reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Ja w pierwsza po 7.miesiacach, w druga w pierwszym cyklu. Moja siostra w obie ciazy w 7.cyklu. Zyciowa w 19.cyklu, OlaMagda w drugim lub pierwszym... ile kobiet tyle roznych konfiguracji. Nie raz slyszy sie o zdrowych parach, ktorym sie udaje po 2 latach. Nie ma reguly. Kazda jest inna i kazda ciaza tez. Gdyby wychodzic z zalozenia, ze zdrowym udaje sie w maks 2 miesiace, to lelarze badali by wczesniej niz po roku staran

[emoji209] Adrianka, 23 tydzień

reklama
Hej kochane jak sie czujecie dzisiaj?
U mnie dzisiaj fajnie bo mrzy caly dzien i w koncu nie jest duuuszno ;)
Wczesniej pisalyscie w czym bedziecie kapac dzieciaczki ja kupie Oilatum bo u mnie w szpitalu jest wymagany ale odkad pamietam siostra i kolezanki uzywaly do ktoregos tam miesiaca i pozniej dopiero jakies mydelko czy cos. Moim zdaniem co za duzo to nie zdrowo i poki co przez pierwsze miesiace mam zamiar kapac w tym Oilatum i uzywac oliwki bambino i tyle z kosmetykow nie chce dzidzi przyzwyczajac do nadmiaru kosmetykow , oczywiscie jesli cos mi bedzie trzeba albo cos poleci mi pediatra to ewentualnie dokupie badz zamienie. ;)
Choc jeszcze zastanawiam sie nad tym czy nie kupic oliwki z nivea , jaka by nie byla to i tak kupie tylko oliwke i kremik jakis .

Tez jestem tego zdania ,ze co kobieta to inny organizm , inny cykl, moze jakas blokada poprzez ciagla mysl o dziecku . Facet tez co jeden to inny ;p
Jedni maja wiecej szczescia drudzy mniej i tak to jest niestety.
Aa zapomnialam sie zapytac ile juz przytylyscie? Kurde ja juz mam 11 kg na plusie zaczynam sie martwic co bedzie do konca.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie ja tez jestem pojebana i się wymadrzam mnie lekarz wysmial jak powiedziałam ze chce zajsc w ciążę w drugim cyklu
Z reszta tal jak jak napisała Kulka każda jest inna i nie wierzę ze kazda powinna zajść odrazu Olcia a jakbyś się o 4 starala i zaszla w 5 to co bys mówiła ?
Znam laske która codziennie sie bzykala a zaszla po pol roku i co?

MalaMi pozwól ze nie bede się unosić bo szkoda moich nerwow ale zacytuj mi chociaż jedno zdanie gdzie ja uważam ze jestem najlepsza chyba pisałam czarnuszce to żeby ja wesprzeć i w ogóle
Żeby odrazu nie panikowala ze jej jest bezplodny
I żeby nie wkrecala sobie ciąż tylko do lekarza szla
A dobrze wiem ze jak sie odchudza to sa problemy z okresem bo moja przyjaciółka po 3 miesiące nie miala tylko ze czarnuszka jiz dawno schudła a okres z tego co wiem to miala normalnie.

Ola21 wiesz co mam wrażenie czytając Twoje wypowiedzi że Ty i wszystko co z Tobą jest związane jest Najlepsze.
Myślę, że Kulcia ma dużo racji, tracąc sporo kg w rok można stracić na pewien czas owulacje. Organizm musi dojść do siebie.
Czarnuszka kiedy miałaś operację?

13 miesięcy temu , schudłam 54 kg

Nie schudla juz dawno Olu tylko to był roczny proces. Ponad 50 kg to jest ogrom. Dlatego sądzę, że tu leży problem.

Nadziejka hej hej :* Ja się czuje super :) nic mi nie przeszkadza , ciężko mi się zaczyna chodzić ale nie jest źle :D super rzeczy dla malucha przy okazji[emoji14]

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

No to powinna sie z tym liczyć a nie odrazu ze bezplodny czy cos
Wydaje mi się ze tak długi czas wystarczy żeby stwierdzić csy jest się w ciąży czy nie co takie wkrecanie da.
A jak ktos nie lubi czytać moich postów bo twierdzi ze sie wymadrzam to niech ich nie czyta
Albo zawsze mogę się stąd usunąć po co mam się przechwalac

Olcia - chodzilo o twoje zdanie zacytuje " No nie przesadzaj ze do dwóch miesięcy można zajść , ja zaszłam w 4 i jesteśmy zdrowi i bzykamu sie codziennie " wiec przesadzam bo tak było !

Nadziejka - przypomnij mi który masz tydzień ? Ja jestem w 29 tygodniu ciazy i mam juz na liczniku +13 kg ! :-0

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
gann9n73gdjf9e3t.png

reklama
Nie ważne kto zaczął ważne żeby to skończyć.

Jak się dziś czujecie? Ja w końcu odpoczywam , kupiliśmy kuchnie i jutro mąż będzie skręcać :) czeka go jeszcze wieszanie moich ulubionych na ścianach[emoji14]

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry