reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Przez ubranie widać spokojnie. .. boli jak cholera ale śmiesznie to wygląda jak nagle wyskakuje kulka odstajaca na ok 5cm i wędruje mi od żebra do biodra. .. to przeważnie stopa bo kolan i łokci tak mocno nie wypycha. .. albo pupę wypycha z jednej strony i przesuwa się na środek przez pępek na drugą stronę a po przeciwnej nogi prostować próbuje[emoji14]a poniżej pępka to rączki i łokcie czuje :)
Akrobacje ostre są aż mój się śmieje z tego brzucha. .. juz wie kiedy pupę wypina i daje mu klapsiory to wtedy się chowa i znowu wypina w innym miejscu[emoji14]No i czkawki dostaje kilkanaście razy dziennie. Wtedy też cały brzuch mi skacze :)

Mam nadzieje ze po drugiej stronie brzucha będzie spokojniejszy[emoji14]

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mnie to nie zdenerwowalo ale zaskoczyl mnie tym pytaniem hehhe. Ale tak szczerze to jakos szczegolnie nie czekalam na te pierwsze ruchy itp inaczej bylo z malym a teraz to jemu poswiecam wiekszosc czasu to jakos nie mysle. Jedynie to brzuch mi rosnie i nic mi sie nie chce

Bedzie smiesznie jak gin zapyta od kiedy dokladnie czuje ruchy [emoji5]
W ogóle to ostatnio wizyte mialam 1.08 a teraz dopiero termin jest na 12.09 szok! Urlop gdaies w miedzy czasie ma

Moja różnie, zdecydowanie mniej ruchliwa niż Radek, ale ma momenty, że się rozpycha na wszystkie strony i to czasami jest dosyć bolesne. Czkawkę to tak ze trzy razy dziennie miewa, gdzie Radek to po 8 razy dziennie miał i już mnie to męczyło.
Ja właśnie mam nadzieję, że skoro ona taka grzeczna w brzuchu to i poza nie będzie gorzej :-)
Myślę, że po tych wszystkich nieprzespanych nocach należy mi się teraz dziecko przesypiające nocki :-)

Ja to w ogóle nie mam planu na nocne karmienie... Z Radkiem było tak, że przez pierwsze kilka tygodni spałam w dużym pokoju i mogłam sobie tv włączyć w nocy i karmić te 40 min.
A teraz?? Mały pokój zajęty przez Radzia, w dużym M.będzie spał. Jak ja będę karmiła bez tego tv??? doskonale pamiętam, że poprzednio jak próbowaliśmy spać w pokoju bez tv to zasypiałam w ciemnościach i ciszy z dzieckiem na rękach..... Może by tak skombinować tv do kuchni hehe :D

reklama
MalaMi a myślisz ze zapyta? Mnie po 20tyg jakoś pytała położna i gin czy czuje i tyle.

Ja bym musiała być na znieczuleniu żeby nie skupiać się na ruchach bo się nie da nie zwracać na nie uwagi. .. juz nie chodzi o częstotliwość ale o to ze mnie to boli coraz częściej i przeszkadza...

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry