reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

OlaMagda popatrz podobne cykle miałyśmy a ja w 5-6 tyg miałam pęcherzyk bez struktur żadnych. dopiero dwa dni później był zarodek 2mm.

nie ma co porównywać i szukać wspólnych mianownikow.

Każda z nas jest po prostu inna i juz.

reklama
cz
KasiaMarysia - staram się jak mogę ale po prostu już nie potrafię... Przelewa mi się.
Wiem że zaraz zostanę potraktowana jako siejąca ferment bo jako jedyna się negatywnie wypowiadam o dziewczynach. Ale kurde Aga tyle razy Ci pisałam żebyś przystopowała, nie wkręcała sobie ciąży! To że spytasz sie po raz setny czy to ciąża i polecisz po test a ktoś Ci przyklaszcze, sprawi ze będziesz szczęśliwa? Przy każdym mini objawie wszyscy mamy Ci wkręcać ciąże? Widzisz jak się teraz czujesz... A sama sobie na to zapracowałaś. Bo mnie nic nie kosztuje post typu - "Aga na 100 % jesteś w ciąży!".... mogę Ci to pisać co tydzień.
Tylko uwierz mi... po takich tekstach @ czy negatywny test będą bolały o wiele bardziej.
Olu.... ja nie znam Ciebie jako osoby, ale po tym co teraz piszesz... Ehhh... dużo pracy przed Tobą.
Powołałaś nowe życie na świat, teraz musisz dorosnąć i masz na to niestety tylko 9 miesięcy.

Madzia ja Cię podziwiam, po prostu nie mam aż tyle odwagi napisać wprost jak Ty. I popieram Cię w 100%.

Ola Ty odebrałaś wynik bety spoko wskazuje Ci tam 4 tydz i nie widać pęcherzyka i wielka afera. Przykład bierz z Violi. Poszła wcześniej, kazał jej przyjśc za tydzień czy dwa i dziewczyna dała spokój. Poszła na wizytę i wszystko pięknie. Powinnaś poczytać jak to się wszystko dzieje, gdy zachodzi do zapłodnienia, jak dziecko rośnie tydz po tygodniu.
Założę się że znowu będzie schiza kiedy bije serce u dziecka. U jednej w 6 tyg u innej w 8. Wszystko zależy od owu, od sprzętu.
Ja też się porównywałam do OliMagdy ale to bez sensu każda ma inny organizm. I nie rozumiem jednej rzeczy , zaczęłaś starania a nie czytałaś chyba nic o tym. Mnie już w lo uczyli, że kwas się bierze zanim zajdzie się w ciąże. I tak jak Madzia mówi, duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo pracy przed sobą. Stresujesz siebie , że stres źle wpływa na organizm chyba wiesz czy to też Ci trzeba napisać ?

OlaMagda super ;) a jak tam z opieką? Obywatelstwo masz?

Marysiu bralam wczesniej kwas ale potem przestalam
Lekarz nic nie mowil ze zle zrobilam ze przed nie bralam tylko ze juz moge brac polowke
I z tego co widze wszyscy ktorych znam dookola kwas zaczely brac dopiero jak zaszly w ciaze.
Ale masz racje przed planowana tez sie bierze.
Ja taralam sie tez jesc rzeczy wczesniej ktore zwieraja kwas.

Marysiu bralam wczesniej kwas ale potem przestalam
Lekarz nic nie mowil ze zle zrobilam ze przed nie bralam tylko ze juz moge brac polowke
I z tego co widze wszyscy ktorych znam dookola kwas zaczely brac dopiero jak zaszly w ciaze.
Ale masz racje przed planowana tez sie bierze.
Ja taralam sie tez jesc rzeczy wczesniej ktore zwieraja kwas.

Jak to polowke???

Też próbuję zachować zimną krew, bo nie chcę nikogo obrażać. I nie obrażę, powiem prawde - Olka, przesadzasz. Czego Ty się dziewczyno spodziewasz? Masz jak byk napisane na bHcg że ciąża. Testów narobiłaś tylee, że już nawet nie mówię. Jest to WCZESNA ciąża. Zmy tu achowujesz się bardzo niedojrzale w tym momencie, a tak jak pisały dziewczyny masz 9 miesięcy, żeby opanować panikę i trochę dojrzeć.
Taaaak, "po to jest forum żeby się wygadać", owszem, ale już mówiłysmy, że masz wyluzować, że na początku róznie sie dzieje, że trzeba być cierpliwym. Ale nie znaczy to, że jak jeszcze nie widać, to że coś jest nie tak. Wyluzuj, naprawde. Wkrecasz sobie albo choroby, albo że ciąży nie ma, albo że teraz nieprawidłowa. Zobaczysz, że przejdziesz ją wzorowo...
A naprawde są osoby, które chciałyby być w tym momencie na Twoim miejscu i dziekować niebiosom po x czasu, że udało się zajśc, że beta taka wysoka, i że oczekuje się na pierwsza wizyte po jakims czasie od pozytywnego testu.
Zwolnienie mozesz wziac poki co jakiekolwiek zdrowotne. Lekarz za jakis tydzien czy dwa powie Ci o ciazy oficjalnie, i wezmiesz zwolnienie na ciąże. Zaden problem. Wyluzuj.
I nie obrażaj się, bo my tu dla dobra Twojego dziecka to mowimy.

reklama
Do góry