reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Dzień dobry Dziewczyny ;)

Niedawno wstałam, śniadanko i herbata zaliczone i się chwilowo lenie ;p
Za chwilę się będę szykować do rodziców na obiad, a na później planów brak ;p

Dzisiaj w nocy chciałam się przekręcić na drugi bok i tak mnie zaczęło podbrzusze po bokach ciągnąć ze sie obudziłam ;/ myślicie że to macica albo więzadła?

Ja stawiam ze KasiaMarysia urodzi do 8.09 ;)
Nadziejka chwilę po niej, może koło 10.09 ;)
A Ola jak dzisiaj nie ruszy to jej w szpitalu pomogą i będzie pierwsza we wrześniu ;)

Miłej niedzieli ;)

Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej
U mnie tez raczej bedzie cc[emoji5]
U nas nie daja w szpitalach zzo tam gdzie jest zatrudniony jeden anestezjolog. U mnie np jest jeden i tylko pracuje w dzien jak sa planowane cc. Jesli jest potrzeba to sciagaja go z domu do cesarek nieplanowanych. Jesli byloby dwoch na etacie i mieliby dyzury to nie byloby problemu z zzo

Kulcia takiemu to dobrze , je kiedy chce, umyją, poprzytulają, żyć nie umierać :)

MałaMi ja to nawet nie wiem jak to jest z zoo u mnie.

Nuśkaaa aż sobie te wasze daty zapiszę :p
Myslę że to moga być więzadła i powiększajaca się macica.

To tez macie dobrze ze tak każda sobie moze cesarkę mieć kiedy chce ( malaMi, viola, itd .. Tu to tak nie ma musi byc naprawde zagrożenie dla dziecka lub matki zeby cesarkę zrobili .ale za to ZZO robia ci z miejsca
Ja osobiście nie chciałabym mieć Cc , wole urodzić niz mieć operacje . Ale jezeli by było zagrożenie dla dziecka to bez wachania .

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
MILENA [emoji1407][emoji166][emoji195][emoji173]️
Termin porodu 5/09/2016

Kasai Marysia - Ale jakie maja wskazania przed porodem ? Jak jeszcE nie wiadomo czy cis zagraża dziecku ? Bo sie nie obróciły główka na dol? Czy jak ?
Ja znam przypadki tylko nagłych Cc w ostatniej chwili .dlatego nie znam sie .

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
MILENA [emoji1407][emoji166][emoji195][emoji173]️
Termin porodu 5/09/2016

Jak dziecko jest duże , jak ma się za cienką bliznę po poprzednim cc, jak ma się wadę serca, cholestaze, nadciśnienie tętnicze, chory kręgosłup... to są przykłady wskazań do cesarskiego cięcia :)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Ola, bo jak sie juz mialo cc to istnieje ryzyko, ze blizna pusci albo cos. Nie znam sie dokladnie, ale po pierwszym cc mozna miec drugi raz cc

Adrianka [emoji173] 35 tc
TP 12.10

reklama
OlaMagda problemy z sercem. oklejanie się siatkówki. trachykardia. niewielki odstęp czasu od pierwszego porodu czyli ryzyko rozejscia się blizny wewnętrznej. lub tak jak ja pierwszy poród zakończony cc daje mi prawo wyboru jak chce rodzić... bardziej wskazują cc bo na poród sn musiałabym wyrazić pisemną zgodę i podpisać oświadczenie ze próbuje na własną odpowiedzialność.
to takie z mi znanych wskazań.
ba! niektóre dziewczyny tak się boją porodu sn ze idą do psychiatry i on wystawia papier ze pacjentka się nie nadaje na sn (chociaż osobiście nie znam kobiety którą aż tak by paralizowal strach przed porodem).

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry