reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Aha to mniej więcej rozumiem , to tak jak myślałam to tu jest inaczej , jak sa choroby ( serca itd .. ) to tak robia tez . Ale ze duże dziecko to nie , u mnie oba miały po 4kg ,i poród SN

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
MILENA [emoji1407][emoji166][emoji195][emoji173]️
Termin porodu 5/09/2016

reklama
Ja mam miec ze względu na to ze dziecko bylo duże i tamta byla nie planowana dlatego teraz nie chcą ryzykować i od razu cc.

Ale oczywiście ze sa porody normalne po cc tez, nawet ostatnio weszłam na stronę na fb "naturalnie po cc" i tam dziewczyny opisują swoje historie.

Jakbym byla pewna ze Amelka nie bedzie taki gigant to może byc bardziej obstawiala sn ale pewności nie ma nigdy na 100%

U nas wolą zrobić cc niż ryzykować utknieciem w kanale rodnych i użycie vacum czy kleszczy czy innych proznociagów..(co może nieść naprawdę poważne konsekwencje zdrowotne dla dziecka)...

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

ja tam porodu się nie bałam teraz tez się nie boję. chyba po prostu o tym nie myślę...
nawet bym chciała juz muec to za sobą i pozbyć się tego wielkiego brzucha[emoji14]

Ale czemu ma sie dziecko zaklinować ? Z jakich to jest przyczyn ? Ja urodziłam 2 razy 4kg , jestem z natury szczupła itd .. Nie proponowano mi Cc , od czego to zależy ?

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
MILENA [emoji1407][emoji166][emoji195][emoji173]️
Termin porodu 5/09/2016

od dziecka. jedne się zaklinuja bo się nie będą odwracać odpowiednio w różnych fazach porodu a inne pomimo że duże ładnie wykonają wszystkie ruchy żeby wyjść. od kobiety. czy będzie dobrze parla chociażby. od budowy też. ale mi np nikt nie mierzył szerokości miednicy.

Od niczego, po prpstu się może zdarzyć i tyle :) dwie moje znajome i kuzynka męczył się po 12-14 h , dzieciom zaczęło spadać tętno i po tylu godzinach porodu blok operacyjny i cc. Potem ciężej do siebie się dochodzi, jedna z nich dopiero po 3 miesiącach , nie mogła współżyć przez tyle samo i była bardzo obolala. Ja mimo tego że nie wspominam cc miło to po tygodniu byłam już w stanie normalnie żyć a one były obolałe i w kroczu i na brzuchu i kręgosłup był obolaly.

A Mila teraz ile będzie ważyć mniej więcej?

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jejku jest od cholery czynników. jak się na szkołę rodzenia chodzi to tłumaczą wszystko. przynajmniej u mnie tłumaczyli jak chodziłam w pierwszej ciąży.

Do góry