reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześnióweczki

Witajcie w ten piękny w końcu słoneczny dzień, ja już jedną pralkę prania wywiesiłam na dwór, zaraz skończy się prać druga tura :) mam nadzieje ze wszystko ładnie poschnie. Też mam swój ogród ale niestety z braku czasu przez ostatnie lata trochę zaniedbany, ale w tym roku o niego zadbam.

Super ze z dzieciaczkiem wszystko ok ;) MAterialy budowalne polecam jednak w składach budowlanych a nie w marketach. Jak umowicie sie ze bedziecie wszystko brac w jednym to dostaniecie od reki rabat spory., Tylko kazdy kolejny produkt porownujcie z konkurencja i negocjujcie cene. My w ten sposob wiele zaoszczedzilismy.

Tak masz rację można niezłe ceny wynegocjować jesteśmy na etapie wyboru drzwi i rozglądamy się już za płytkami np. u mnie w mieście takie zwykłe płytki gresowe kosztują od 50zł/m2 a wczoraj w jednym z marketów były w promocji za 19zł/m2, tak samo drzwi szukamy w promocji albo w przecenie. dom mam na etapie układania dachówki, zaraz będa wprawiane okna i zaczniemy robić środki. Najgorsze jest to że nie wiem co mi się podoba i boję się ze to co wybiorę teraz znudzi mi się za poł roku.

reklama
Dziewczyny czy odstawilyscie juz dodatkowy kwas foliowy ?bo ja oprocz witamin dla kobiet w ciazy bralam dodatkowo sam kwas foliowy i konczy mi sie. Chyba juz nie ma sensu kupowac nowego ?

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

HappyMum nie musisz juz brac dodatkowo kwasu foliowego bo jest juz w witaminach. ja do 12tc brałam tylko kwas foliowy bez witamin a teraz tylko witaminy, w których i tak jest kwas.

Kornela, ja na 7:30/8:00 zaworze dziewczynki do przedszkola :)

Annam, ja biorę witaminy Mama dha i nie mam problemu co Ty, bo połykam tabletkę jedząc posiłek.

Happy, kwas foliowy do 12tc się bierze, a później witaminy do porodu i dopóki będziesz karmić maluszka.

Jednak zdecydowaliśmy się na działkę. Dzisiaj przeleje pieniądze za kupno i można zacząć coś na niej robić.

Za dwa dni do lekarza, a boje się i to bardzo. Dzisiaj siostra do mnie dzwoniła i pytała co u mnie. Powiedziałam, że wczoraj wieczorem jak schodziłam po schodach, aby zrobić kolację to złapał mnie taki skurcz, że myślałam, że polecę ze schodów w dół. A siostra mnie nastraszyła, że do szpitala mogą mnie wziąć :/ Byle do 36/38tc wytrzymać.

Pozdrawiam.

Dziewczyny czy odstawilyscie juz dodatkowy kwas foliowy ?bo ja oprocz witamin dla kobiet w ciazy bralam dodatkowo sam kwas foliowy i konczy mi sie. Chyba juz nie ma sensu kupowac nowego ?

Tak, ja już odstawiłam brałam kwas foliowy i femibion 1, muszę zakupić teraz witaminy na 2 trymestr, teraz już od kilku dni nic nie biorę i czuję się znacznie lepiej. Moja gin poleca mi "omega med dha' mówi ze jako jedyne zawierają odpowiednią ilość witamin, ale wydaje mi się, że je promuje bo miała cały bloczek z karteczkami reklamującymi ten suplement, inny gin polecił mi "mama dha" muszę poczytać i wybrać coś.

Malusiolka ja w poprzedniej ciąży tak miałam w 15 tyg. Takie skurcze to stawianie sie macicy. Wyciszali mi to no-spa ,luteina,duzo leżenia i dwa razy dziennie jakas mieszanka uspokajajaca,wyciszająca. W razie silnych boli brałam tez czopki scopolan i one szybko dzialaly.

Na razie biorę Fembilion 2 - zobaczę jak wyglądają moje wyniki krwi i może zmienię ale po nich dobrze się czuję a że mam anemię to muszę brać witaminy

reklama
Czechow, nie powinnam się denerwować wiem, ale nie da się. Samo wstanie z łóżka i pójście do łazienki potrafi sprawić mi trudność.

Rozumiem i zdaję sobie sprawę że moje słowa mogą brzmieć trochę głupio i infantylnie - niestety tylko tak mogę Ci pomóc

Szczerze jednak wierzę że wszystko jest w porządku

Do góry