reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

W mojej przychodni nie ma czegoś takiego jak nie ma terminów. Kobieta mówi, że jest w ciąży to jest przyjmowana od ręki. Jak zrobiłam test to dzwoniłam rano na drugi dzień i miałam wizytę za dwie godziny.

Anna ale owszem masz rację badania obowiązkowe powinny być darmowe. Zresztą na nfz wcale nie są za darmo bo składki płacimy :)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mamakulka zazdroszcze takiej przychodni.

8599e6ydh9ss8jgy.png

Cześć dziewczynki :*

ja też równolegle bym do dwóch lekarzy chodzić nie portafila. .. i zbytnio sensu nie widzę. chociaż przyznaje ze sama usg pomiarowe prywatnie robie, ale moja gin o tym wie i korzysta z wyników i opisów. Teraz chyba całkiem zmienię lekarza z NFZ na prywatnego który pracuje w szpitalu. .. sądziłam ze unikne tego ale niestety :/

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia powiem Ci ze musisz zapytać ja za badania ciążowe z krwi chyba 500 zl płaciłam bo musialam toxo powtarzać lekarz wystawil mi skierowanie i pytałam u mnie w ośrodku i babka powiedziała ze nawet jak na nfz je przepisza to i tak bede musiala zapłacić bo sa badania w ciąży za które sie płaci.
Nie wiem jak to jest dokładnie i jak dziewczyny tutaj miały co chodzą na nfz.
Jedna będzie zadowolna a druga nie oczywiście płacimy składki i powinno nam się nalezec
Ale z doświadczenia wiem ze ja na nfz chodzić nie bede bo to jakies jaja sa bynajmniej tu...
Dopoki mnie stac będę placic prywatnie

Kolejki ze ja pierdziele lekarze konowaly dostać się do specjalisty to jakiś koszmar po kilka miesięcy wiec ja dziękuję
I popieram lepiej chodzić prywatnie do ginekologa
Ja chodzę do nowoczesnej kliniki we Wrocławiu fakt ze place za wizytę 150 zl a za takie jak polowkowe itp 250 ale nie żałuję
Lekarz jest zajebisty młody bo jakoś nie mam przekonania do starych bo sa 100 lat za murzynami polozne tak samo w zyciu nie spotkalam się z taka obsługa jak tam
I widzę ze sa bardzo dokładni ze nie patrza tylko żeby kase wziąć
Nigdy tak nikt o mnie nie dbal jak tam
Moj często chodzi ze mna i sam jest pod wrażeniem

Mam na godzinę wizytę nie czekam w kolejkach żadnych widzę swoje dziecko na normalnym sprzęcie bo jak raz bylam na nfz to jakas tragedia byla dziecka tam nie widzialam
I juz sobie nie wyobrażam na takim zwykłym komputerku dziecka ogladac
A uwazam ze matce się to należy.
Lekarz sam przelacza na 4d
Nie ma czegoś takiego ze nie mam wizyty bo miejsce nie ma jak lekarza nie ma bo coś mu wypadnie to dzwonią czy przekładamy czy inny lekarz
Nie kumam naprawdę jak mozna zdjęcia dziecka nie dostać :/ ja mam od okruszka
Albo zrobić takich badan jak genetyczne bo kasy nie ma jak się ktoś decydował na dziecko to mogl się z tym liczyć
Lekarz jak jest dobry sam o tych badaniach powie mój jeszcze w lux powiedział ze musze je zrobić bo to trzy najważniejsze badania w ciazy a jeszcze wtedy do niego nie chodziłam
Co z tego ze koleżanki chodzą na nfz jak ciągle któraś narzeka ze muszą isc na polowkowe czy te w 30 tyg prywatnie bo sprzęt maja zly na nfz
Albo ze kolejki ze robia wszystko od niechcenia
Ja wolę unikac takich sytuacji
I nie prawda ze lekarz moze Ci na zwykłym sprawdzić zależy jaki sprzęt
Ja na pierwszej bylam u swojego w luksmedzie i sam mi powiedział ze musze albo do innej placówki luxmedu iść na genetyczne bo on na tym sprzęcie za duzo nie zobaczy i nie powiedział ze do niego musze ale ze chciałam żeby mnie prowadził to poszlam do niego do kliniki i juz tam zostałam
Bo w lux mial malo terminów bo pracuje w kilku .
W luksmedzie place tez bo mam wszystkich lekarzy od zaraz i podoba mi się tez tam opieka
Zaraz pewnie mnie zjedziecie ze sie wymadrzam i robie z siebie paniusie ale to tylko moje zdanie.
Cieszę się ze u was na nfz jest ok

