reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

Ja swoich nie układam wcale jedyne to grzywke wykrece w jedną bądź w drugą stronę, od ok 8 lat chodzę w krótkich teraz będę mieć tą długa grzywke. Mój nie lubi mnie w długich włosach bo wyglądam jak Szczurek a tak mam pełniejsze fryzurę. Co chce zapłacić włosy to sobie mówię że będę się cześć robić fryzury. Raz zrobiłam koka na długich i poszłam ściąć, mój kręgosłup nie wytrzymuje trzymania rąk długo powyżej głowy. :(

Za to ja w krótkich wyglądała bym jak księżyc w pełni :D Mam długie za łopatki i marzę o jeszcze dłuższych

reklama
Ja siebie lubilam w krotkich wlosach, ale wole dlugie;)) tez mam za lopatki i ciagle zapuszczam.

A propos budowlanki, to zaraz ide do sklepu kupic silikon do uszczelnienia umywalki i jakies sruby...

ckai3e3knlg02eze.png

Miałam na mysli ze dziecku leje sie z nosa albo kaszle non stop.

no to zgadzam się :tak:

Dziewczyny czy odstawilyscie juz dodatkowy kwas foliowy ?bo ja oprocz witamin dla kobiet w ciazy bralam dodatkowo sam kwas foliowy i konczy mi sie. Chyba juz nie ma sensu kupowac nowego ?

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka
ja biorę tylko kwas ale myślę, że niedługo odstawię...żadnych innych witamin nie biorę, wyniki mam ok, jak będe mieć gorsze to się zobaczy.

Witajcie w ten piękny w końcu słoneczny dzień, ja już jedną pralkę prania wywiesiłam na dwór, zaraz skończy się prać druga tura :) mam nadzieje ze wszystko ładnie poschnie. Też mam swój ogród ale niestety z braku czasu przez ostatnie lata trochę zaniedbany, ale w tym roku o niego zadbam.

Tak masz rację można niezłe ceny wynegocjować jesteśmy na etapie wyboru drzwi i rozglądamy się już za płytkami np. u mnie w mieście takie zwykłe płytki gresowe kosztują od 50zł/m2 a wczoraj w jednym z marketów były w promocji za 19zł/m2, tak samo drzwi szukamy w promocji albo w przecenie. dom mam na etapie układania dachówki, zaraz będa wprawiane okna i zaczniemy robić środki. Najgorsze jest to że nie wiem co mi się podoba i boję się ze to co wybiorę teraz znudzi mi się za poł roku.

haha odwieczny problem urządzających :-D na pewno coś ci się odmieni ale na to nie ma sposobu.

Kornela, ja na 7:30/8:00 zaworze dziewczynki do przedszkola :)

Annam, ja biorę witaminy Mama dha i nie mam problemu co Ty, bo połykam tabletkę jedząc posiłek.

Happy, kwas foliowy do 12tc się bierze, a później witaminy do porodu i dopóki będziesz karmić maluszka.

Jednak zdecydowaliśmy się na działkę. Dzisiaj przeleje pieniądze za kupno i można zacząć coś na niej robić.

Za dwa dni do lekarza, a boje się i to bardzo. Dzisiaj siostra do mnie dzwoniła i pytała co u mnie. Powiedziałam, że wczoraj wieczorem jak schodziłam po schodach, aby zrobić kolację to złapał mnie taki skurcz, że myślałam, że polecę ze schodów w dół. A siostra mnie nastraszyła, że do szpitala mogą mnie wziąć :/ Byle do 36/38tc wytrzymać.

Pozdrawiam.

musisz pozytywnie myśleć..nic innego nie pozostaje. Fajnie z tą działką. Rozumiem że to taka rekreacyjna czy pod budowę?

Mi lekarz nie kazał brać żadnych witamin. Pewnie dlatego, że wyniki mam dobre.

mój to samo, mam się zdrowo odżywiać..w sumie jest nieźle tylko mięso mi nie wchodzi :sorry2:

Ja wyniki zawsze miałam lepsze od każdego faceta w rodzinie i wszystkich to dziwiła. Ale że wazezdecydowanie za mało to może dlatego dostałam. Albo lekarz woli dawać witaminy bo nie wsxystko się je.
Co do pomidorów kupuje teraz koktajlowe i the na paseczki albo suszone.
A takie włosy chce ciekawe co z tego wyjdzie.

fajna fryzurka, ja mam długie i na razie nie chcę obcinać, lubię swoje włosy

Mi tez sie podoba:) swego czasu nosilam takie krotkie wlosy, ale teraz mam dlugie. Mimo wszystko jest mi z takimi latwiej, bo nie musze ich ukladac etc

miałam już pytać nie raz...czy to Ty w avatarku??

