reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Ja rodziłam 2 razy naturalnie w tym raz ze znieczuleniem wewnątrz oponowym i nic a nic nie czułam , radość rodzenia , moja mama miała cesarkę prZy siostrze i odradza mi bardzo , takze ja chce naturalnie rodzic ....
Kasiu marysiu- szczerze to uwierz szkoła rodzenia fajnie jak nie masz co robić i ci sie nudzi ( raz byłam na jednym kursie ) a tak to nie ma po co , uwierz ze jak przyjdzie ci rodzic to bedziesz dobrze wiedziała jak oddychać , przeć itd .. Ja to bym sie zapisała do szkoły karmienia piersią , i sie chyba zapisze , albo dla tych co nie maja mamy , siostry , kogoś bliskiego by wytlumaczyl jak sie zając noworotkiem to takie tez sa kursy przydatne .

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
MILENA [emoji1407][emoji480][emoji166][emoji173]️ 29 TC

A ja własnie sie nudzę, nie pracuje , no nic nie robię:)

U nas stowka by nie podziala. Biora 1,5 tys. Dla mnie to niezrozumiale. :-)

[emoji209] Adrianka, 24 tydzień

To rozumiem gdy się wynajmuje położną, bo to jak zlecenie. A nie jadę do szpitala i ta co ma dyżur kase bierze...
Co do serialu obejrz w wolnym czasie. Myślę że tak jest serio.
Babeczka przyjechała i miała KTG nie usg, aż dziwne dla mnie i według KTG sobie rodziła. Kroplóweczka i heja albo jest rozwarcie albo nie i cc.

reklama
A w szpitalu nie wiem czy maż bedzie ze mną spał moze jedna noc , bo musi do dzieci iść . Ale pokój mam swój sama tv i wiffi .. I dziecko ze sobą , tu nie ma ze ci biorą dziecko , chyba ze na badania i na kąpiel .

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
MILENA [emoji1407][emoji480][emoji166][emoji173]️ 29 TC

A ja własnie sie nudzę, nie pracuje , no nic nie robię:)

To rozumiem gdy się wynajmuje położną, bo to jak zlecenie. A nie jadę do szpitala i ta co ma dyżur kase bierze...
Co do serialu obejrz w wolnym czasie. Myślę że tak jest serio.
Babeczka przyjechała i miała KTG nie usg, aż dziwne dla mnie i według KTG sobie rodziła. Kroplóweczka i heja albo jest rozwarcie albo nie i cc.
U nas tez mozna sie spotkac z porodem przy ktg :-)

W sumie kwestie porodowe bardziej nam sie przydaly pod wzgledem zagadnien typu kiedy jechac do szpitala, koedy mozna dopic herbate[emoji14]ile trwaja poszczegolne fazy itp

Ja znowu pytałabym o pielegnację o kąpiel, jaka temp, jak samej sobie poradzić i czy się da, w jakich pozycjach można rodzić [ bo teoretycznie w każdej ale praktycznie nie wiem czy się tak bawią]

Dlatego, jesli bedziesz miala opcje to idz :-)
Zdania sa podzielone, jednym sie przydaje dla.innych to strata czasu. Pewnie opinia zalezy tez on samej szkoly, kto gdzie trafi

Kulcia to tak jak ja teraz jestem zadowolona z mojego wcześniej w lux tez mialam fajnego ale chorował a jak poszłam do tego to powiedziałam sobie ze musze do niego chodzić;)

A ze do niego w lux odległe terminy to postanowiłam tutaj chodzić
No bez kolejek a nie ide na nfz i musiałam czekać az 10 bab wejdzie i gadaly ze wysyłają na usg gdzie indziej bo sprzętu nie ma a tutaj wszystko mam na miejscu
Możesz sobie zobaczyć tak o ginmedica Wrocław:)

Mnie się włącza jedna jak wejdę w aplikacje.

Ja się będę posiłkować wiedzą od mamy i siostry i juz. Chciałabym iść do sr ale cóż poradzę.

Właśnie kupiłam super otulacz dla małego :)

Igi [emoji173]32 tc

reklama
U nas tez mozna sie spotkac z porodem przy ktg :-)

Nawet cały poród jest to wiem, ale tam nie robią usg a wiem że u mnie w szpitalu tak, sprawdzają wagę dziecka itp. Tam takiego czegoś nie pokazali, ale spokój i to jak się położne odnoszą do kobiety to bardzo rozczulające. Ja to się boję że zaraz na mnie będzie się darła że nie tak oddycham, że nie teraz i w końcu się popłaczę.

Kurde Wam też się takie coś robi ze jak wlaczacie powiadomienia to Wam się 10 tysięcy reklam włącza?
Mi nie, ja z kompa teraz pisze.

Do góry