reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześnióweczki

młoda żona dlaczego uznałaś moje pytanie za niezbyt mądre? :)
Molly_88 i KasiaMarysia teraz sprawdziłam i faktycznie nacisnelam ten znaczek ale niechcący mam pisze przez tel i chyba jak przesuwalam w dół wasze wypowiedzi niechcący nacisnelam więc jakbym znowu komuś tak oceniła to tylko przez pomyłkę z góry przepraszam i was dziewczyny też :-*

reklama
Dziewczyny wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta @):-
Ja miałam dziś straszna noc mała obudzila się chwile po północy z płaczem że ją pipka boli wieczorem mylam jej jak zawsze kremem posmarowalam i nie było czerwonego ani nic.. Wyla jakby ja ktoś mordowal..więc przemywalam krem jeden drugi i na chwilę przestawalo i zaraz znowu.. Przyglądam się a tam faktycznie tak jakby przy wejściu na górze przy cewce czerwone więc oczywiście wywiad czy nikt jej tam nie dotykał itd ale mówi że nie.. W końcu clotrimazolum posmqrowalam raz drugi trzeci i zasnela dziś nic nie bolało i tak się zastanawiam co to mogło być.. A może cewka moczowa ja bolała może jak kremem smarowalam to się odrobinę dostało? Czy któraś z waszych dziewczynek tak miała? Pytanie do mam dziewczynek oczywiście :-)

Ja miałam dziś straszna noc mała obudzila się chwile po północy z płaczem że ją pipka boli wieczorem mylam jej jak zawsze kremem posmarowalam i nie było czerwonego ani nic.. Wyla jakby ja ktoś mordowal..więc przemywalam krem jeden drugi i na chwilę przestawalo i zaraz znowu.. Przyglądam się a tam faktycznie tak jakby przy wejściu na górze przy cewce czerwone więc oczywiście wywiad czy nikt jej tam nie dotykał itd ale mówi że nie.. W końcu clotrimazolum posmqrowalam raz drugi trzeci i zasnela dziś nic nie bolało i tak się zastanawiam co to mogło być.. A może cewka moczowa ja bolała może jak kremem smarowalam to się odrobinę dostało? Czy któraś z waszych dziewczynek tak miała? Pytanie do mam dziewczynek oczywiście :-)
Ja mam synka,ale moim zdaniem powinnas zrobic malej analize moczu i spr czy nie ma jakiegos stanu zapalnego,bakterii. Moja chrzesnica ma nawracajace problemy z drogami moczowymi i tez zawsze mowi,ze ja boli.

Czesc dziewczyny :)
Mloda zona u mnie tez windy nie ma niestety ,juz sobie wyobrazam wciaganie wozka na sama gore jak r bedzie w pracy mrrr...

Kurde ale mialam dzis straszna noc snilo mi sie placzace dziecko i non stop sie budzilam, wczoraj bylam w kinie na filmie "pokoj" bardzo fajny film polecam:) codo pampersow to moja bratowa tez uzywala jakis czas dady ale nie byla zadowolona i przeszla na pampersa i teraz jest ok , ale prawda jest taka ze kazda z nas musi wyprobowac i same bedziemy mogly sie wypowiadac we wrzesniu pazdzierniku co dlanaszych dzidziusiow jest najlepszym wyborem :))co pupcia to inna :))hehe
R. Pojechal na badania okresowe z pracy to w sumie nie spie juz od 6 , zauwaxylam ze teraz budze sie coraz wczesniej oczywiscie glodna jak wilk;)
Wszystkiego najlepszego z okazji naszego swieta !

Mloda zona moja bratanice tak bolalo jak zaczynala jej sie infekcja drog moczowych ,pediatra zlecil badanie moczu

Marzena, ale sen miałaś. Mi się nic nie śniło, a nawet jeśli to nie pamiętam. Ja od 4-tej nie śpie, bo M do pracy wstawał i nie mogłam już spać. Zawiozłam dziewczynki do przedszkola i zaraz trzeba coś zjeść.

Jakaś beksa ze mnie się zrobiła :/ Dzisiaj jak z M rozmawiałam to jakiś pajac od niego z pracy krzyknął do mojego "Zobacz M nasze dziewczynki idą". A moja reakcja tylko taka rozłączyłam się i łzy same zaczęły mi lecieć :( M próbował do mnie dzwonić, a ja nie odbierałam. Dopiero po jakimś czasie oddzwoniłam i M wyjaśnił mi, że ten koleś jaja sobie robił. Po wyjaśnieniach ok już było, ale jak już skończyliśmy gadać znowu łzy mi poleciały. Czy głupia jakaś jestem? Nie spodobało mi się to co ten koleś mówi.

