reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Hahaha to sie tylko tak wydaje ale to nie ta Samą drogą parcie nic sie nie upuszcza na sole porodowym mnie sie nie zdarzyło 2 razy a lewatywy nie miałam ... No nie obrzezać sie tylko te ostatnie 2 tygodnie [emoji14][emoji13][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1]... A ja teraz do końca ciazy witaminy plus osobno to żelazo a żelazo jak wiadomo ma sie po nim zatwardzenia , jak nie urok to sraczka No cóż [emoji15][emoji379][emoji13][emoji13]

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
w4sq9jcgl8bvvbsq.png

reklama
Kulcia stoicki spokój ;-) i bardzo dobrze.

India współczuję Ci naprawdę. Nie miałaś rozwarcia czy coś innego?

Życiowa ja ze strachu codziennie chyba będę robić :-D

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom
Skurcze, ktore bolaly mialam od 20tej, parte byly dopiero po 8 i ja juz nie mialam sily przec, bylam wycienczona. Radek mial reke przy glowce co nie pomagalo. Polozna mi na brzuch naciskala, a ja nawet nie wiedzialam, ze to barbarzynstwo. Miedzy skurczami zasypialam normlanie. Ja skutcze to.chyba krzyzowe mialam, nigdy sie tak nie darlam z bolu[emoji14]
Ale przezylam, wiec sie nie nakrecajcie moim porodem, kazda ma inny prog bol.

oar8gox1q9487g3m.png

Dokladnie, przy partych czesto sie zdarza. Niektore nawet nie wiedza, bo pklozne szybko zmieniaja podklad[emoji14]

oar8gox1q9487g3m.png

Bóle krzyżowe są najlepsze hahaha ja je miałam. .. zresztą przy każdym okresie ich doswiadczalam. ..

India co ile miałaś skurcze?
Bo ja nie miałam pomiędzy nic... na ktg wyszło ze przerwa między u mnie wynosiła około 6-7 sekund...
A anestozjolog robiąc blokadę kazał mi pomiędzy skurczami właśnie robić "koci grzbiet" hahaha myślałam że go opluje na sali operacyjnej jak to usłyszałam ;)

Sent from my SM-G355HN using Forum BabyBoom mobile app

Ej a jak czuć te krzyżowe podczas miesiączki?

No ja wiele razy słyszałam o tym ze przy parciu się kobieta wypróżnia i nawet tego nie wie. Położna szybki zmienia podkład i tyle. Nic nie mówi bo przywykla . Nie zależy to.od tego czy jesz kapuche czy sucharki. Kupę robisz i po tym i po tym w domu prawda? :)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Ból krzyżowy jak sama nazwa wskazuje boli dolna część kręgosłupa. Ja miałam poród z bólem krzyżowym, nie polecam ;p A co do wypróżnień to tak prawda. Jak przemy to niestety wychodzi nie tylko to co byśmy, żeby chciało wyjść czyli tylko maluszek ;p

reklama
Zyciowa, nie wiem. Ok 4 rano mialam co 20 sek, pozniej nikt mi nie mowil i sami tez nie sprawdzalismy

oar8gox1q9487g3m.png

Do góry