reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

U mnie to trwało 18miesiecy to sobie wyobraź. ..
A znajome co najmniej dwie mam które od tyłu w ogóle nie uznają seksu a mają tylnozgiecie i maja dzieci... jakieś kurde wybryki natury na to wychodzi. Wiadomo że nikt nie stara się 7lat bez odpowiednich badań. Ale nie siejmy paniki ze 8miesiecy to taka katastrofa.

Czarnuszka idź na spokojnie do tej swojej gin pogadaj z nią. Niech zrobi ci badania na hormony tez i ustalić plan działania ale na spokojnie. Obwinianie na tym etapie siebie czy J nie ma sensu bo nic nie da a może tylko pogorszyć wasze układy w związku a to juz całkiem lipa. Wiec słońce na spokojnie :* ;)

♡ 21♡ Tymon albo Michałek ♡

reklama
Tal naprawdę 2 dni przed owu i jeden po to płodne
Bo wcześniej to nie wierzę ze plemnik tyle przetrwa teraz sa nowe statystyki zeby codziennie sie kochać regularnie a wcześniej było ze co dwa dni

Ja tam nie wierze w żadne statystyki to raz. Dwa , że Sandra była u dwóch najlepszych ginekologów w naszym mieście. Według mnie miała po prpstu torbiel która pękła i stad plamienia. Jak ma się torbiel.to się okresu nie ma. Wiem bo miałam trzy razy w życiu. Nie obwiniajmy ani Sandry ani lekarzy ani J. Bo przy torbielach w ciążę również się nie zajdzie. Wcześniej może nie trafili w dzień a później właśnie torbiel. I gotowe negatywy. Po co się nakręcac bez potrzeby na bezpłodność czy kiepskich lekarzy. Ola21 pewności co do Wrocławia nikt nie ma i co do kompetencji młodych lekarzy również. Czasem starszy lekarz wie więcej niż młody. Nie mowie ze zawsze ale jednak . Wiec nie oceniamy ludzi po tym ile ma lat.

Czarnuszko spokojnie kochana. Poczekaj do 24, idź do lekarza. Nie denerwuj się . 8 miesięcy to nie jest długi czas według mnie. Są różne rzeczy które wpływają na płodność.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

E to ja nie az tak ale tez raz odstawiłam tabletki az kapalo ze mnie taka owu byla i nie zaszlam za 1 razem psychika robi swoje nie myśl o bzykaniu jak o obowiązku tylko kochaj się i nie patrzeć na dni plodne

Nie No nie mowie przecież ze katastrofa, tylko ze cos nie tak , mowie o 50% kobiet które zawsze odkąd miały regularne cykle zero problemu itd zero jakis hormonów tabletek anty i facet zdrowy to do 2 miesięcy zachodzisz w ciaze .

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
gann9n73gdjf9e3t.png

Kulka mzoe masz rację z tym torbielem ale nie można tak obsesyjnie myśleć o ciąży
U mnie samo się zrobiło wtedy kiedy nie myslalam dlatego tak wtedy nic na usg nie było widać bo ciąża byla mlodsza bo owu nie w terminie byla
Czarnuszla test owu sobie kup może jak okres wroci

Ola no nie przesadzaj jiz ze do dwóch miesięcy ja zaszłam w 4 cyklu i jesteśmy zdrowi to ze nie bzykalam się codziennie
A lekarz mówil ze zdrowa para do roku czasu może sie starać zależy od organizmu od wszystkiego

U Sandry jest inna sytuacja. Uważam , że mimo iż jest pod opieką lekarzy to po tak dużej utracie wagi organizm ma prawo nie funkcjonować jak do tej pory. Nie mowie , ze coś z Tobą jest nie tak kochana :* wydaje mi się jednak , że organizm musi dojść do siebie , przecież stracił ponad 50 kg w rok! To ogromne osiągnięcie i wysiłek wiec teraz musi się zregenerować.

Sluz tez Olu nienma tu nic do rzeczy bo ja nie miałam żadnego a zaszłam.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry