reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

MalaMi serio... mi nikt nawet nie proponował bo w przepisach jest ze robią na wyraźną prośbę. ..

ja to się meczylam jak miałam parte a nikt mi nie powiedział bo myślałam że chce mi się do toalety... i lazilam ledwo do WC i sportem do momentu kiedy przyszła ogarnieta położna i stwierdziła że dobrze że nie próbowałam na sile się wyproznic hehe bo to by nic nie dało[emoji14]Ja inaczej na to patrzę ze względu na swoje niebyt fajne przeżycia z pierwszym porodem...

33tc ♡Tymon♡ +12kg

reklama
No położna nasza kazała przechylić materac pod kątem 30 stopni i kłaść na pleckach żeby nie ulewal w górę. On jak tak leży to nie ma głowy na wprost tylko na boki kładzie i sobie sam przekręci na drugi. Na boczku go kladlam ale skubaniec mi potrafi na brzuch się przekręcić wtedy. Chyba kupie jakieś waleczki czy coś...

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

A na brzuchu kategorycznie mi zabronili i w szpitalu i położna. Podobno wg neta można na 15 minut dziennie takiego malucha na bębenek kłaść. Sama już nie wiem...

Mamakulka ja Marysi materac pod kątem tez miałam i jak pisałam już zmieniała strony raz na tydzień bo patrzyła na pokój ... wiec jak zmieniłam stronę to obracala główkę w drugą stronę i było git :)

33tc ♡Tymon♡ +12kg

Ja lubię kupować przydatne prezenty. Zależy ile dziecko ma lat.

Wiki maść ta co India pisze. Dobra jest.

KasiaMarysia ja też miałam zaplanowane , że sobie prysznic wezmę itp ze będę rodzic w wodzie ze znieczuleniem i w ogóle ćwiczenia żeby nie pękać ani nie nacinac :D oby Tobie się udało dotrzymać planu.

Mój synek jeszcze śpi. Od 2 do 5 spał z nami bo nie chciało mi się ruszać żeby go po karmieniu odnosić bo ładnie się tulil hehe a po kolejnym juz poszedł do wyrka własnego.

Dziewczyny jak polecacie kłaść niemowlę? Każdy mówi co innego. Igiemu się czasem ulewa i się boję zakrztuszenia.

Kulcia ja widzialam na filmikach z poradami aby kupic taki klin rehabilitacyjny. Wtedy dzidzius ma glowke wyzej niz zoladek i przez to sie nie ulewa a jesli sie uleje to latwiej splwa po policzka i brodzie a nie zostaje w buzi.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja chce lewatywe, bo najbardziej mnie przeraza wizja wyprozniania sie na fotelu. Jednak mocno trzeba przec. Przyjaciolka pielegniarka mi doradzila zebym jednak sie zdecydowala, bo to nie boli a lzej na psychice bedzie.

Kulcia ja tez bym poloznek posluchala

[emoji173]Madzia 37 tydzień[emoji177]

A na brzuchu kategorycznie mi zabronili i w szpitalu i położna. Podobno wg neta można na 15 minut dziennie takiego malucha na bębenek kłaść. Sama już nie wiem...

Na brzuszku absolutnie zabraniaja klasc do snu tak male dzieci bo jest podobno duze ryzyko uduszenia. Ze mozna klasc na brzuszku ale jak maluch nie spi i to pod kontrola.
Hehe to tez uslyszalam na filmiku z poradami ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry