reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Yyyy no kurde wiecej sie pisac nie da ?[emoji33]

Ola nic jeszcze nie wiem. Na szkole rodzenia sie dowiem moze wiecej.

OlaMagda hop hop jak sie czujesz ? jak Milusia ?

Nuskaa [emoji9] to pisz nam jak beta przyrasta.

Ania dobry plan! :)

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
KasiaMarysia nie mam u sioebie w mieście rossmana a chętnie przyjrzałabym sie tym kosmetykom z babydream. Widziałam na stronie że jest żel do mycia ale nie jest napisane czy on jest od urodzenia?? właśnie doczytałam że nivea baby żel do mycia jest po pierwszym m-cu, to co do tej pory stosować??
przyznam żę trochę mnie zaniepokoiłaś tym skłądem ziaji. nie miałam styczności z tymi dla takich maluchów. Filipa kąpie i wydawałą mi sie ok ale możę rzeczywiście dla noworodka poszukać czegoś innego??
A ten olej kokosowy to zamiast oliwki tak??

Po za tym doczytałam że Ziajka ten płyn natłuszczający ma pełnić fukncję emolientu czyli dobrze natłuszczać a pisałyśmy żeby nie potrzebnie nie nadużywać emoileintów. dobrze że poruszyłyśmy kwestię kosmetyków bo byłam przekonana że biorę ziajkę a teraz już tak pewna nie jestem...
Myślicie że np. samo mydełko nivea do mycia po urodzeniu sie nada?? bez dodawania niczego do wody??
kurde Filip urodził sie 3 lata temu a ja mam wrażenie że to było wieki temu bo nic nie pamiętam :) wiem że używaliśmy j&j a jak go uczuliło przesliśmy na emoilent. także teraz jestem w kropce troche...

czesc dziewczynki!

dawno mnie nie bylo ale wpadlam i chyba kilka godzin czytalam zeby was nadrobic!!

malami..jezeli dalej szukasz czegos w szkalrskiej to moi rodzice maja tam pensjonat.

sandra,bardzo mi przykro ale nie zalamuj i nie stresuj sie!zmien lekarza i szukajcie przyczyn a bedzie dobrze!!

co do reszty was kochane noe odpisze bo juz zapimnialam o czym byla mowa:)za duzo tego!!!

kulka dawaj foty mieszkania:)

AniaH :-* moja
Kulcia - nie płacz bo ja tez bede !
KasiaMarysi - No lepiej troche , dziś pobolewanie mnie podbrzusze , takie dziwactwa mi sie zdążają w tej ciazy :-/
U mnie juz wszyscy śpią , ja nie mogę , na mecz patrzę , Portugalia z Irlandia :-/
:-* [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji85]

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
gann9n73gdjf9e3t.png

Nuska- dobre nowiny :-) to czekamy na 4 lipca , ja 5 mam ostatnie usg :-) juz nie moe sie doczekać jak zobaczę moja milcie :-) ile wazy mierzy itd ...
Moj ostatnio sie śmieje ze jak ja ją to nazywam , mila, Milka milusia , zamiast Milena jezusie ile wy to macie tych aktorów i zdrobnień w tym polskim języku , to nazwij ją miluśka w takim razie hahahahahahaha [emoji3][emoji3][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1]

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
gann9n73gdjf9e3t.png

reklama
A ja cos zasnąć nie mogę
Viola sprawdz sobie Nivea baby zel do mycia ciala i włosów 3 w 1 biala linia fajny sklad ma

A teraz czytałam w Mamo to Ja
Napisze Wam w skrocie

Nie ma potrzeby martwić się sucha skóra u malca po urodzeniu
Wszystkie czynniki które powoduje jej jej nawilżenie i natluszczenie sa jeszcze nie dojrzałe
Należy ja dowilzyc najlepiej dodawajac preparatów myjaco nawilzajacych do kąpieli emolientow.
Sama woda jeśli używamy do kąpieli bardzo wysusza skórę jest bardzo silnie zminerazlizowana a nadmiar mineralow poloczony z wystepujacymi w wodzie zwiazkami metali czy uzdatniajacymi powoduje przesuszenie skóry.
Można w butelkowanej ale jeśli skóra jest zdrowa nie ma sensu się w to bawić.
Do 1 miesiąca mozna wode przegotowywac ale po miesiącu bez wyrzutów sumienia przechodzimy na zwykła nieprzegotowana z dodatkiem emolientow.
Nie muszą to byc drogie kosmetyki mogą to być takie które zawierają sama parafine.
Kostki myjace z apteki jeśli nie stać nas na emolienty ale tez swoje kosztują.
Oprócz kostek myjacych możemy wybrać najtanszy sposób płyny do kąpieli dla dzieci
Ale bezbarwne i bezzapachowe te od 1 dnia życia.
Wszystkie mydelka dla dzieci sa zasadowe tzn zmywaja ochronny płaszcz lipidowy ze skóry.
Nie trzeba po każdym myciu używać porcji balsamu czy oliwki.
Zawsze patrzymy na skórę.
Nie uważam ze dziecko powinno być codziennie smarowane.
Kąpiel z emolientami nie tylko myje ale i nawilza wiec nie musimy powtarzać nawilżania po wyjęciu dziecka z wanny
Z preparatami na skórę nie trzeba przesadzać
Maluch ma suche jedynie łokcie?
To naloz krem tylko na nie a nie na ciało i twarz.
Jeśli skóra jest rzeczywiscie sucha i trzeba ja dodatkowo nawilżac w takim wypadku polecam zwykłą prosta maść cholesterolowa dostępna bez recepty w aptece.
Można stosować ja juz u noworodków
Nie stosowałam natomiast oliwki.
Dlatego ze oliwki bardzo często stosowane przez panie położne nie przynoszą korzyści skórze .
Przeciwnie wyruszają ja a w okresie kiedy dziecko ma sześć osiem tygodni mogą prowokować zmiany lojtokowe.

Lubie te gazety i będę sie trzymać tego co napisała ta dermatolog pediatra
To się napisałam:) z gazety przepisywalam:)

Do góry