reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Życiowa chyba ze ktos sie nudzi bardzo:)

Niecierpliwa ubranka ktore upralam i uprasowalam smierdza dymem....

W nosie mam to wszystko. Ta pogode, to sprzatanie , zjem budyn poprawie papryka i ide lezec

[emoji173]Madzia 36 tydzień[emoji177]

reklama
Niecierpliwa, jest nas wiecej tutaj, ale niektore dziewczyny wpadaja od czasu do czasu. Mozesz pytac smialo :-)
Ja czekam na drugie dziecko, o pierwsze staralam sie 7 ms, z drugim udalo sie od razu :-) ale 3 lata meza namawiac musialam zanim sie zgodzil. A ostatnio mi powiedzial, ze moglismy sobie juz dawno to drugie zrobic[emoji14]

Adrianka [emoji173] 32 tc
TP 12.10

My z narzeczonym obydwoje chcieliśmy dziecka już dawno, tylko nie było nas zwyczajnie stać. Poza tym po odstawieniu tabletek anty chciałam odczekać pół roku zanim zaczniemy się starać, żeby organizm się oczyścił z tej chemii.

Tylko że Mój facet, w przeciwieństwie do mnie, ma do tego jakieś zdrowsze podeście. A ja przeżywam każdą ciążę o jakiej się dowiaduję i ryczę jak znowu dostaje @. A dzisiejsze wyniki badań mnie dobiły już całkowicie, ale na poprawę humoru poszliśmy na pyszną kolację do włoskiej knajpki i już mi lepiej :)

Zazdroszczę Ci India że tak szybko udało Ci się zajść w ciąże jak już namówiłaś męża.. Szkoda że u mnie nie idzie tak łatwo tylko cały czas nowe rewelacje wychodzą...

My się staraliśmy 1.5 roku o naszego Tymka który siedzi w brzuchu :)
Mam córkę 5letnia z poprzedniego małżeństwa i pierwsza ciąża to była wpadka. Od młodości słyszałam że to będzie cud jak zajde w ciążę bez wspomagaczy ze względu na pcso. Braki owu itp :)
A tutaj niespodzianka ;)

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Super, oby więcej takich niespodzianek :):)

W ogóle wydaje mi się że wcześniej kobiety nie miały takich problemów z zajściem w ciąże. Pamiętam jak moja mama mi mówiła że bała się że nie może mieć dzieci bo się starała UWAGA 3 miesiące.. A u mnie już 13 leci..

Tymek bardzo ładnie :)

KasiaMarysia ale zdolowalas się bo hormony i humor? Czy przez to ze tyle twojej pracy z praniem poszło się walić przez ten dym?
Zresztą co by nie było to nie smutaj :*

Tak wogóle to chciałam wszystkie strony przeczytać żeby wiedzieć coś niecoś o Was, ile się starałyście i jak to wszystko wyglądało ale nie dałam rady przez to wszystko przebrnąć :p
Nam sie udalo w 1 cyklu staran. Juz 3 dni przed terminem @ pozytywny sikaniec. Na USG w 7tc bylo wszystko super. USG w 10tc, brak akcji serca. Tydzien pozniej tabletki, 2 tyg. po tabletkach zabieg. Dzisiaj mijaja dokladnie 4 tygodnie od zabiegu. Czekam na pierwsza @. Jesli wszystko pojdzie po naszej mysli to pazdziernik-listopad moze wrocimy do staranek. To tyle.

[emoji173] Nie ma stópki tak małej, by nie mogła zostawić śladu... [emoji173]

66,8kg ---> 63,9kg ---> 52kg
juz - 2,9kg [emoji123]
do celu jeszcze 11,9kg [emoji33]

reklama
Jeśli chodzi o położną to rozumiem ze ktoś może chcieć opłacić swoją i z nią rodzic itp. Choć znam przypadki ze położna była opłacona a była z inną rodzącą i cały plan szedł w pizdu. W szpitalu położna tak czy siak jest. A po porodzie to chyba z przychodni przychodzi nie?

Viola ja bym takie coś zgłosiła jakby raz przyszła. .. do mnie chodziła sumiennie i musiała duuuuzo dokumentów wypełniać przy mnie. Zresztą bardziej później mnie oglądała niż małą. Polecala mi ćwiczenia po cc itp. :)
Ciekawe na kogo teraz trafię[emoji14]

No po porodzie przychodzi z przychodni tylko trzeba to zgłosić u niej. Przy najmniej u mnie.

Ale ta do której ja chce dzwonić to ona tez jest normalnie na NFZ nie prywatnie :) tak jak Anna pisze ze od 28tc przychodzila.

Zyciowa a Ty piszesz ze po porodzie tyle wypelniala?? U mnie zrobila to na jednej wizycie i tyle ja widziałam. Jeszcze powiedziała ze jak będzie się cos działo to telefon do niej mam :/ dlatego teraz myślę o innej

Do góry