reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
India ja jako tako tez nie dostałam skierowania. Moja sprawdziła mi kość i przeziernosc wiec po lepkach a szczegółowe miałam priv.

KasiaMarysia Kulcia ma urodziny dzisiaj :)
Dobrze ze nie musisz prac wszystkiego od nowa :)

Ciekawe czy Ksenia juz jest z małym w domu :)

OlaMagda jak tam przeprowadzka? Jak się czujesz?

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Wyglada na to, ze wg NFZ kobieta powinna miesc pierwsze USG po 10 tyg ciazy, ale nie wskazuja, ze ma to byc jakkies szczegolowe badanie....
W programie badan prenatalnych tez jest USG. Czyli moze dac Ci skierowanie na USG pod koniec I trymestru wlasnie, ale na genetyczne dopiero jak spelnisz jeden z warunkow. Dziwne to... Ja wiem ze mialam na NFZ skiero na USG z ocena przeziernosci karkowej, ktora moze swiadczyc o wadach genet. A mialam wtedy 25 lat

Adrianka [emoji173] 32 tc
TP 12.10

Widac wszystko od lekarza zalezy/przychodni...
Tak czy inaczej warto zrobic to na wlasna reke, zeby ewentualne wady stwierdzic/wykluczyv

TP 12.10

Hej kochane!
Moj gin powiedzial mi ze na przeziebienie mozna brac wszystko co nie zawiera aspiryny hmmmm czyli co?
Srednio mi dzien dzis zlecial....z babcia ponad pol dnia spedzilam w szpitalu bo miala robione tk brzucha i zamin krew zanim przyjecie do szpitala (zeby ominac kolejke na tk) itp to masakra. Na dodatek maly byl z moja mama i mowi ze normalnie do poludnia bylo poszedl spac itd i obudzil soe z placzem i caly czas marudny teraz placze chyba i jego bierze przeziebienie.....mam nadzieje ze nie

MalaMi, ja nic nie bralam na przeziebienie - tylko tantum verde i miksture z cytryny, imbiru, miodu i wody.
Ale w poprzedniej ciazy jak sie pochorowalam to dostalam jakis antybiotyk

TP 12.10

reklama
Do góry