Za to ja w krótkich wyglądała bym jak księżyc w pełni :D Mam długie za łopatki i marzę o jeszcze dłuższych

ja też zapuszczam non stop...po czym raz na jakiś czas mnie nachodzi i obcinam ok 10-15 cm i zaczynam zapuszczać od nowa :laugh2: choć krótszych niż do łopatek to nie miałam już chyba z 10 lat.
Jak kiedyś się zdecyduje na obcięcie to oddam włosy na perukę.

Idę coś zjeść ...a co :-D:rofl2:

Dziękuję dziewczyny, jesteście kochane :*

annam, mój za to woli jak mam upięte włosy :) Ja sama też wolę kucyk, bo wtedy włosy nie przeszkadzają.

Kupiłam farbę i miałam farbować włosy sama, albo iść do fryzjera. Ale na razie odpuszczam sobie i może do porodu odpuszczę. Upnę włosy i odrostów tak nie widać.

Jane, rekreacyjna działeczka :)

Młoda żona ty pisałaś o jakiejś płukance z kawy? Ja mam naturalny kolor prawie czarny a terax mam na grzywke rude i chce to przykryć. A może szamponem?

Ja bede brac witaminy z tego wzgledu ze moja dieta jest malo urozmaicona, np nie przepadam za owocami. Ja tez mam wyniki dobre ale dobra morfologia nie wykaze czy ma sie np wystarczajaca ilosc witaminy b, d itd. Koncze teraz prenatal uno i kupie prenatal duo

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

Witajcie dziewczyny,

Nie piszcie tak dużo, bo nie zdążam nawet przeczytać dokładnie wszystkiego :p

annam - bardzo ładna fryzura.

Co do warzyw zimą... - oczywiście najlepsze są te domowe, nie pryskane, albo od teściowej ;) ale zima takich niet.
w zimie niestety najlepiej mi smakuje......ogórek kiszony i cebula ;) pomidory to drewno, koktajlowe gniją po 1 dniu w domu itp...

Witaminy biorę Femibion 2 plus i czasem Magne B6.

Coś na obiad trzeba wymyślić znów...
potem coś upiekę - jeszcze nie wiem co.... ;)

Witajcie dziewczyny,

Nie piszcie tak dużo, bo nie zdążam nawet przeczytać dokładnie wszystkiego :p

annam - bardzo ładna fryzura.

Co do warzyw zimą... - oczywiście najlepsze są te domowe, nie pryskane, albo od teściowej ;) ale zima takich niet.
w zimie niestety najlepiej mi smakuje......ogórek kiszony i cebula ;) pomidory to drewno, koktajlowe gniją po 1 dniu w domu itp...

Witaminy biorę Femibion 2 plus i czasem Magne B6.

Coś na obiad trzeba wymyślić znów...
potem coś upiekę - jeszcze nie wiem co.... ;)
Dużo płacisz za femibion, bo u mnie są różne ceny nawet 75 ale kupiłam teraz na internetowej aptece za 34

reklama
Hej, ogólnie nie stresuje sie wizytami usg, tylko ciesze na nie, że zobacze maluszka, ale jak dostalam przed chwila list ze szpitala to myślałam, że na zawał padne, a tu kolejny termin na usg, o 2 tg wczesniej niz sie spodziewałam, kurcze ale mi stracha narobili, a miałam sie kimnąć to teraz z wrażenia nie zasne :p
Ja witaminy biore od mniej niż roku i będe brać je jeszcze długo, dodatkowo tran z dha i obowiazkowo szklanka mleka dziennie. Niestety nie wierze w witaminy w tutejszych owocach i warzywach, dużo też czytalam na temat brania witamin w ciazy i nigdzie nie stwierdzono negatywnego wpływu, wiec wole brać, zreszta mam tu fajny sklep gdzie nie dodaja do suplementów tego czego nie powinny zawierac, a w innych produktach jest to powszechne, także wole dmuchać na zimne

Do góry