić mi wodę morską, tantum i pani poleciła mu wapno dla mnie bo ponoć dobrze wpływa na sluzowke. .. oczywiście Wit c 1000 i maść majerankowa i jakoś to będzie. .. noc nawet przespalam. .. obudziłam się przed 6 na siku tylko... ale czułam rano ze miałam gorączkę w nocy bo taka "wygnieciona " byłam. ..
dziękuję za waszą troskę :*

India mojej Marysi tez juz katar się zaczyna :(
tydzień w nowym przedszkolu i o...
no i ona miała pierwszy raz wolne wakacje. .. bo w tamtym roku jak nie miała przerwy to na jesień nie chorowała jakoś. .. oby teraz szybko jej przeszło. ..

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry