reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
Matko czemu trzymali Cie 3 godziny na partych bez rozwarcia?! To chore! Powinni od razu jak zaczely sie partr bez rozwarcia zawiezc Cie na cesarke. Co oni mysleli, ze magicznie nagle zrobi Ci sie 10 cm rozwarcia?!
Bardzo bardzo wspolczuje takich przezyc i nie dziwie Ci sie, ze masz po tym traume i chcesz cesarke.

9ewnvfxmgto5niho.png
Ty się mnie nie pytaj ha ha ja wiedziałam że nie mogę przeć i juz... chociaż i tak mała miała krwiaka na głowie przez to bo ona już była w kanale rodnym. ..
Biedna moja malutka a teraz taka niegrzeczna[emoji14]

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Anna bo jak perfumy Ci śmierdzą. .. ;p

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

to znaczy, ze kolezanka ma zly gust [emoji14] [emoji2] [emoji6]
Mamakulka to jest nic, wczoraj zrobilam sobie owsianke i cala wyladowala w koszu, bo po pierwszej lyzce mialam odruch cofajacy [emoji14] ale ja miewam takie akcje, wiec to raczej nic nie znaczy
Dziewczyny, cesarka czy nie, grunt zeby dzieciatka szybko i zdrowo przyszly na swiat, potem sie wszystko zapomina [emoji6]

===Dwóch chłopców mamy, o trzeci Skarb się staramy :-D ===

W moim szpitalu są dostępne. Powedz mi coś więcej jeśli wiesz o tej metodzie proszę :)

Kulcia nie mialam do czynienia osobiscie z ta metoda. Wiem tyle co wujek google :p nic wiecej odkrywczego Ci nie napisze. Predzej by cos Ci powiedziala polozna z oddzialu gdzie stosuja to metode.
Wpisz sobie na yt "tens porod" i tam masz mase filmiko na ten temat, jak dziala, jak wyglada, wypowiedzi dziewczyn ktore to stosowaly.
Polecam Ci jeszcze na fb stronke "Centrum Dom Narodzin" swietna stronka prowadzona przez moja znajoma polozna. Mozesz do niej napisac i powiedziec, ze jestes ode mnie i odpowie Ci na pytania. W Domu Narodzin pracuje kilkanascie poloznych i maja najrozniejsze metody lagodzenia bolu i informacje masz z pierwszej reki :)

9ewnvfxmgto5niho.png

MałaMi jeszcze raz gratuluję :*
Kurde, ja o porodzie jeszcze nie myślę. Jakoś nie dociera to do mnie :)
A ja mysle od wielu lat. [emoji23] mnie na zywca przeraza od dawna i dlatego zawsze interesowalam sie tym tematem :) wczesniej chcialam tylko i wylacznie cesarke ale odkad jest zzo to chce zzo :)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

to znaczy, ze kolezanka ma zly gust [emoji14] [emoji2] [emoji6]
Mamakulka to jest nic, wczoraj zrobilam sobie owsianke i cala wyladowala w koszu, bo po pierwszej lyzce mialam odruch cofajacy [emoji14] ale ja miewam takie akcje, wiec to raczej nic nie znaczy
Dziewczyny, cesarka czy nie, grunt zeby dzieciatka szybko i zdrowo przyszly na swiat, potem sie wszystko zapomina [emoji6]

===Dwóch chłopców mamy, o trzeci Skarb się staramy :-D ===

No nie wiem czy sie tak zapomina. Moja znajoma nie chce 2 dziecka wlasnie przez to jak wyglada porod. Mowi, ze noe zapomniala i na sama mysl ma ciarki.
Ja sobie traumy nie chce fundowac zwlaszcza, ze mam straaaaaasznie niski prog bolu :/ dlatego ZZO moim wybawieniem [emoji16]

9ewnvfxmgto5niho.png

Ja bólu się nie boję[emoji14]wiem dziwna jestem... może dlatego Lubie tatuaże i kolczyki w różnych miejscach ;)

Mamakulka https://m.facebook.com/doulalodz/ może tutaj więcej info uzyskasz... ja jak czytam niektóre historie z domowych porodów to rycze. .. hehe to musi być niesamowite doznanie....

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Nie chciałabym w domu rodzic ze strachu ze coś by się mogło wydarzyć. Jestem dupa :)

Ja chyba tez się bólu nie boje. Przynajmniej na razie. Jak widać na fotkach tez Lubie tatuaże i kolczyki wiec to się samo przez się rozumie :)

Ja mimo zzo mam traume po porodzie. Ale musze jakos urodzic drugie. Staram sie.nie myslec o tym. Ale przez ponad rok nie chcialam nawet myslec o tym, zeby kiedys jeszcze raz rodzic. Ja ten bol nadal pamietam, to.bujda, ze sie zapomina. Jesli ktos zapomina tzn ze nie cierpial az tak bardzo :p. Tak to wyglada z mojego punktu widzenia

oar8gox1q9487g3m.png

reklama
W dawnych czasach to sie zgodzę ! Ja jak rodziłam 13lat temu to masakra na żywca , ale juz synka 8 lat temu pestka z tym znieczuleniem wewnątrz oponowe do krzyży to radość rodzic mogę rodzic codziennie :-)

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
w4sq9jcgl8bvvbsq.png

Do góry