reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześnióweczki

reklama
Witam dziewczyny. Widzę że o owocach rozmawiać ja to jem melona teraz uwielbiam go. A w wakacje pojadę do dziadków to arenie może od sąsiadów dostanę. Jutro usg. A dziś idę do fryzjera. Liczę że zrobi mi ta fryzurę co chce.
A miałam was zapytać czy któraś z was bierze kapsułki z DHA? Strasznie mi się odbija ryba po nich nie wiem jak to zniwelować bleee

Moja mama też ma swój ogródek i tak jak mówisz różnica jest. Teraz nawet w sezonie jest ciężko kupić pomidory które nie smakują jak woda. One nawet nie pachną pomidorem. Przeraża mnie to czym teraz jesteśmy karmieni.

Te sklepowe jak dla mnie smakują jak pomalowane kartofle, ani zapachu, ani smaku. Fuj

Ja nie mogę pomidorów w ciąży jesc, nie smakują mi. Latem jem od mojej babci i mamy ;-) nawóz robią z kurzych odchodów albo od krów, nawet od koni ale przynajmniej czuć pomidora, bo teraz to biorą dość ze twarde to wodniste bleh.

Ja uwielbiam pomidory ale ostatnio nawet te od teściowej mi nie smakują, mam jakąś awersję. Mam nadzieję, że mi przejdzie.

Tez czekam na swoje warzywa:) co do owoców to mamy w ogrodzie za domem-jabłka,gruszki,śliwki,czereśnie,winogrona i agrest:) mniam,mniam. Tata uprawia tez sezonowe owocki-truskawki,maliny,porzeczki i aronie:) nic nam z synkiem ze smakolykow nie brakuje. Pomidorki tez rosną w ogrodzie.

Czemu tak rano wstajecie dziewczyny? Pytam tych,które nie pracują. No ja dopiero obudziłam sie,ale jeszcze bym spala.

Ja wstaję rano bo raz cierpię na bezsenność (jak w każdej ciąży) i muszę swoje towarzystwo wyprawić do szkoły / przedszkola i pracy.

Fajnie że tak dużo osób ma własne ogródki / sady - idealna sprawa

Takie swoje przetwory bez chemii są pyszne. Ja na pewno w tym roku zrobię znów dużo soku malinowego i syropu z mniszka lekarskiego. Na jesień i zimę super.

Ja się zaopatruje u rodzinki - zawsze mam mnóstwo soków, ogórków, papryki i takich tam. SUper sprawa

Witam dziewczyny. Widzę że o owocach rozmawiać ja to jem melona teraz uwielbiam go. A w wakacje pojadę do dziadków to arenie może od sąsiadów dostanę. Jutro usg. A dziś idę do fryzjera. Liczę że zrobi mi ta fryzurę co chce.
A miałam was zapytać czy któraś z was bierze kapsułki z DHA? Strasznie mi się odbija ryba po nich nie wiem jak to zniwelować bleee

Ja wczoraj wciągnęłam całego melona a teraz zerkam na pomelo

W ostatniej ciązy odżywiałam się winogronami i widzę że i teraz mam podobną fazę :)

Kasiu ja niestety Ci nie pomogę, bo nie biorę antybiotyków , a jak brałam to mama mi dawała osłonowo takie podłużne niedrogie.

Annam ja biorę doppel herz i mam ten problem co Ty, polecam pierw zjeść obfity posiłek i wziąć zaraz po jedzeniu.

Dziewczyny czy odstawilyscie juz dodatkowy kwas foliowy ?bo ja oprocz witamin dla kobiet w ciazy bralam dodatkowo sam kwas foliowy i konczy mi sie. Chyba juz nie ma sensu kupowac nowego ?

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

Dziewczyny czy odstawilyscie juz dodatkowy kwas foliowy ?bo ja oprocz witamin dla kobiet w ciazy bralam dodatkowo sam kwas foliowy i konczy mi sie. Chyba juz nie ma sensu kupowac nowego ?

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

Nie wiem jakie witaminy bierzesz ale spójrz czy nie ma tak kwasu. O ile dobrze pamiętam kwas powinno się brać tak do 12 t.c

Nie wstawię bo wyrzuciłam...

W tych co ja biorę jest 60 kapsułek na 30 dni. Bierze się dwie dziennie brązową i żółtą.

Opis

Suplement diety polecany dla kobiet w ciąży oraz planujących ciążę.

Składniki

kapsułka brązowa: olej rybi (46% DHA + 10% EPA), żelatyna, olej sojowy rafinowany, fumaran żelaza (II), subst. utrzymująca wilgoć: glicerol, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, subst. utrzymująca wilgoć: sorbitol, emulgator: lecytyna sojowa, barwniki: tlenki i wodorotlenki żelaza, chlorowodorek pirydoksyny (wit. B6), kwas foliowy (wit.B9), jodek potasu (I), cholekalcyferol (wit. D3), cyjanokobalamina (wit. B12).

kapsułka żółta: olej rybi (46% DHA + 10% EPA), żelatyna, tlenek magnezu (Mg), subst. utrzymująca wilgoć: glicerol, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych oraz lecytyna sojowa, subst. utrzymująca wilgoć: sorbitol, barwniki: ryboflawina i dwutlenek tytanu, cholekalcyferol (wit. D3).

Czyli :

Kwasy tłuszczowe omega-3

o zawartości co najmniej:

- DHA

- EPA

Magnez

Żelazo

Jod

Witamina D3

Witamina B6

Kwas foliowy

Witamina B12

reklama
Witajcie.ja dopiero po śniadaniu.byłam z synem na badaniach bo miał ponad 39 stopni i lekarz zalecila badania,mocz ,mirfologie z kazdym wymazem,jakieś badanie z krwi na pasożyty i czy nie ma wewnątrz organizmu zapalenia.mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.i 16 mam jechać po wyniki
Ja reż sama robię przetwory,kompoty z truskawek,z czerwonej łóżeczko soki i z czarnej porzeczki.kompoty z śliwek,dżemy różne.różne sałatki z ogórków,z carry bardzo dobra.no różne robię,ogórki kiszobe

Do góry