Mam wrażenie dziewczyny, że zupełnie mnie nie zrozumiałyściee. Zamierzam przez całą ciążę chodzić do lekarza prywatnego a chodziło mi tylko o to żeby badania zrobić sobie na NFZ. Nie zamierzam mieć dwóch kart ciąży i konsultować się i z jednym i z drugim lekarzem. Jeszcze zmysłów nie postradalam. Chciałam tylko te badania zrobić bo nie widzę sensu wydawania kilkuset złotych za to co mogę mieć za darmo bo już sprawdziła i jeśli mam skierowania to płacić nie muszę. Z resztą ten pomysł wyszedł od mojego lekarza prywatnego i tylko dlatego zadałam tu to pytanie żeby dowiedzieć się czy ktoś nie miał podobnych rozterek

Kasia, ja tam rozumiem. Tez bym wolala badania na NFZ robic niz za nie placic, nawet jesli byloby mnie stac.
Znam mnostwo dziewczyn chodzacych do.dwoch lekarzy - skoro czuja potrzebe- niech chodza, chociaz zgodze sie z argumentem, ze zajmuja terminy pozostalym[emoji14]ale ja nic do tego nie mam osobiscie, ze ktos chodzi do dwoch :-)
Ja wiem jedno i na NFZ i w LuxMedzie sa lekarze rozni i dobrzy i gorsi i nir ma co generalizowac, ze wszyscy na NFZ to konowaly[emoji14]

Adrianka [emoji307] 28 tc

India wiadomo :)ale ja do ginekologa nie chodzę do luxmedu teraz tylko do ginmedica:)
Kasia to jakie masz na skierowanie za darmo badania? Bo wiem ze mocz morfologia i tsh a reszta? ???

Toksoplazmoza różyczka IgM i IgG Różyczka IgM i IgG , USR plus wszystkie podstawowe i Tsh. Z argumentem, że zajmuje miejsce komuś zgodzę się wtedy jak zarejestruje się a nie przyjdę na wizytę. Nie rozumiem zupełnie stwierdzenia blokujesz komuś miejsce. Przecież Idę tam po coś a nie dla swojego widzi mi się

Hiv hpv grupa krwi rzezaczka płacisz?
Ja też chodzę prywatnie mialam skierowaniie od prywatnego i jak poszłam zapytać się u mnie na nfz czy można te badania jakoś przepisać żebym nie płaciła to powiedziała mi ze niektóre badania ciążowe nie sa refundowane i tak bede musiala zaplacic płaciłam za wszystko tylko morfologie i mocz mozna bylo na nfz i raz w roku tsh to jak bylam powotorzyc tsh to kazala mi isc po skierowanie zebym za wszystko nie placila bo nie chciało mi się po gin na nfz latać juz i pytać czy mozna cos za darmo
Za sama toksoplazmoze dalam 200 zl bo IgM i IgG razem 100 zl i musialam robić jeszcze toxo na awidnosc to następna stowa no i tamte wszystkie kupe kasy placilam

reklama
Jak was czytam to stwierdzam ze ceny macie kosmosu. Toxo 200zl? To ja za wszystkie badanie tyle nie zaplacilam. Wszystkie badania jakie mialam zaplacilam 140zl bez grupy krwi bo juz mam.
Ola 150zl za wizyte w klinice to nie jest duzo, ja chodze prywatnie to 120zl a w ciazy ze jestem to ostatnio zaplacilam 100zl. A skierowanie na badania prenatalne dostalam na nfz do nowej super przychodni ktora tylko w tym sie specjalizuje. Krew na test pappa mam juz pobrana na 28.07 beee miala usg prenatalne i pozniej juz oni sami umawiaja na polowkowe i to usg w granicach 30-32 tydzien

12 tc [emoji217]

Do góry