Mloda zonka, ja miałam tylko ten problem, że moja starsza córka jak była malutka wsadziła sobie kawałek gąbki do cipki i twki krzyk był, że nie wiedzieliśmy co się dzieje.

Dzien dobry ;;)

Wszystkiego najlepszego w dniu waszego (naszego) świeta kobietki!

mlodażona - zrób badanie moczu. Nie sugeruj sie tym ze dzis nie ma objawów. U dziecka różnie bywa. Moja corka jest po 4 zapaleniacj układu moczowego w ostatnim półroczu. Objawy czasem czesto sika, czasem boli, czasem goraczka, a raz wyszło zapalenie bez objawów, a dowiedzielismy sie o nim bo robilam badania kontrolne.
Oby to nie było nic poważnego.

Co do pieluch to najlepiej sprawdzic co bedzie odpowiadalo wam i dziecku. Ja dla córci zrobilam zapas Pampersów i bella happy, a młoda dostała takiego uczulenia od nich ze głowa mała.... Po wyprobowaniu kilku marek stanęło na Dada z Biedronki i BabyDream z rossmana. chyba miały w sobie najmniej chemii. Teraz tez kupie ze 3-4 rodzaje po paczce, zeby sprawdzic co dziecku pasuje.

Rany, kiedy w koncu bedzie weekend. Jestem non stop zmeczona. Nic mi sie nie chce. Masakra.

Jane to niech takie łatwe, jednak go zdradziłam tak czy inaczej. On chce ale się boi czy da rade. Jeśli się zdecyduje, to bardzo się będę cieszyła. Dużo piszemy, rozmawiamy. Chyba przez całe małżeństwo tyle nie rozmawialiśmy. Ogólnie będę się starać jeśli wróci. Dziś napisał mi że jak tak trzymał dlań na moim brzuchu to poczuł coś dziwnego ale pozytywnego. Mam nadzieje ze się ułoży.

no to trzymam kciuki żeby się ułożyło tak jak tego chcesz

zrób koniecznie badanie moczu

Marzena, ale sen miałaś. Mi się nic nie śniło, a nawet jeśli to nie pamiętam. Ja od 4-tej nie śpie, bo M do pracy wstawał i nie mogłam już spać. Zawiozłam dziewczynki do przedszkola i zaraz trzeba coś zjeść.

Jakaś beksa ze mnie się zrobiła :/ Dzisiaj jak z M rozmawiałam to jakiś pajac od niego z pracy krzyknął do mojego "Zobacz M nasze dziewczynki idą". A moja reakcja tylko taka rozłączyłam się i łzy same zaczęły mi lecieć :( M próbował do mnie dzwonić, a ja nie odbierałam. Dopiero po jakimś czasie oddzwoniłam i M wyjaśnił mi, że ten koleś jaja sobie robił. Po wyjaśnieniach ok już było, ale jak już skończyliśmy gadać znowu łzy mi poleciały. Czy głupia jakaś jestem? Nie spodobało mi się to co ten koleś mówi.

Mloda zonka, ja miałam tylko ten problem, że moja starsza córka jak była malutka wsadziła sobie kawałek gąbki do cipki i twki krzyk był, że nie wiedzieliśmy co się dzieje.

chyba takie stany w ciąży nie są niczym dziwnym :rofl2: przejdzie Ci

ja oczywiście z pracy się witam
nie ciekawego się u mnie nie dzieje...czekam na wizytę czwartkową z niecierpliwością!!!!
wszystkiego naj laseczki :-) :)

jane może także u Ciebie była ta blokada psychiczna , a jak się Ola urodziła to coś puściło:) :yes::yes:

Tosia to będziemy trzymać kciuki za wizytę:) Prywatnie chodzisz?
Ja uwielbiam winko, półsłodkie... mniam mogę i butelkę wypić ale sama i w łóżku. Tak się wyluzowywałam :D jak męża nie było. Ehh ile ja bym dała, żeby każdego dnia był przy mnie. :hmm:

mloda zona ja 13 tydz i 5 d :) podobno w dalszych ciążach w sensie że w kolejnych to wcześniej czuć ruchy. .:happy2:

