reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Witajcie w ten piękny w końcu słoneczny dzień, ja już jedną pralkę prania wywiesiłam na dwór, zaraz skończy się prać druga tura :) mam nadzieje ze wszystko ładnie poschnie. Też mam swój ogród ale niestety z braku czasu przez ostatnie lata trochę zaniedbany, ale w tym roku o niego zadbam.

Super ze z dzieciaczkiem wszystko ok ;) MAterialy budowalne polecam jednak w składach budowlanych a nie w marketach. Jak umowicie sie ze bedziecie wszystko brac w jednym to dostaniecie od reki rabat spory., Tylko kazdy kolejny produkt porownujcie z konkurencja i negocjujcie cene. My w ten sposob wiele zaoszczedzilismy.

Tak masz rację można niezłe ceny wynegocjować jesteśmy na etapie wyboru drzwi i rozglądamy się już za płytkami np. u mnie w mieście takie zwykłe płytki gresowe kosztują od 50zł/m2 a wczoraj w jednym z marketów były w promocji za 19zł/m2, tak samo drzwi szukamy w promocji albo w przecenie. dom mam na etapie układania dachówki, zaraz będa wprawiane okna i zaczniemy robić środki. Najgorsze jest to że nie wiem co mi się podoba i boję się ze to co wybiorę teraz znudzi mi się za poł roku.

reklama
Dziewczyny czy odstawilyscie juz dodatkowy kwas foliowy ?bo ja oprocz witamin dla kobiet w ciazy bralam dodatkowo sam kwas foliowy i konczy mi sie. Chyba juz nie ma sensu kupowac nowego ?

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

HappyMum nie musisz juz brac dodatkowo kwasu foliowego bo jest juz w witaminach. ja do 12tc brałam tylko kwas foliowy bez witamin a teraz tylko witaminy, w których i tak jest kwas.

Kornela, ja na 7:30/8:00 zaworze dziewczynki do przedszkola :)

Annam, ja biorę witaminy Mama dha i nie mam problemu co Ty, bo połykam tabletkę jedząc posiłek.

Happy, kwas foliowy do 12tc się bierze, a później witaminy do porodu i dopóki będziesz karmić maluszka.

Jednak zdecydowaliśmy się na działkę. Dzisiaj przeleje pieniądze za kupno i można zacząć coś na niej robić.

Za dwa dni do lekarza, a boje się i to bardzo. Dzisiaj siostra do mnie dzwoniła i pytała co u mnie. Powiedziałam, że wczoraj wieczorem jak schodziłam po schodach, aby zrobić kolację to złapał mnie taki skurcz, że myślałam, że polecę ze schodów w dół. A siostra mnie nastraszyła, że do szpitala mogą mnie wziąć :/ Byle do 36/38tc wytrzymać.

Pozdrawiam.

Dziewczyny czy odstawilyscie juz dodatkowy kwas foliowy ?bo ja oprocz witamin dla kobiet w ciazy bralam dodatkowo sam kwas foliowy i konczy mi sie. Chyba juz nie ma sensu kupowac nowego ?

Tak, ja już odstawiłam brałam kwas foliowy i femibion 1, muszę zakupić teraz witaminy na 2 trymestr, teraz już od kilku dni nic nie biorę i czuję się znacznie lepiej. Moja gin poleca mi "omega med dha' mówi ze jako jedyne zawierają odpowiednią ilość witamin, ale wydaje mi się, że je promuje bo miała cały bloczek z karteczkami reklamującymi ten suplement, inny gin polecił mi "mama dha" muszę poczytać i wybrać coś.

Malusiolka ja w poprzedniej ciąży tak miałam w 15 tyg. Takie skurcze to stawianie sie macicy. Wyciszali mi to no-spa ,luteina,duzo leżenia i dwa razy dziennie jakas mieszanka uspokajajaca,wyciszająca. W razie silnych boli brałam tez czopki scopolan i one szybko dzialaly.

Na razie biorę Fembilion 2 - zobaczę jak wyglądają moje wyniki krwi i może zmienię ale po nich dobrze się czuję a że mam anemię to muszę brać witaminy

reklama
Czechow, nie powinnam się denerwować wiem, ale nie da się. Samo wstanie z łóżka i pójście do łazienki potrafi sprawić mi trudność.

Rozumiem i zdaję sobie sprawę że moje słowa mogą brzmieć trochę głupio i infantylnie - niestety tylko tak mogę Ci pomóc

Szczerze jednak wierzę że wszystko jest w porządku

Do góry