Acgug u mojej mamy już kwiatuszki widać , także główka do góry wiosna tuż tuż :)

Aluśka, nie przejmuj się gadaniem innych ;) co będzie to będzie ważne żeby było całe i zdrowe :) Miałaś suprise:) :tak:

Anik to miałaś dobrze skoro bez problemu Krzyś poszedł"mieszkać do siebie":) dzielny chłopak :D. U mnie hymm... Nie byłam na badaniach, ale jutro pojadę i do urzędu. Dziś był Paweł. Oglądał mój brzuch i kazał sparować, bo mam suchą skórę. Sprawdzał chyba, czy coś czuć bo położył mi ręke na brzuchu i czekał :confused:Doszliśmy do wniosku , że do rozwodu będziemy ukrywać to że się spotykamy. Po rozwodzie wracam do swojego nazwiska i baby będzie miało moje nazwisko jeśli tak można. Przyjaciółka mi powiedziała coś bardzo ważnego : "zobacz nie mogliście mieć dzieci, a teraz macie szanse być rodziną." i to powiedziałam Pawłowi , a on powiedział że coraz częściej o tym myśli. Oczywiście nie robię sobie nadziei, ale wierzę że Nam się uda. :sorry2:
Kurczę jak ja lubię zakupy mebli mm, zazdroszczę Ci. Nie każdy może mieć taki luxus pralnie i suszarnie :)

Molly ja kocham sałatę :yes: mniaaaaami dziś mix kupiłam i zjadałam troszkę, bo z tatą się podzieliłam :)

Malusiolka no to pięknie:):) Ja czekam z niecierpliwością na koniec kwietnia. Może tego 22 w moje urodziny poczuję coś:D

KasiaRo piszemy :) co słychać ??

Kasiu chodzę na NFZ, ale rozważamy iść raz prywatnie, żeby poznać płeć bo normalnie oszaleje z niewiedzy :D chcę wiedzieć KTO tam jest :D

reklama
cześć babeczki :)

Wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta :cool2:
Mój małżonek się postarał i dostałam od niego róże i pudełeczko Toffifee które na tą chwilę już zniknęło :laugh2::-p
ale co by nie było nie tylko ja go pochłonęłam...i o swoich mniejszych kobietkach też pamiętał...też dostały róże i duże czekoladowe jajka :rolleyes:

Co do pieluch to nie ma czegoś takiego jak Pampery Dada :-p Pampers to nazwa własna :rofl2: to się na wymądrzałam :-p:laugh2:

No to tak jeśli chodzi o moje przeboje z pieluchami to ja nie będę już nawet próbować z innymi firmami niż Pampers ponieważ pierworodną uczulały... najgorzej Huggies, na które tak jej skóra zareagowała że aż zaczęła jej schodzić to była istna masakra...
Przy drugiej córce na początku tylko Pampersów używaliśmy...baliśmy się testowania...potem próbowaliśmy Dada nie sprawdziły się bo jakieś krostki zaczęły się tam pojawiać...)na półki z Haggis-ami już nawet nie patrzyłam)więc powróciliśmy do Pampersów...no i jak u starszej młoda po pewnym czasie dostała strasznego uczulenia nie wiemy co było główną przyczyną czy pieluchy czy być może chusteczki nawilżające ale w wieku dwóch lat Martynka usłyszała od pani dermatolog że już nie może korzystać z pieluszek ani w dzień ani w nocy i tak sobie młoda wzięła sobie to do serca że od tamtej wizyty nie miała żadnej nocnej ani dziennej wpadki co mnie milo zaskoczyło bo starsza do 5 roku życia sikała w nocy i wszelkie próby oduczenia jej nie skutkowały...nawet piżama mokra jej nie była wstanie zbudzić :no2:
A jeszcze zaraz po tych wyprawach do pani dr dermatolog czekała nas "wycieczka" do CZD w Warszawie... wizytę mieliśmy ustaloną na 8.00 i żeby nie robić postojów na trasie na siku to założyliśmy młodej pieluchę...na początku spała ale jak się obudziła zaraz zawołała że chce siku więc zaczęłam tłumaczyć że ma pieluszkę i póki co może w nią siku zrobić bo tu nie ma się gdzie zatrzymać a Martynka że ona w pieluchę sika nie będzie... i chcąc nie chcąc trzeba było szukać postoju:rolleyes2:

Do góry